Războiul i-a prins la Brașov! Solidaritate pentru micuții fotbaliști ucraineni de la Ruh Lviv, care rămân în România după ce au participat la un turneu

Adi MARICA 28 Feb. 2022, 19:54 Juniori
Războiul i-a prins la Brașov! Solidaritate pentru micuții fotbaliști ucraineni de la Ruh Lviv, care rămân în România după ce au participat la un turneu

11 copii de la clubul ucrainean Ruh Lviv, care au participat, la finalul săptămânii trecute, la turneul Enjoy Sport’s Winter Cup 2022, la Brașov, au rămas în România și se află în grija organizatorilor competiției. Părinții copiilor au acceptat ca micuții fotbaliști să rămână la Brașov unde sunt în siguranță.

Copii de la Ruh Lviv plecaseră din Ucraina înainte de invazia declașată de Rusia

Delegația ucraineană (11 copii, 2 antrenori și șoferul microbuzului) a ajuns la turneul de la Brașov cu doar câteva ore înaintea începerii războiului!

„11 copii, 2 antrenori și șoferul microbuzului au reușit să treacă granița în România cu câteva ore înaintea declanșării războiului și au avut un parcurs și un comportament exemplar în aceste 4 zile. Au fost prezenți la toate jocurile fără să știe exact ce le fac părinții, frații și familiile lor acasă, s-au luptat pe teren pentru fiecare minge, au plâns când s-au lovit dar nu a avut cine să-i ridice sau să le aline durerea, deoarece aici au venit singuri, însă vă cer tuturor ca din acest moment, ei toți să fie ai noștri, n-au absolut nicio vină pentru ce se petrece în Ucraina iar noi avem obligația morală să le fim alături cât va fi nevoie!”, a spus Ciprian Jurubescu, organizatorul turneului de la Brașov.

Delegația ucraineană va rămâne la Brașov, iar micuții fotbaliști au asigurate toate condițiile. ”Am obținut acordul clubului Ruh Lvov ca echipa de copii să rămână la Brașov și după terminarea competiției. Nu a fost ușor, sunt copii minori neînsoțiți de părinți iar decizia nu era la noi. Vreau să mulțumesc autorităților din Brașov (Consiliul Județean, Jandarmeria, Prefectura) care ne-au fost alături în aceste zile când toate eforturile au fost să nu lăsăm acești copii să plece înapoi la război. Copiii vor sta cât va fi nevoie la QOSMO Hotel, și vreau să le mulțumesc lui Daniel Popescu și lui Iulian Mironescu, iar baza noastră sportivă de la Tărlungeni le va oferi tot suportul pentru a se simți cât mai confortabil”, a mai spus Jurubescu.

Cluburile care au participat la turneu au contribuit cu bani pentru ajutorarea echipei de juniori din Ucraina

Liviu Nicolae, coordonatorul Academiei Celta Brașov, spune că majoritatea cluburilor participante la turneul de la Brașov au contribuit cu bani pentru delegația ucraineană.

”Copiii sunt bine, sunt liniștiți și acesta este cel mai important lucru. Cluburile participante la turneu au contribuit cu sume de bani pentru acești copii. Pentru această săptămână le-am făcut un program special. Astăzi (n.r. – luni) vom merge la Decathlon și le vom cumpăra haine de iarnă, marți vom merge cu ei în excursie în zona Branului, iar la finalul săptămânii, la invitația unui club din București, micuții fotbaliști vor merge în Capitală unde vor juca un meci de pregătire și apoi vor vizita orașul. Acești copii sunt formidabili, iar duminică, la festivitatea de premiere, chiar am spus că ei sunt adevărații câștigători ai turneului”, a spus Liviu Nicolae.

Dintre cei 11 copii, la Brașov vor rămâne 10, asta pentru că o mămică unuia dintre ei a ajuns în România și vor pleca împreună în altă țară din vestul Europei.

  • Altfel, Petrolul, liderul Ligii 2, a adresat o scrisoare deschisă clubului ucrainean Dinamo Kiev, unde antrenorul primei echipe este Mircea Lucescu, prin care îi transmite patronului Ihor Surkis că este dispusă să se ocupe de două grupe de juniori, pe o perioadă nedeterminată, ale multiplei campioane din Ucraina, cât și de membri familiilor acestora.

Rusia a lansat în dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, a informat Agerpres. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat mobilizarea generală a trupelor ucrainene în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva ţării.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-scrisoarea-deschisa-catre-ihor-surkis-in-care-se-ofera-sa-ajute-doua-grupe-de-juniori-ale-clubului-dinamo-kiev-si-familiile-copiilor-poli-timisoara-sare-si-ea-in-ajutorul-refugiatilor-din-19221180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/petrolul-si-u-cluj-au-demarat-campanii-prin-care-sa-ajute-ucraina-sau-refugiati-din-tara-vecina-invadata-de-rusia-anunturile-celor-doua-cluburi-pentru-suporteri-19221090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

Adi MARICA 28 Feb. 2022, 19:54 Juniori
Pe aceeași temă