Eugen Trică vede partea plină a paharului după remiza albă cu Metaloglobus, joc pe parcursul căruia bucureștenii au lovit bara în trei rânduri: ”Până la urmă, ne mulțumim că n-am primit gol.” Viitorul Pandurii e invincibilă cu noul antrenor

Viitorul Pandurii și Metaloglobus au remizat sâmbătă, scor 0-0, la Târgu Jiu, în etapa a 12-a din Liga 2. În pofida scorului alb, partida a fost animată, cu ocazii de ambele părți. Cele mai clare au aparținut oaspeților, care au trimis balonul în două rânduri în bara laterală și o dată în transversală.

Primul care a lovit stâlpul porții a fost Alexandru Lazăr, cu un șut, la firul ierbii, de la 14 metri, iar, în minutul 45, mingea reluată cu capul de Ovidiu Herea a fost respinsă în transversală de portarul Eftimie. Veteranul Ovidiu Herea a lovit și bara laterală, în minutul 73, cu un șut pe jos, de la 23 de metri. De partea cealaltă, Paul Copaci (32), Ciprian Rus (43), Răzvan Vulpe (56, 76) sau Gabriel Gîrbiță (86) au irosit șansele avute, iar meciul s-a încheiat fără gol.

Eugen Trică consideră echitabil rezultatul

După acest rezultat, Viitorul Pandurii a ajuns la cinci partide consecutive fără înfrângere de când a fost preluată de Eugen Trică, al cărui bilanț este de trei victorii și două remize pe banca gorjenilor. Egalul de astăzi este primul înregistrat la Târgu Jiu de Trică, a cărui echipă câștigase precedentele două partide de pe propriul teren, cu Politehnica Timișoara (2-1) și Unirea Constanța (2-1).

Antrenorul gorjenilor s-a declarat mulțumit de rezultatul cu Metaloglobus, dar și de jocul echipei. ”Este un rezultat de egalitate echitabil. Am avut şi noi situaţii de a marca, au avut şi ei două-trei bare, dar până la urmă ne mulțumim și cu faptul că nu am primit gol. Astăzi am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători de calitate. Nu am ce să le reproşez jucătorilor mei din punct de vedere al atitudinii şi dorinţei. Ne doream să câştigăm acest meci, pentru a rămâne aproape de play-off, dar mă declar mulțumit de atitudinea jucătorilor mei, care au luptat pentru fiecare minge. Suntem pe drumul cel bun şi asta îmi dă speranţe pentru viitor. Noi vom lupta până la sfârșitul campionatului, deși celelalte echipe s-au distanțat foarte mult. Nu depindem doar de noi, contează și celelalte rezultate”, a spus Trică.

Trică n-a putut conta în meciul de astăzi pe fundașul dreapta Alin Buleică și pe atacantul Gabriel Dodoi, ambii accidentați.

  • 2-1 cu Poli Timișoara, 1-1 cu FC Buzău, 2-1 cu Unirea Constanța, 3-1 cu Poli Iași și 0-0 cu Metaloglobus sunt scorurile înregistrate de Viitorul Pandurii de la numirea lui Eugen Trică.

Dacă Eugen Trică a considerat echitabil rezultatul de egalitate cu Metaloglobus, nu același lucru l-a spus și președintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă. Acesta a spus că echipa sa merita victoria la Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii riscă să cadă în jumătatea inferioară a clasamentului Ligii a 2-a 

Chiar dacă Eugen Trică vorbește de apropierea de primele șase locuri, sperând probabil la pozițiile de play-off, e greu de crezut că Viitorul Pandurii va reuși să termine acolo, când mai sunt șapte etape din sezonul regular.

Gorjenii sunt pe locul 10 în Liga 2, cu 14 puncte, dar pot cădea câteva locuri după disputarea tuturor meciurilor din etapa a 12-a, iar față de locul 6, FC Buzău, sunt șapte puncte. Formația lui Cristian Pustai nu a jucat nici ea în actuala rundă

Etapa următoare, a 13-a, Viitorul Pandurii va evolua pe terenul formației FK Csikszereda (locul 13, 13 puncte, cu un meci mai puțin disputat), sâmbătă, de la ora 11:00.

Viitorul Pandurii, în partida cu Metaloglobus: Eftimie – Chelariu, Sveikauskas, Core, Copaci, Țegle, Felipe Acosta (Băican 69), Vulpe, Al. Dulca (Gîrbiță 83), Mitrică, Cip. Rus (cpt.). Rezerve neutilizate: Geantă – Godja, Gheban, Vespe, Brînzan, Doumbia, Măicăneanu.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nesansa-o-urmareste-pe-metaloglobus-iar-marius-burca-isi-pune-intrebari-retorice-dupa-meciul-cu-viitorul-pandurii-am-lovit-bara-de-trei-ori-putem-sa-reprosam-ceva-sa-vina-preotul-la-stadi-19207946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-doar-trei-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-1100-mai-nou-se-joaca-si-la-insuratei-partide-de-esalon-secund-unde-primul-oaspete-este-poli-iasi-19207841

Pe aceeași temă