Metalul Buzău și-a anunțat primele două achiziții pentru Liga 2: un fundaș de la Farul și un portar de la CFC Argeș. În lot are și alte noutăți

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 13:49 Liga 2
Metalul Buzău și-a anunțat primele două achiziții pentru Liga 2: un fundaș de la Farul și un portar de la CFC Argeș. În lot are și alte noutăți

Portarul George Micle și fundașul Ianis Croitoru sunt primele achiziții pe care Metalul Buzău le-a oficializat în această vară, cu doar câteva zile înainte de debutul în Liga 2.

Trupa care se autointitulează ”echipa buzoienilor” a acces în premieră în această vară în anticamera fotbalului românesc, însă la capitolul comunicare a retrogradat în Liga 4, spre deosebire de modul în care își informa suporterii atunci când activa în Liga 3.

Ianis Croitoru, împrumutat de Metalul Buzău de la Farul

Cu mai puțin de o săptămână până la debutul în Liga 2, Metalul Buzău a început, timid, să-și anunțe achizițiile pentru prima sa prezență în eșalonul secund. A făcut-o prin intermediul unor mini-interviuri realizate cu aceștia.

Primul jucător anunțat este Ianis Croitoru, un fundaș în vârstă de 18 ani împrumutat de la Farul Constanța, club unde în sezonul trecut a ieșit câștigător cu echipa sa în Liga de Tineret. Anterior a activat la ProSport București și Academica Clinceni, iar acum va fi la debutul la seniori.

”Am urmărit echipa în sezonul precedent. Nu am ratat nici meciurile de baraj. Am văzut că este seriozitate mare. Cred că mi se potriveşte şi stilul de joc al Metalului Buzău”, a spus Croitoru, care a început fotbalul de la vârsta de 7 ani, pare a fi fan Steaua și spune că îl are ca jucător preferat pe Alphonso Davies (fundaș de 23 de ani, originar din Ghana, dar internațional canadian și legitimat în prezent la Bayern Munchen): ”Mă regăsesc în stilul lui de joc, iar echipa este Barcelona. Este echipa mea de suflet din străinătate. Are cel mai frumos stil de joc.”

George Micle a jucat la CFC Argeș și ”U” Cluj și spune că la Metalul Buzău a simțit că va avea oportunitatea să se dezvolte ca jucător!

Al doilea jucător anunțat este George Micle, un portar în vârstă de 22 de ani ultima dată legitimat la Campionii FC Argeș, pentru care a jucat în numai 2 meciuri în sezonul trecut de Liga 2. În trecut a mai activat la seniori pentru Sportul Snagov și ”U” Cluj. Pentru Snagov a avut 13 jocuri în Liga 2, pentru CFC Argeș a strâns 3 meciuri în Liga 2 și 15 în Liga 1, iar pentru ”U” are 4 partide în Liga 2.

”Am ales Metalul Buzău pentru că am simțit că aici voi avea oportunitatea să mă dezvolt ca jucător. Clubul și grupul sunt unite și dornice de performanță, iar acest lucru m-a convins că este locul potrivit pentru a face următorul pas în cariera mea”, a spus Micle, care este originar din Satu Mare, unde a început fotbalul de la vârsta de 5 ani.

Îl are ca idol pe Jan Oblak, portar în vârstă de 31 de ani din Slovenia, legitimat la Atletico Madrid. ”Îmi place de Jan Oblak, căpitanul și portarul celor de la Atletico Madrid. În mare parte, mă asemăn cu el. Dar sunt fan Barcelona, datorită stilului lor de joc și pasiunii cu care își apără culorile”, a mai declarat George Micle, al căruit cel mai frumos moment trăit până acum în fotbal este ”calificarea cu echipa națională under 21 a României la Campionatul European.”

Echipa buzoiană a anunțat despărțirea doar de doi jucători, iar în lot are și alte noutăți

În afară de cei doi nou-prezentați, Metalul Buzău a mai anunțat, la începutul lunii iulie, despărțirea doar de doi jucători. Este vorba despre Ştefan Moraru şi Daniel Corniciuc.

Echipa buzoiană a efectuat și un cantonament în Bulgaria, la Bansko, unde s-a deplasat fără să anunțe lotul de jucători pe care îl are la dispoziție. Acolo a disputat trei meciuri amicale, despre care a transmis doar rezultatele.

Are în lot și alte noutăți, printre aceștia aflându-se Ciprian Perju (fundaș, 28 ani, ex CSM Focșani), Cristian Balgiu (mijlocaș, 30 ani, ex ACS Mediaș – foto jos), Dragoș Lazăr (mijlocaș, 20 ani, ex Unirea Slobozia, împrumutat de la Gloria Buzău) și Alexandru Anton (mijlocaș, 20 ani, ex ACSM Ceahlăul, împrumutat de la Poli Iași).

Metalul Buzău debutează la Dumbrăvița în Liga 2

În perioada de pregătire din această vară, trupa antrenată de Valentin Stan a înregistrat următoarele rezultate în amicale: 1-1 cu CS Afumați, 1-2 cu Steaua, 1-1 cu KF Besa Doberdoll (nou-promovată în prima ligă din Macedonia de Nord), 2-2 cu Brera Strumica (prima ligă din Macedonia de Nord), 2-0 cu KF Prishtina e Re (Kosovo) și 6-0 cu Voința Limpeziș.

  • Metalul debutează în Liga 2 sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00, când va juca în deplasare tocmai în județul Timiș, contra CSC Dumbrăvița. Primul meci acasă îl are în etapa 2, contra Steaua, jocul nefiind încă programat cu exactitate.

Foto: Metalul Buzău

Marius ANGHEL 31 Jul. 2024, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă