„Mi-a fost frică”

01 Dec. 2008, 15:13 Liga 2

Juniorul Marcel Găman a debutat la FC Snagov în partida de la Piatra Neamț, cu Ceahlăul iar evoluția sa a fost apreciată. Deși a refuzat să meargă în Anglia, la un trial pentru Arsenal, , Găman promite să ajungă un fotbalist mare.

Unde ți-ai început cariera de fotbalist?
Am început să joc fotbal de la vârsta de 14 ani la Clubul Școlar din Târgu Neamț, de unde am fost cooptat la juniorii echipei FC Snagov de către domnul profesor Răzvan Ardeleanu, acum doi ani.

Știu că nu ai jucat de la bun început ca fundaș.
Așa este. Prima dată am fost folosit vârf de atac, dar cu timpul am fost retras de domnul profesor pe linia de fund unde dânsul crede că am calitățile cele mai bune și dau randament maxim pentru echipă. De aceea când am debutat la echipa mare a Snagovului la Piatra Neamț în partida cu Ceahlăul, am fost folosit de antrenorul Mihai Stoica pe postul de fundaș dreapta . Părerea mea este că postul de fundaș dreapta mă avantajează cel mai mult.

Am auzit că ai ratat un trial la Arsenal Londra. De ce?
Nu am vrut eu să merg. Am renunțat la acel trial deoarece credeam că nu pot face față. Mă gândeam că acolo vin mulți jucătorii valoroși din Europa. Auzisem de circa 2.000 – 3.000 și îmi era pur și simplu teamă de o asemenea concurență.

Care este echipa ta de suflet?
Imi place mult echipa CFR Cluj.

O echipă preferată din străinătate ai?
Bineînțeles. Îmi place în mod deosebit campionatul Angliei, iar ca echipă țin cu Liverpool.

Ce jucător ai ca model?
Cristian Chivu.

Ca obiectiv personal ce ți-ai propus în carieră?
Obiectivul meu personal este ca la vârsta de 23 de ani să pot juca în liga 1 la o echipă cu pretenții cel puțin în Cupa UEFA.

Articol scris de Andi Sârbu

01 Dec. 2008, 15:13 Liga 2
Pe aceeași temă