Ministerul Transporturilor: „FC Rapid nu a propus o sumă pentru închirierea Stadionului Giulești”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2014, 17:52 Liga 2
Ministerul Transporturilor:**

Ministerul Transporturilor precizează într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenției Mediafax, că gruparea FC Rapid a trimis o solicitare pentru închirierea Stadionului Giulești-Valentin Stănescu începând cu luna iunie, dar nu a propus o sumă lunară în acest sens.

De altfel, ministerul, care este proprietarul arenei, susține că nu a avut loc nicio discuție între conducerea clubului de fotbal și administratorul stadionului, Clubul Sportiv Rapid.

„La acest moment, Societatea Comercială Fotbal Club Rapid București SA a trimis o solicitare către Clubul Sportiv Rapid privind încheierea unui contract de închiriere începând cu luna iunie 2014. În cererea înaintată nu a fost prevăzută nici o sumă. Până la acest moment, nu au avut loc discuții între cele două părți privind încheierea unui nou contract de închiriere. Conducerea Clubului Sportiv Rapid a lansat o invitație Societății Comerciale Fotbal Club Rapid București SA pentru începerea negocierilor în data de 24 aprilie 2014, în urma cărora avem convingerea că problema va fi soluționată”, se arată în comunicatul citat.

Ministerul Transporturilor a răspuns astfel comunicatului FC Rapid de marți, privind problemele folosirii Stadionului Giulești-Valentin Stănescu și costurile exagerate ale chiriei. „Societatea Comercială Fotbal Club Rapid București SA nu mai are contract cu Clubul Sportiv Rapid din anul 2013. Pe durata derulării contractului, prețul chiriei a fost de 1.900 euro/lună plus utilitățile consumate în spațiul închiriat, în valoare de 7.035 lei în lunile de iarnă și 8.340 lei în lunile de vară, când întreținerea gazonului necesită cheltuieli mai mari cu apa. Suma perceputa pentru chirie este mult mai mică în comparație cu alte stadioane”, explică oficialii ministerului.

FC Rapid a jucat pe Stadionul Giulești în ultima perioadă închiriindu-l pentru fiecare meci în parte.

Gruparea FC Rapid a anunțat, marți, într-un comunicat, că este nevoită să își caute o altă arenă pe care să își dispute meciurile considerate acasă, din cauza costurilor exagerate ale chiriei și din cauza degradării accentuate a Stadionului Giulești-Valentin Stănescu.

„Primul vers din tradiționalul imn al Rapidului, «suntem peste tot acasă», tinde să își piardă sensul chiar acasă, acolo unde jucăm, cu unele excepții, de când a fost construită arena din Giulești. Solicitările noastre adresate către Ministerul Transporturilor de a reglementa problemele legate de folosirea Stadionului Giulești-Valentin Stănescu nu au primit niciun răspuns. Costurile exagerate ale chiriei, precum și degradarea accentuată a stadionului ne determină să căutăm o altă arenă pentru disputarea partidelor considerate pe teren propriu. Regretăm că admirabilii noștri suporteri nu vor mai avea posibilitatea de a conduce echipa spre victorie pe stadionul pe care Rapid a scris istorie decenii de-a rândul!”, se arată în comunicatul citat.

Echipa antrenată de Viorel Moldovan a mai evoluat în acest sezon pe Stadionul Astra din Ploiești, atunci când a avut propriul teren suspendat.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2014, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă