Meciul sezonului în fotbalul brașovean și toate reacțiile dinaintea sa! SR Brașov și FC Brașov se întâlnesc în Faza a III-a a Cupei României. Conducătorii celor două echipe se ajută reciproc

Adi MARICA 24 Aug. 2021, 12:34 Cupa României
Meciul sezonului în fotbalul brașovean și toate reacțiile dinaintea sa! SR Brașov și FC Brașov se întâlnesc în Faza a III-a a Cupei României. Conducătorii celor două echipe se ajută reciproc

SR Brașov – FC Brașov este meciul meciurilor în fotbalul brașovean. Echipa suporterilor stegari este organizatoarea jocului de astăzi de pe Tineretului, din Faza a III-a a Cupei României.

”Un meci pentru istoria Brașovului. Steagu’ vs. new FC Brașov”, așa au prefațat oficialii clubului de Liga 3 afișul meciului.

Pentru acest joc au fost puse în vânzare bilete online, iar suporterii le pot procura și astăzi, direct de la stadion. Prețul unuia este de 10 lei, iar la oficială costă nu mai puțin de 150 de lei. FC Brașov a primit din partea gazdelor 5 bilete la tribuna oficială și 5 la sectorul T.

Primul examen dificil pentru Tibi Ghioane

SR Brașov a avut parte de o vară fierbinte din toate punctele de vedere, dar cele mai importante borne atinse ar fi înscrierea echipei în Liga 2 și în acest sezon, dar și achitarea datoriilor la ANAF. Chiar dacă au plecat câțiva jucători importanți, în special Horia Popa, care a trecut la FC Brașov, lotul pare mult mai puternic decât în sezonul trecut prin venirile lui Vlad Olteanu, Negotei, Răchișan, Vasiloi sau Răzvan Dragomir.

Oficialii clubului caută în continuare un fundaș central cu experiență. Și stafful tehnic este unul nou, după ce Liviu Nicolae a renunțat la postul de principal în această vară.

Lângă directorul tehnic Ioan Naghi, antrenor principal a fost instalat fostul mare internațional Tiberiu Ghioane, iar Robert Elek este jucător și antrenor secund.

FC Brașov a preluat în această vară locul Coronei din Liga 2. Au fost multe discuții despre acest proiect, însă, în final, suporterii brașoveni nu au dorit să se alăture echipei conduse de autoritățile locale.

”Dacă începeam de jos, din Liga a 4-a, era altceva. Așa, să luăm locul Coronei din Liga a 2-a nu puteam accepta”, este explicația suporterilor brașoveni.

Iar meciul de astăzi este unul special. SR Brașov s-a calificat în Faza a III-a a Cupei României după ce a trecut de Kids Tâmpa Brașov la loviturile de departajare 8-7 la general, după 2-2 în 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 5-4 la lovituri de departajare).

Cluburile se ajută reciproc! Ciprian Jurubescu: ”Este un mesaj din partea dânșilor că au înțeles care este echipa iubită”

La antrenamentul de dinaintea meciului, desfășurat la Tărlungeni, au fost prezenți şi câțiva fani ai SR Brașov. Managerul general Ciprian Jurubescu a ținut să discute cu fotbaliștii înainte de acest joc important.

”Suntem un grup modest, un grup tânăr şi mi-am dorit să le transmit băieților un mesaj de unitate şi încurajare pentru meciul de mâine şi pentru sezonul de Liga 3 care bate la uşă. Cred că avem un lot de calitate. Avem jucători de valoare, dar și tineri de mare perspectivă, care au deja și o experiență la nivelul Ligii 3. În ceea ce privește meciul din cupă, am vrut să colaborăm cu cei de la FC Brașov Steagul Renaște. Domnul Mărginean mi-a propus să facem un protocol de colaborare privind organizarea. Ajutorul este unul reciproc și l-am acceptat cunoscând și procedurile greoaie prin care trec ei în acest moment în ceea ce privește finanțarea. Pe de altă parte, faptul că au acceptat ca toți banii din încasări să revină SR Brașov este un mesaj din partea dânșilor că au înțeles care este echipa iubită și unde merge sprijinul fanilor din acest oraș. Mă bucur că acest subiect este tranșat înainte de startul sezonului. Sper să avem o colaborare corectă. Noi vom înțelege eșalonul superior în care evoluează FC Brașov, cât timp și ei vor înțelege importanța SR pentru comunitatea brașoveană”, a declarat Jurubescu.

Ghioane a spus că jucătorii săi vor da totul pe teren. ”E greu de spus ce va fi mâine. Noi ne vom juca șansa și vom da totul pe teren. Mi-aş fi dorit să avem mai mult timp de pregătire, dar vom încerca să trecem peste și să facem un meci bun”, a spus antrenorul echipei SR Brașov.

”Super Max” a revenit la SR Brașov

În condițiile în care ambii portari ai SR Brașov, Căucă și Balcan, sunt incerți, oficialii clubului au reușit să-l legitimeze pe Andrei Maxim.

Anul trecut, Maxim s-a înrolat în Armată, dar a continuat să joace fotbal, în funcție de timpul liber, la ACS Steagul Roșu Brașov, în Liga a 4-a.

Maxim s-a antrenat duminică sub comanda lui Tibi Ghioane. ”Mi-am dorit mult să revin la SR Brașov, sunt atașat de echipă și cunosc foarte bine situația”, a spus portarul.

Ilie Stan: ”Respectăm adversarul“

FC Brașov a început campionatul Ligii a 2-a, iar după patru etape bilanțul este unul modest, doar trei puncte din trei remize și un eșec lamentabil, 0-6 acasă cu Unirea Slobozia. În cupă, elevii lui Ilie Stan au obținut singura victorie a sezonului, 7-2 cu FC Avrig (Liga 4).

În lotul celor de la FC Brașov se află șase jucători care au jucat în tricoul adversari de astăzi, SR Brașov: Mutu, Boția, Leonte, Burlacu, Dumbravă și Popa.

Ilie Stan spune că FC Brașov are prima șansă la calificare, însă nu subestimează adversarul. ”Este un meci de cupă între două echipe brașovene, un joc cu orgolii. Respectăm adversarul, cu siguranță nu-i vom subestima pentru că în cupă totul este posibil. Cei de la SR Brașov nu au ce pierde, astfel că trebuie să tratăm serios meciul și să ne calificăm în faza următoare”, a spus Ilie Stan.

Ioan Mărginean cumpără bilet la oficială. ”Ajut și eu cu ceva. Așa e frumos”

Ioan Mărginean, președintele FC Brașov, a anunțat că își va cumpăra un bilet la tribuna oficială, unul stabilit la un preț de 150 de lei.

”Am făcut un protocol cu cei de la SR Brașov pentru acest meci și pe această cale le mulțumesc. Ei au făcut antrenamentul oficial duminică seara, noi îl facem în această seară. La acest meci noi am primit 5 bilete la VIP și 5 bilete la sectorul T. Eu chiar m-am hotărât să cumpăr bilet la oficială și să ajut și eu cu ceva. Așa e frumos. Îi respectăm pe cei de la SR Brașov și cred că va fi un meci frumos. Să sperăm că nu vom avea parte de evenimente neplăcute, pentru că amenzile sunt mari. În rest, să dea Dumnezeu să vină cât mai multă lume la stadion, să-și încurajeze fiecare propria echipă. Eu sper să se facă încasări pentru binele echipei organizatoare. Cu această ocazie vom avea și un feedback să vedem cum se poziționează iubitorii fotbalului. Omul merge la stadion să vadă fotbal, indiferent de eșalon”, a spus Mărginean.

”Limoniu spune că presiunea la acest meci este pe jucătorii lui Ilie Stan. ”Presiunea este mai mare pe noi, pentru că suntem echipă de nivel superior, dar elanul și dăruirea celor de la SR Brașov va fi la maxim. Cel mai bun să câștige și să meargă mai departe”, a spus Mărginean.

Mărginean e mulțumit de jocul echipei

Președintele FC Brașov s-a declarat mulțumit de prestația echipei din meciul cu Ripensia, scor 1-1. ”Este o vorbă, fotbaliștii au stricat, fotbaliștii trebuie să repare. Trebuie să fiu mulțumit pentru meciul de la Timișoara, pentru că jucătorii și-au dorit și chiar nu le pot reproșa nimic. Păcat de ocaziile imense ratate de Iurcu și Mihalcea. Cu dăruire și concentrare s-a dovedit că se poate, iar la meciul cu Ripensia echipa a dovedit că poate mai mult. Eu spun că este un punct de moral și sper ca sâmbătă, la meciul cu Unirea Dej, să arătăm că am învățat ceva din aceste prime patru etape. În Liga a 2-a valorile sunt sensibil egale”, a spus Mărginean, care a precizat că echipa mai are nevoie de doi-trei jucători.

Teste rapide la stadion

Suporterii care doresc să asiste la meciul de pe Tineretului vor avea posibilitatea să se testeze rapid la unul din cele trei corturi pe care echipa OK Medical le va amplasa în parcarea dinspre Fartec. Costul unui test rapid antigen este de 30 de lei, iar zona de testare va fi deschisă de la ora 14:00 până la startul meciului.

Meciul SR Brașov – FC Brașov, contând pentru Faza a III-a a Cupei României, este programat, astăzi, de la ora 17:30, pe stadionul Tineretului.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-ghioane-si-robert-elek-sunt-noii-antrenori-ai-echipei-sr-brasov-suporterii-mesaj-pentru-primarul-allen-coliban-si-proiectul-sau-fotbalistic-19192808

Adi MARICA 24 Aug. 2021, 12:34 Cupa României
Pe aceeași temă