Mihai Stoichiță a asistat la meciul în care Florin Costea a făcut spectacol. „Vâlcea are tradiție prin Chimia, poate își va propune într-o zi să revină în Liga 1”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 14:51 Liga 2
Mihai Stoichiță a asistat la meciul în care Florin Costea a făcut spectacol.**

Unul dintre cei mai experimentați antrenori români, Mihai Stoichiță, a fost prezent, sâmbătă, în Zăvoi, la meciul CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reșița, scor 5-2, pentru a fi alături de fostul său colaborator, Mihai Stoica, actualmente tehnician la Metalul. Stoichiță a stat în tribuna oficială alături de Ștefan Nanu și de fostul atacant al Chimiei, Marin Nicolae.

„A fost un meci foarte bun pentru Liga a 2-a, l-am revăzut cu drag pe Florin Costea, pe care l-am antrenat la Steaua. Mi-a plăcut și Dina, a dat pase foarte bune pentru Costea. El nu merită tratat așa de către suporteri. Vâlcea a avut probleme în apărare, Reșița la mijloc, aici s-a făcut diferența. CSM a jucat destul de confuz în prima repriză, a aruncat mingile pe vârfuri, mă așteptam să construiască mai elaborat. Cred că mai are nevoie de jucători în defensivă dar și la mijloc. Vreau să văd CSM și în fața unui adversar mai puternic. Poate o să merg etapa viitoare să îi văd la Mioveni, am destul timp liber și am antrenat și eu acolo câteva meciuri”, a declarat Stoichiță, care în acest moment este liber de contract.

Prezent în Vâlcea încă de vineri seara, acesta a dovedit multă modestie și a făcut o mulțime de poze cu tinerii care l-au recunoscut.

Stoichiță vrea stadion modernizat sau nou tot în Zăvoi

Mihai Stoichiță a mai subliniat că tradiția Chimiei și a Stadionului din Zăvoi nu trebuie să dispară de la Râmnicu Vâlcea. „Vâlcea are tradiție în Liga 1 prin Chimia, prin jucători precum Iancu Carabageac, Marin Nicolae, Dumitru Teleșpan, Ștefan Stana și alții. Are și un stadion amplasat într-o locație foarte frumoasă, care, cu bunăvoința autorităților locale, poate fi îmbunătățit sau chiar demolat și reconstruit de la zero. Eu nu văd rostul să se construiască un alt stadion în altă parte, pentru că s-ar pierde tradiția stadionului din Zăvoi și avem nevoie de istorie în fotbal. Tradiția este foarte importantă!”, a mai spus Stoichiță.

Reputatul tehnician a făcut cunoștință și cu conducătorii clubului din Zăvoi și așteaptă momentul în care Vâlcea își va propune promovarea. „Am cunoscut actuala conducere a clubului CSM, am văzut entuziasm, există rațiune, nu se depășește măsura cu cheltuielile, acesta este un lucru bun, pentru că atâtea cluburi au dispărut. Poate, într-o zi, Vâlcea își va propune mai mult, să revină în Liga 1”, a mai declarat Stoichiță.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă