Metaloglobus a dat-o în bară de trei ori la Târgu Jiu! Nicolae Grigore: ”Meritam să câștigăm.” Antrenorul e deja cu gândul la meciul cu modesta Dacia Unirea Brăila: ”Suntem pățiți!”

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2021, 09:31 Liga 2

Eșecurile umilitoare cu FC Buzău (deplasare) și mai ales Unirea Constanța (acasă), ambele la scorul de 1-4, în etapa a 7-a, respectiv a 8-a, par să-i fi trezit pe elevii antrenați de Nicolae Grigore.

Pentru Metaloglobus au urmat victoriile, la limită, cu Poli Iași (1-0, deplasare) și Dunărea Călărași (1-0, deplasare), remiza de pe propriul teren cu FK Csikszereda (1-1), iar sâmbătă, un nou egal, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (0-0).

Nicolae Grigore, după remiza cu Viitorul Pandurii: ”Din păcate, plecăm doar cu un punct și mergem înainte”

Echipa bucureșteană a părăsit însă Oltenia cu regret, după ce au trimis balonul în bară în trei rânduri pe parcursul jocului din etapa a 12-a, prin Alexandru Lazăr (minutul 10) și Ovidiu Herea (minutele 45 și 73).

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul Nicolae Grigore a considerat rezultatul injust, fiind în același asentiment cu președintele Marius Burcă și contrazicându-l pe omologul său Eugen Trică.

”Am întâlnim o echipă foarte bună a campionatului, care venea după o serie de rezultate foarte bune, dar, fără să supăr pe cineva, meritam să câștigăm, din punctul meu de vedere. Am lovit în trei rânduri bara. Din păcate, plecăm doar cu un punct și mergem înainte. Venisem să câștigăm la Târgu Jiu, chiar dacă, repet, știam că întâlnim o echipă foarte dificilă”, a declarat antrenorul Nicolae Grigore.

  • Metaloglobus în meciul cu Viitorul Pandurii: Gavrilaș – Grosu (I. Sîrbu 62′), Andr. Răuță, Cazan, Caramalău, Andr. Sava (Sin 62′) – Pandele (Covalciuc 82′), Al. Lazăr (Liv. Mihai 68′), Borțoneanu (Al. Enache 62′) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – D. Lung, Andr. Florescu, Negoescu.

Grigore se teme de Brăila ca de Unirea Constanța

Echipa sa a ajuns la patru partide consecutive fără înfrângere, ultimul eșec datând din etapa a 8-a, când Metaloglobus a pierdut, surprinzător, cu Unirea Constanța, scor 1-4, pe teren propriu.

Runda viitoare, bucureștenii primesc vizita unei echipe aflată în derivă, Dacia Unirea Brăila. Grigore și-a avertizat deja elevii să nu trateze de sus adversarul clasat pe ultimul loc în Liga 2, care are opt înfrângeri consecutive și niciun gol marcat în aceste meciuri.

”Chiar dacă întâlnim echipa de pe ultimul loc, trebuie să tratăm cu maximă seriozitate acest meci cu Brăila, fiindcă suntem pățiți: într-un meci pe care l-am considerat câștigat acasă dinainte, am reușit să pierdem (n.r. – acel 1-4 cu Unirea Constanța, când Grigore a fost aproape de demitere). Va trebui să fim la fel de concentrați ca astăzi. Le voi spune băieților acest lucru chiar de azi, pe drumul înspre București”, a spus Grigore.

Nu renunță la gândul play-off-ului

Antrenorul Metaloglobusului a vorbit și despre șansele echipei sale de a prinde play-off-ul, bucureștenii fiind, în acest moment, la 3 puncte de locul 6, ultimul care duce în grupa de promovare, ocupat de FC Buzău, echipă care are încă un meci mai puțin. Totuși, față de clasata pe locul 5, Steaua, are patru puncte mai puțin, iar meciul direct încă nu a avut loc.

”Obiectivul nostru e să câștigăm fiecare meci, iar dacă reușim să accesăm unu dintre cele șase locuri care duc în play-off, cu atât mai bine, dar suntem conștienți că în această luptă sunt angrenate echipe cu tradiție, cu suporteri, cu forță financiară, logistică și de orice altă natură mai mare decât a Metaloglobusului. Noi încercăm să jucăm fotbal”, a conchis Grigore.

Metaloglobus a acumulat opt puncte în ultimele patru etape, deși a marcat doar trei goluri. Echipa bucureșteană se clasează acum pe locul 8, cu un total de 18 puncte.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-ii-contrazice-pe-rivalii-de-la-metaloglobus-dupa-jocul-de-la-targu-jiu-analiza-antrenorului-aflat-la-al-cincilea-rezultat-pozitiv-pe-banca-viitorului-pandurii-19208024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nesansa-o-urmareste-pe-metaloglobus-iar-marius-burca-isi-pune-intrebari-retorice-dupa-meciul-cu-viitorul-pandurii-am-lovit-bara-de-trei-ori-putem-sa-reprosam-ceva-sa-vina-preotul-la-stadi-19207946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-doar-trei-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-1100-mai-nou-se-joaca-si-la-insuratei-partide-de-esalon-secund-unde-primul-oaspete-este-poli-iasi-19207841

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2021, 09:31 Liga 2
Pe aceeași temă