Primele două clasate din Liga 2 dau fiecare câte un jucător la naționala de tineret a României. Anglia și Wolverhampton, adversarele tricolorilor

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 19:57 Diverse
Primele două clasate din Liga 2 dau fiecare câte un jucător la naționala de tineret a României.** Anglia și Wolverhampton, adversarele tricolorilor

Primele două clasate din Liga 2 dau fiecare câte un jucător la naționala de tineret a României. În lotul convocat de selecționerul Daniel Isăilă se regăsesc portarul Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt) și mijlocașul Paul Iacob (Dunărea Călărași). Pe lista adițională este și fundașul Ștefan Vlădoiu (Sportul Snagov), care ar putea să îi ia locul lui Mihai Butean (Astra Giurgiu), în cazul în care problemele medicale pe care le are nu-i vor permite să joace.

Dacă titularul din poartă al echipei din Sibiu este un obișnuit al participărilor la acțiunile naționalei de tineret, o noutate a acestei convocări este cea a lui Paul Iacob, jucător care aparține Viitorului și care în această iarnă a fost redirecționat către Dunărea Călărași, după ce în prima parte a sezonului a evoluat pentru ASA Târgu Mureș. Mijlocașul defensiv a fost titular și integralist în toate cele trei jocuri disputate de Dunărea în acest an.

Tricolorii vor efectua stagiul de pregătire programat în Anglia în perioada 20-27 martie, la baza lui Wolverhampton. Pe perioada cantonamentului, România U21 va disputa și două meciuri amicale: cu Anglia U21, pe 24 martie, de la ora 19:15, și cu Wolverhampton U23, pe 27 martie, de la ora 16:00.

Meciul României U21 contra generației care a câștigat Campionatul Mondial U20 în 2017 se va disputa pe stadionul Molineux, unde Wolverhampton dispută jocurile de pe teren propriu. Cel de-al doilea meci, cel cu Wolverhampton U23, se va juca pe același stadion.

Lotul U21 deplasat în cantonamentul din Anglia:

portari: Cătălin Cabuz (AFC Hermannstadt), Arpad Tordai (FC Viitorul), Relu Stoian (Juventus București);
fundași: Mihai Butean (Astra Giurgiu), Tiberiu Căpușă (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Răzvan Popa (CS U Craiova), Adrian Rus (Balmazújváros), Andrei Radu (Aris Limassol), Vlad Olteanu (FC Dinamo București);
mijlocași: Dragoș Nedelcu (FCSB), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Paul Iacob (Dunărea Călărași), Doru Dumitrescu (FC Viitorul), Mihai Dobre (Rochdale), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Ianis Hagi (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Andrei Burlacu (CS U Craiova)
atacanți: Adrian Petre (Esbjerg), Andrei Ivan (FC Krasnodar).

Lista adițională: Florin Ștefan (Juventus București), Ștefan Vlădoiu (Sportul Snagov), Marius Chelaru (CSM Poli Iași), Sebastian Mailat (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș) și Silviu Balaure (Astra Giurgiu).

Următorul meci oficial al naționalei U21 a României este cel cu Portugalia, din septembrie.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 19:57 Diverse
Pe aceeași temă