Mihai Hecsko și Cristian Dros și-au găsit echipe după despărțirea de Ripensia, respectiv ASU Poli. Fundașul a ajuns în Liga 3, mijlocașul moldovean va juca în prima ligă din Letonia

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 14:58 Liga 2
Mihai Hecsko și Cristian Dros și-au găsit echipe după despărțirea de Ripensia, respectiv ASU Poli. Fundașul a ajuns în Liga 3, mijlocașul moldovean va juca în prima ligă din Letonia

Mihai Hecsko, fost jucător la Ripensia Timișoara, și Cristian Dros, fost la ASU Politehnica, și-au găsit deja echipe. Cei doi rămăseseră liberi de contract după despărțirea de cluburile amintite, dar acum au reușit să semneze noi înțelegeri.

În ceea ce-l privește pe Hecsko, acesta va rămâne la Timișoara, dar va coborî în Liga 3. S-a înțeles cu ACS Poli, anunță Radio Timișoara. Aceeași sursă face precizări și cu privire la noua destinație a lui Cristian Dros, care va pleca din România. El și-a găsit un nou angajament în Letonia, în prima ligă, la Spartaks Jurmala.

Mihai Hecsko a jucat pentru Ripensia patru ani 

Hecsko, fundaș central care va împlini în octombrie 33 de ani, și-a luat deja la revedere de la Ripensia la mijlocul lunii iulie. Din informațiile Liga2.ro, conducerea timișorenilor nu l-a mai dorit încă din pauza de iarnă, dar apărătorul născut la Timișoara nu a vrut să-și rezilieze înțelegerea, astfel că a fost păstrat în lot.

Acesta era unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului ripensist, prezent la echipă încă din 2016, iar în acest sezon ”înghețat” a jucat în 17 meciuri și a înscris un gol, în partida disputată cu SCM Gloria Buzău (scor 3-3).

Mihai Hecsko în duel cu Ovidiu Herea, în meciul dintre Ripensia și Metaloglobus, contând pentru etapa a 22-a din Liga 2, disputat pe arena Electrica din Timișoara, pe 22 februarie 2020. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Cristian Dros, evoluții constante la ASU Poli 

În ceea ce-l privește mijlocașul central Cristian Dros (22 de ani), clubul timișorean s-a despărțit de el tot în aceeași perioadă, la jumătatea lui iulie. Mai avea contract până în decembrie, dar s-a ajuns la reziliere de comun acord. Poli avea destui mijlocași centrali în lot, iar cheltuielile cu taxele pentru Dros, care nu era asimilat unui jucător comunitar, erau destul de mari pentru club. Acum, Poli nu mai are niciun străin în lot. Dros, născut în Republica Moldova, ajunsese la ASU Poli la începutul anului trecut, de la Zaria Bălți, echipă la care s-a și format ca jucător.

În acest timp a jucat destul de constant la gruparea de pe Bega, bifând 26 de partide și oferind o pasă decisivă. De altfel, a fost integralist în 21 de meciuri, iar asistul a venit într-o partidă jucată în septembrie anul trecut, cu FK Csikszereda, când ASU Poli s-a impus cu 1-0.

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă