Mihai Ionescu a trecut la treabă și a proiectat deja imaginea Aerostarului Bacău: ”Fără o disciplină tactică temeinică nu poți face nimic.” Moldovenii au probleme cu accidentările înaintea jocului cu Pandurii

Andrei PASCU 04 Mar. 2021, 11:56 Liga 2
Mihai Ionescu a trecut la treabă și a proiectat deja imaginea Aerostarului Bacău: ”Fără o disciplină tactică temeinică nu poți face nimic.” Moldovenii au probleme cu accidentările înaintea jocului cu Pandurii

Aerostar Bacău va conta în ultimele etape ale acestui sezon pe Mihai Ionescu, pe care l-a numit în funcția de antrenor după demisia lui Daniel Munteanu. Noul ”principal” a apucat să efectueze primele antrenamente cu jucătorii și a văzut unde are de lucrat, chiar dacă moldovenii suferă din multe puncte de vedere.

Mihai Ionescu: ”Voi insista pe organizarea jocului și pe disciplină” 

Înaintea primului joc al lui Mihai Ionescu pe banca moldovenilor, în lotul de jucători au intervenit și anumite probleme de ordin medical, lucru recunoscut chiar de ”principal”. Este însă încrezător, după ce a analizat jucătorii, că poate pune pe teren o echipă bună în partida de sâmbătă, cu Pandurii, din etapa a 18-a din Liga 2.

Mihai Ionescu a vorbit și despre filozofia sa despre fotbal, pe care vrea să o implementeze la Aerostar Bacău, pentru a reuși să o salveze de la retrogradare.

”Este clar că ne confruntăm cu probleme de mai multe feluri, inclusiv de ordin medical, dar am convingerea că, treptat, le putem remedia. Am metodele mele, sunt optimist, iar în lot se regăsesc destui jucători de calitate, dar care trebuie puși obligatoriu în slujba echipei.

Voi insista pe organizarea jocului și pe disciplină deoarece fără aceste elemente totul se reduce la hazard, iar hazardul îți poate fi favorabil o dată sau cel mult de două ori. În rest, fără o disciplină tactică temeinică, nu poți face nimic. Pe termen foarte scurt, esențial este să câștigăm meciul de sâmbătă, cu Pandurii Lignitul. Pentru asta port discuții individuale cu jucătorii, încercând să-i capacitez și să-i mobilizez la maximum. Pentru noi este un nou început”, a spus Mihai Ionescu pentru Deșteptarea.

MIhai Ionescu vrea atenție maximă în partida cu Pandurii 

Mihai Ionescu va avea, așadar, primul meci pe banca Aerostarului sâmbătă, de la ora 11:00, cu Pandurii. Chiar dacă gorjenii sunt pe ultimul loc în Liga 2, antrenorulul se așteaptă la un meci dificil și nu vrea ca jucătorii lui să privească adversarii de sus.

”Trebuie să fim foarte responsabili vizavi de acest meci și să nu ne gândim că, întâlnind echipa de pe ultimul loc, partida este dinainte câștigată. Să nu uităm că ne depart doar un loc și două puncte de Pandurii. Vom face și o vizionare a adversarului, astfel încât să nu lăsăm nimic la voia întâmplării”, a continuat Mihai Ionescu, ultima dată antrenor în Liga 3, la Mostiștea Ulmu, echipă cu care a ratat promovarea în Liga 2 la barajul din vara trecută cu Unirea Slobozia.

Aerostar Bacău vrea să organizeze un amical în plin campionat 

După partida cu Pandurii, Aerostar Bacău va sta. Nu va evolua în etapa a 19-a, iar Ionescu vrea să se folosească din plin de acest moment. Va avea mai mult timp la dispoziție să comunice cu jucătorii și vrea să organizeze și un meci amical, în care să facă anumite teste.

”Această pauză va cădea foarte bine pentru noi și voi profita de ea pentru a remedia o parte din probleme. Pentru asta vom juca și un meci de verificare la finalul săptămânii viitoare”, a încheiat Mihai Ionescu.

Aerostar Bacău mai are trei meciuri în sezonul regular 

Băcăuanii vor mai juca în sezonul regular două meciuri după cel cu Pandurii, împotriva echipelor Concordia Chiajna (acasă) și CS Mioveni (deplasare). Aerostar Bacău are cinci meciuri la rând fără victorie, timp în care a acumulat doar două puncte. Ultimul succes datează de la jumătatea lunii noiembrie, când învingea, surprinzător, Petrolul în deplasare cu 4-1.

Aerostar Bacău este penultima în Liga 2, cu 9 puncte în 16 meciuri. Sub ea se află chiar adversara de sâmbătă, Pandurii, care a adunat doar 7 puncte în 15 partide.

Foto: Dragoș Pășcăreanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/120-de-cazuri-de-neplata-a-salariilor-in-fotbalul-romanesc-doar-in-2021-jucatorii-din-liga-2-si-liga-3-au-sesizat-si-ei-problemele-la-echipele-respective-s-au-blocat-finantarile-din-cauza-19172338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-au-impartit-flori-pe-strada-de-1-martie-mesajele-transmise-de-cluburile-din-liga-2-de-sarbatoarea-martisorului-19172073

 

 

 

Andrei PASCU 04 Mar. 2021, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă