Mesajul Suporter Club UTA către jucătorii lui Laurențiu Roșu pentru barajul cu ACS Poli: „Rostiți conștient acest nume pe tunel înainte de meci și veți vedea că adversarii vor păli”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2017, 14:51 Liga 2
Mesajul Suporter Club UTA către jucătorii lui Laurențiu Roșu pentru barajul cu ACS Poli:**

UTA Bătrâna Doamnă va încerca, pentru al doilea an consecutiv, să câștige barajul de promovare în Liga 1 și să își îndeplinească visul de a reveni în elita fotbalului românec. Anul trecut a fost învinsă de FC Voluntari (scor 1-3 la general: 0-3 la Voluntari și 1-0 la Arad), iar acum întâlnește una dintre echipele orașului rival Timișoara, ACS Poli.

Prima manșă a barajului de promovare/menținere în Liga 1 dintre ACS Poli Timișoara, ocupanta locului 6 în play-out-ul Ligii 1, și UTA Bătrâna Doamnă, a 3-a clasată din Liga 2, se va disputa luni, pe 12 iunie, la Timișoara, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 20:30. Partida retur se va desfășura joi, 15 iunie, de la ora 17:30, la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”.

Arădenii pornesc cu a doua șansă în fața timișorenilor, nu doar pentru că vin din Liga 2, iar adversar a evoluat într-o competiție superioară, ci și pentru că aceștia din urmă au un lot mai bun, cu jucători mai experimentați și care au mai jucat până acum în meciuri decisive, cu presiune.

Suporter Club UTA a emis astăzi un comunicat de presă prin care încearcă să își mobilizeze favoriții înaintea dublei cu ACS Poli. Fanii arădeni spun că „o asemenea dublă confruntare n-ar fi necesitat nicio mobilizare suplimentară” pentru jucători și le dau câteva idei prin care pot să le răspundă contestatarilor care „nu cred că vă doriți promovarea”, „sunt supărați că nu ați fost suficient de serioși și profesioniști” și „nu cred că sunteți suficient de buni”.

Suporterii pun însă și presiune pe jucătorii lui Laurențiu Roșu, transmițându-le că dacă vor câștiga dubla cu timișorenii „veți dovedi că meritați să jucați în continuare la un astfel de club și veți face un salt atât sufletesc cât și material. În caz contrar, clubul va merge mai departe spre obiectivul său dar doar alături de oameni care dovedesc că sunt ÎNVINGĂ‚TORI”.

„Dacă aveți orgoliu ca profesioniști și ca oameni, veți învinge și veți demonstra țării întregi că sunteți fotbaliști care au reușit să scrie istorie!”, e un alt factor motivator al suporterilor adresat jucătorilor echipei UTA Bătrâna Doamnă.

Iată întreg comunicatul:

„Gladiatori ai clubului UTA!

Vă aflați, mulți dintre voi, în fața celor mai importante 180 de minute din cariera voastră. Pentru orice fotbalist, visul de a evolua pe prima scenă este unul care nu poate fi cumpărat sau dat la o parte. În condiții normale o asemenea dublă confruntare n-ar fi necesitat nicio mobilizare suplimentară. Dar, pentru că atmosfera din jurul echipei n-a fost una foarte bună în ultimele zile, dorim să vă adresăm următoarele cuvinte pentru a știi în ce măsură credem în voi și vă puteți baza pe sprijinul nostru.

Da, există suporteri care nu cred că vă doriți promovarea, care pun la îndoială motivația voastră sau poate tăria de a rezista la presiunile unor jocuri de culise care ar încerca să ne pună piedici extrafotbalistice. Acestor oameni le puteți răspunde într-un singur fel: cu un deget arătător peste buze, la capătul unei duble manșe în care vă veți surclasa adversarul!

Da, există suporteri care sunt supărați pe voi pentru că în această primăvară, atât în teren cât și în afara lui, nu ați fost suficient de serioși și profesioniști. Acestor oameni le puteți răspunde într-un singur fel: arătați că aveți caracter, arătați că sunteți capabili să reparați lucrurile pe care tot voi le-ați stricat. Nu există om sau echipă perfectă; dar cei care reușesc în viață sunt cei care își asumă greșelile și le îndreaptă!

Da, există suporteri care nu cred că sunteți suficient de buni. Voi însă trebuie să-i faceți pe acești oameni să regrete fiecare clipă în care s-au îndoit de voi. Există doar două alternative și nimic între ele: fie au dreptate, fie nu! Dovediți că sunt în eroare, arătați-vă valoarea!

Nu există niciun motiv pentru ca promovarea să nu fie singurul obiectiv care contează pentru fiecare dintre voi. Sunteți la un club care are tradiție, public și stabilitate financiară. Sunteți la un club care își dorește promovarea. Ținând cont de aceste aspecte există doar două căi pentru fiecare dintre voi: CÂȘTIGAȚI și veți dovedi că meritați să jucați în continuare la un astfel de club și veți face un salt atât sufletesc cât și material. În caz contrar, clubul va merge mai departe spre obiectivul său dar doar alături de oameni care dovedesc că sunt ÎNVINGĂ‚TORI.

O altă motivație pe care considerăm că trebuie să o aveți în minte ca fotbaliști este orgoliul profesional. Dacă aveți orgoliu ca profesioniști și ca oameni, veți învinge și veți demonstra țării întregi că sunteți fotbaliști care au reușit să scrie istorie!

Și, dacă mai era nevoie să vă spunem asta, amintiți-vă tricoul pe care îl purtați. Acest tricou nu e o povară ci un imbold. UTA s-a născut pentru performanță și calitate iar orice jucător care poartă acest tricou înseamnă că are calitățile necesare pentru a străluci și nu pentru a se zbate în mediocritate. Nu contează ce auziți din tribune de la oameni care au uitat de ce sunt acolo. Contează infinit mai mult că de sus, BARONUL vă privește și nu vă vede ca pe o sumă de calități și defecte ci ca pe o ECHIPĂ‚; ECHIPA LUI, UTA! Rostiți conștient acest nume pe tunel înainte de meci și veți vedea că adversarii vor păli iar în mintea și trupul vostru se va produce transformarea care vă va duce la succes.

În final, vă spunem doar atât: în viață există oameni care REUȘESC și oameni care găsesc scuze și explicații. Fiți din prima categorie. Astfel de meciuri nu se joacă, se câștigă! Noi nu avem nicio îndoială că peste o lună ne vom pregăti împreună de prima ligă. Să nu aveți nici voi!

ÎMPREUNĂ‚ PENTRU UN VIS
NU DĂ‚M NICIODATĂ‚ ÎNAPOI
FORZA UTA!

Suporter Club UTA”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2017, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă