Țepuit de CSM Focșani, Ciprian Perju a semnat cu un alt club, tot nou-promovat în Liga 2. ”M-am simțit jignit și umilit”

Adi MARICA 12 Jul. 2024, 16:40 Liga 2
Țepuit de CSM Focșani, Ciprian Perju a semnat cu un alt club, tot nou-promovat în Liga 2. ”M-am simțit jignit și umilit”

Ciprian Perju (28 de ani), fotbalist cu multe meciuri în Liga 2, pentru mai multe echipe, a promovat în această vară în al doilea eșalon cu o formație, dar va continua în același campionat cu o altă nou-promovată.

Fundașul originar din Pogoanele s-a despărțit în iarnă de CSM Alexandria, echipă din Liga 2 pentru care jucase în 12 meciuri și marcase un gol în prima parte a sezonului recent încheiat, apoi a semnat în Liga 3, cu CSM Focșani, cu care a reușit în această vară să promoveze în liga secundă.

Ciprian Perju a promovat în Liga 2 cu CSM Focșani, dar va continua în același campionat cu altă nou-promovată, cu Metalul Buzău

Perju nu va continua cu trupa din județul Vrancea, dar rămâne în Liga 2, la o echipă din județul vecin, în Buzău, la Metalul Buzău, și ea o nou-promovată.

Metalul Buzău și CSM Focșani au fost colege în Seria a 2-a a Ligii 3, iar buzoienii nu numai că au fost mai buni în campionat, unde au terminat la multe puncte în față, ci și în finala barajului pe care aveau să o joace pentru promovare.

A fost 2-1 acasă pentru Focșani, iar Metalul s-a impus pe teren propriu cu 2-0 și a promovat. Numai că în această vară, învinsele din finală au mai primit o șansă la promovare, pentru un al șaselea loc disponibil pentru Liga 2, iar CSM Focșani a reușit să treacă în semifinală și finală de SCM Râmnicu Vâlcea și CS Dinamo.

”Am semnat cu Metalul Buzău. Ei m-au dorit cu adevărat și sunt convins că vom avea un sezon reușit. La Buzău voi fi acasă și îl am coleg cu Tudor Saim, pe care îl cunosc bine de la FC Brașov”, a spus, pentru Liga2.ro, Ciprian Perju.

În vara trecută, Perju s-a pregătit cu FC Brașov, însă după ce clubul brașovean nu a primit certificarea pentru Liga 2 a mers la CSM Alexandria, unde a stat doar până la finalul anului. ”Echipa nu mai avea șanse pentru evitarea retrogradării și așa am ajuns la CSM Focșani în Liga 3”, spune, acum, Perju.

Perju a semnat cu ”nașul” fostei sale echipe: ”Cei de la Metalul Buzău au fost nașii noștri în sezonul trecut”

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a reușit promovarea în Liga 2 cu CSM Focșani, după ce echipa a prins ultimul bilet, acordat de FRF în premieră în această vară, fiindcă până acum urcat din Liga 3 doar cinci formații, nu șase. De această dată a fost posibil, fiindcă eșalonul secund a trecut de la 20 de competitoare la 22.

”Cei de la Metalul Buzău au fost nașii noștri în sezonul trecut, și în campionat și la baraj. Până la urmă, bine că am promovat și noi”, a mai spus fotbalistul originar din Pogoanele, oraș aflat în apropiere de municipiul Buzău.

În cariera sa a jucat pentru Viitorul Constanța, FC Brașov, Academica Clinceni, CS Afumați, SCM Gloria Buzău, Unirea Slobozia, CSM Alexandria și CSM Focșani.

Ciprian Perju, despre CSM Focșani: ”M-am simțit jignit și umilit”

Fotbalul românesc oferă încă situații incredibile, iar Perju a simțit pe propria piele ce înseamnă un contract de jucător profesionist!

”Am mers la Focșani și am semnat un contract valabil pentru șase luni, cu un act adițional în care se preciza clar că în cazul promovării contractul va fi prelungit automat și cu alți termeni financiari. Eu am stat liniștit după promovare, știam că am încă un an contract, dar cei de la Focșani nu au înregistrat la FRF acel act adițional. Zilele trecute am fost chemat la negocieri de noua conducere pentru a semna un contract pentru Liga 2. M-am simțit jignit și umilit când am aflat situația în care mă aflu. E vorba de lipsă de respect! În aceeași situație cred că a fost și Raymond Niczuly, fratele lui Roli, portarul lui Sepsi OSK. Asta este, mergem mai departe”, a mai spus fotbalistul buzoian.

CSM Focșani și Metalul Buzău, în letargie!

După promovarea în Liga 2, atât CSM Focșani, cât și Metalul Buzău au intrat în letargie. În loc să treacă la nivelul următor, să fie mai profesioniste inclusiv la nivel de comunicare, fiindcă la nivel sportiv se presupune că au trecut prin promovarea bifată, cele două cluburi își ignoră în primul rând fanii, neoferindu-le informații despre activitatea lor.

CSM Focșani, în afară de un biet program cu amicale, nu a transmis public absolut nimic altceva despre echipa de fotbal, iar Metalul Buzău are un mic plus. Pe lângă amicale, a informat despre două despărțiri!

Evident, plecarea lui Perju de la CSM Focșani la Metalul Buzău n-a fost anunțată de niciuna dintre echipe. Metalul se mai promovează și drept ”echipa buzoienilor”!

Foto: CSM Focșani

Adi MARICA 12 Jul. 2024, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă