Soldat Maxim! Portarul echipei SR Brașov a renunțat la echipamentul sportiv pentru uniforma militară. ”Fotbalul e frumos, dar, la ce ce probleme sunt, chiar nu poți trăi din așa ceva la Liga 3. Câd eram mic visam să joc în Liga 1”

Adi MARICA 18 Nov. 2020, 17:32 Liga 3
Soldat Maxim! Portarul echipei SR Brașov a renunțat la echipamentul sportiv pentru uniforma militară. ”Fotbalul e frumos, dar, la ce ce probleme sunt, chiar nu poți trăi din așa ceva la Liga 3. Câd eram mic visam să joc în Liga 1”

Portarul echipei de Liga a 3-a SR Brașov, Andrei Maxim, a decis să renunțe la 26 de ani la cariera sportivă și a ales-o pe cea militară.

Andrei Maxim este un jucător cunoscut în fotbalul brașovean. Un portar bine clădit, cu reale calități, un tip de vestiar apreciat de colegi și antrenori atât la SR Brașov, cât și la Olimpic Cetate Râșnov, a ales să îmbrace uniforma militară.

Problemele majore din fotbalul nostru l-au determinat pe Maxim să ia o decizie radicală, aceea de a se angaja în structurile MApN. Decizia de a se înrola în armată a luat-o în vară, atunci când s-a prezentat la examene. Maxim a trecut cu brio examenul psihologic și apoi testele fizice. „La testele fizice am luat punctaj maxim”, spune, pentru Monitorul Expres, fotbalistul Andrei Maxim.

7 săptămâni de instrucție militară pentru fostul jucător Andrei Maxim

De mai bine de o săptămână, Andrei Maxim se află în „cantonament” pentru șapte săptămâni de instrucție. „Am ajuns la 26 de ani și vreau să fac ceva cu viața mea. Fotbalul e frumos, dar, la ce ce probleme sunt, chiar nu poți trăi din așa ceva la nivelul Ligii a 3-a. Nu a fost ușor în ultimii ani, cu mult stres, neplătit cu lunile. Am ales Armata, în primul rând, pentru stabilitate și pentru un viitor mai bun, își explică Andrei Maxim decizia de a renunța la fotbal pentru armată.

Maxim, de la fotbal la armată. ”Când eram mic și m-am apucat de fotbal, mereu visam că voi ajunge fotbalist și voi juca la nivelul Ligii 1”

Fotbalistul făgărășean a visat mereu că va ajunge un portar de top în fotbalul românesc. Realitatea a fost însă una dură.

„Atunci când eram mic și m-am apucat de fotbal, mereu visam că voi ajunge fotbalist și voi juca la nivelul Ligii 1. Din păcate, nu am reușit. Am încă plăcerea de a juca fotbal și voi continua să joc, asta dacă timpul îmi va permite. Chiar am vorbit cu antrenorul Liviu Nicolae, a înțeles decizia mea și chiar mi-a spus că are în continuare nevoie de mine la echipă”, a spus, pentru Monitorul Expres, Andrei Maxim, care a fost primul jucător care a semnat contractul cu echipa suporterilor brașoveni, în vara lui 2017.

”Acum sunt soldatul Maxim”

Despre perioada de instrucție, Maxim spune că „e destul de greu, pentru că facem antrenamente spartane, dar trecem și peste asta. Acum sunt soldatul Maxim”, a spus făgărășeanul.

În aceeași situație se află și Vlad Boricean (22 de ani), care, la fel ca și Maxim, a ales să îmbrace uniforma militară.

Foto: Cătălin Ionescu / Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cel-mai-tanar-antrenor-din-primele-trei-esaloane-vrea-sa-readuca-unirea-dej-in-liga-2-in-anul-centenarului-echipei-clujene-dragos-militaru-imi-doresc-sa-promovam-chiar-daca-nu-avem-bugetul-19158217

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-liga-tuturor-posibilitatilor-minerul-costesti-a-folosit-la-ultimul-meci-un-portar-de-49-de-ani-imi-era-dor-sa-apar-din-nou-era-media-de-varsta-a-echipei-prea-mica-si-am-vrut-sa-o-r-19155925

https://liga2.prosport.ro/liga-3/francezii-de-la-lequipe-impresionati-de-golul-fabulos-de-la-80-de-metri-al-portarului-mihai-udrea-ce-au-scris-jurnalistii-din-hexagon-19155691

Adi MARICA 18 Nov. 2020, 17:32 Liga 3
Pe aceeași temă