Au apărut pretențiile la CSM Reșița, iar stafful tehnic a fost nemulțumit de debutul în play-out. Ștefan Bărboianu, mesaj pentru jucători după jocul cu Dej: ”Ambiția nu se antrenează”

Andrei PASCU 30 Mar. 2024, 16:18 Liga 2

CSM Reșița a mai bifat un rezultat pozitiv în campionat și a ajuns la opt meciuri fără înfrângere în ultimele nouă jocuri disputate în Liga 2. Sâmbătă, în etapa 1 a play-out-ului, în Grupa A, a înregistrat o remiză pe teren propriu, contra Unirii Dej, scor 1-1.

Gazdele partidei au deschis scorul în prima repriză, dar tot în prima parte a punctat și formația din județul Cluj. A fost 1-1 la pauză, dar același scor s-a menținut și pe parcursul părții secunde.

Fără emoțiile retrogradării, CSM Reșița a remizat la debutul în play-out

Formația din Valea Domanului a deschis scorul în minutul 19, atunci când a marcat Marian Drăghiceanu. Chiar dacă a condus echipa lui Flavius Stoican, antrenor suspendat pentru acest meci, al cărui loc a fost ținut de ”secundul” Ștefan Bărboianu pe banca tehnică, Unirea Dej a marcat spre finalul primei reprize.

Daniel Pop a punctat în minutul 40, iar formația pregătită de Dragoș Militaru spera la o victorie, pentru că șansele salvării de la retrogradare în cazul ei mai sunt doar matematice.

Nu s-a mai marcat în ultimele 45 de minute, iar cele două echipe au luat câte un punct. La interviuri, la finalul partidei, ”secundul” Ștefan Bărboianu a remarcat anumite lucruri care nu i-au plăcut la echipă, în principal ambiția. Se dorește formarea unei formații care să se lupte pentru promovare la Reșița din sezonul următor, astfel că în acest play-out se vrea un parcurs cât mai bun, cu victorii pe linie, poate, de acum înainte.

  • Primul 11 al CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Chera, Rimovecz, Gomboș, D. Fărăgău, Dudea (cpt.), Dam. Isac, Drăghiceanu, Lascu, Al. Negru
    Rezerve: Mereu – Mensah, Doană, Fr. Cristea, Fota, Andr. Burlacu, Al. Sabău, Napoleone, Cip. Rus

Ștefan Bărboianu, reacție după CSM Reșița – Unirea Dej: ”Ambiția nu se antrenează, te naști cu ea”

De la începutul meciului și până la mijlocul primei reprize au reușit jucătorii Reșiței, conform lui Bărboianu, să fie la un nivel cerut de stafful tehnic și de conducere.

N-a fost unul dintre cele mai reușite jocuri ale noastre, din ce ne-am propus am reușit foarte puțin. Cred că primele 20-25 de minute am fost o echipă care a avut un joc mai consistent, dar după aceea am intrat, cum se spune la fotbal, în jocul adversarului.

Într-adevăr, am întâlnit o echipă care și-a jucat, cred, ultima șansă. Au fost ambițioși, au avut orgoliu și au jucat cu cuțitul la os. Noi, oricum, am tratat la victorie fiecare meci începând din iarnă. Același lucru îl vom face şi în continuare. Dar, vedeţi, de multe ori, din păcate, nu ne ies planurile așa cum ne dorim.

Avem de analizat săptămâna ce urmează și trebuie neapărat să îndreptăm lucrurile pe care azi nu le am pus în practică. În special la capitolul ambiţie. Ambiția nu se antrenează, cu ambiția te naști și o gestionezi. Eu vreau ca echipa noastră să gestioneze ambiția, iar ambiția noastră să fie peste orice adversar.

Nu cred că am fost mai relaxați pentru că nu mai avem mari emoţii în play-out. Dar săptămâna viitoare vom analiza atât jocul, cât și starea lor fizică şi psihică, pentru că echipa asta trebuie să joace indiferent de poziție, indiferent dacă ne-am salvat matematic sau nu.

Echipa asta trebuie să joace mereu la victorie”, a spus Ștefan Bărboianu, conform Radio Reșița.

Urmează prima deplasare din play-out pentru CSM Reșița

CSM Reșița a ajuns la 27 de puncte acumulate în 19 meciuri disputate în sezonul regular și a terminat prima parte a întrecerii pe locul 10 în Liga 2, la un punct de locul 9, Chindia Târgoviște. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, a fost ocupată de FK Miercurea Ciuc, care a adunat cu cinci puncte mai mult decât trupa lui Stoican.

Reșițenii au fost repartizați în Grupa A a play-out-ului, alături de ACSM Ceahlăul, Metaloglobus, Campionii FC Argeş, CSC Dumbrăviţa, Unirea Dej și CSM Alexandria.

După ce a debutat contra Unirii Dej, formația lui Flavius Stoican a ajuns la 28 de puncte, dar e la un punct de locul 2, Metaloglobus, și la trei puncte de liderul grupei, ACSM Ceahlăul. Următoarea rundă aduce o deplasare pentru CSM Reșița, pe terenul Dumbrăviței.

Meciul integral dintre CSM Reșița și Unirea Dej, scor 1-1:

Foto: Zoli Bagosi / Radio Reșița
Video: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-viitorul-pandurii-19304410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-debut-perfect-in-play-off-1-0-cu-cs-mioveni-19304411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-cu-csm-alexandria-la-debutul-in-play-out-19304394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-cu-esec-pentru-cs-mioveni-in-play-off-0-1-cu-unirea-slobozia-19304395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

Andrei PASCU 30 Mar. 2024, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă