Metalul Reșița – ASU Poli se joacă la Buftea. Timișorenii vor să scape de emoții: „Ne dorim ca după acest meci să nu mai pronunțăm cuvântul retrogradare”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 18:24 Liga 2
Metalul Reșița - ASU Poli se joacă la Buftea.** Timișorenii vor să scape de emoții:

Despărțite în clasament de 8 puncte, între ele aflându-se și CS Balotești, însă gruparea ilfoveană are șanse mari să treacă peste timișoreni în clasament, deoarece are un meci mai puțin disputat, Metalul Reșița și ASU Poli au sâmbătă, de la ora 11:00, o partidă extrem de importanță în privința luptei pentru evitarea retrogradării. Miza este evitarea singurului loc care duce la finalul sezonului în Liga 3. Meciul a fost mutat de la Ghermănești / Snagov la Buftea, la centrul Federației Române de Fotbal.

Cu un succes în etapa a 24-a în fața ultimei clasate, alb-violeții de la ASU Poli sunt ca și salvați de la retrogradare, în timp ce echipa lui Cătălin Rufă va fi condamnată să ajungă acolo unde trebuie să joace deja acum, însă a rămas în Liga 2 pentru că erau nevoie de echipe care să completeze singura serie formată în vara trecută.

Antrenorul Politehnicii, Sorin Brîndescu, le transmite calm jucătorilor săi și spune că presiunea e pe adversari, deoarece o înfrângere îi va transforma în retrogradați. „E un meci important, dar nu decisiv. Ne dorim ca după acest meci să nu mai pronunțăm cuvântul «retrogradare». Un meci însă mult mai dificil și cu o presiune mult mai mare pentru cei de la Metalul. Dacă ei nu câștigă, le va fi foarte greu să mai spere la ceva. Și noi ne dorim să câștigăm acest meci, pentru a scăpa cât mai repede de emoții”, a declarat, citat de Druckeria.ro, Brîndescu, care s-ar mulțumi și cu un egal: „Dacă nu luăm strict după clasament, e adevărat, și egalul ne avantajează. Dar nu ne gândim la așa ceva, noi ne dorim să câștigăm”.

ASU Poli întâlnește Metalul într-o perioadă bună pentru ea, după două meciuri în care și-a dominat adversarii, însă din care a scos doar două puncte. „Starea de spirit alternează… Ne dau speranțe evoluția din primele două jocuri, dar suntem și dezamăgiți în același timp, din cauza rezultatelor. Într-adevăr, ne-am fi dorit mai mult, băieții și-ar fi dorit și ei să acumuleze mai multe puncte, să ia și primele de joc… din păcate nu le-au luat în aceste condiții, deși aparent meritam să câștigăm ambele jocuri. Fizic am arătat că putem duce fără probleme 90 de minute. La Suceava am avut două ocazii mari de gol în prelungiri. La fel și cu Brăila, finalul jocului ne-a găsit în careu, am încercat să înscriem și să câștigăm. Acest lucru ne arată că stăm bine din punct de vedere fizic. Mai trebuie îmbunătățite relațiile de joc, concentrarea din anumite momente și rezultatele, bineînțeles. Dacă ai rezultate, totul este perfect”, a mai spus Brîndescu.

De partea cealaltă, Metalul Reșița vine după o victorie la „masa verde” și o înfrângere fără drept de apel la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă, scor 0-4. „Au adus câțiva jucători de la Vâlcea, la UTA am văzut că nu a jucat Dănănae… Chiar le-am spus și băieților că rezultatul lor de luni nu e concludent și nu avem voie să fim mai relaxați sau mai puțin concentrați pentru jocul de sâmbătă. Într-adevăr, în minutul 10 era deja 2-0 pentru UTA, iar soarta jocului era jucată. Cu siguranță va fi altceva la Buftea”, și-a descris pe scurt Brîndescu adversarul.

Pentru meciul ce se va desfășura la centrul FRF de la Buftea, ASU Poli ar putea miza din nou pe fundașul stânga Carol Taub, revenit după o accidentare la tendon, însă nu îi va putea folosi pe Bogdan Nicolescu, căruia i-a recidivat accidentarea de la Suceava, și nici pe Adrian Ungureanu, încă indisponibil, deși a revenit la antrenamente.

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă