Meciul Foresta – Steaua se joacă pe stadionul Areni. Ce bani primesc sucevenii de la autoritățile locale pentru a închiria o instalație de nocturnă mobilă

Marius ANGHEL 14 Oct. 2016, 12:51 Liga 2

Sucevenii își vor vedea visul cu ochii. Pe stadionul Areni vine, în sfârșit, pentru un meci oficial, o echipă de primă ligă. Meciul dintre Foresta și Steaua, din 16-imile Cupei României, are șanse foarte mari să se dispute la Suceava. În ședința Consiliului Local din această dimineață a fost aprobat proiectul inițiat de primarul Ion Lungu prin care sunt alocați 225.000 de lei (aproximativ 50.000 euro) către clubul de fotbal pentru a închiria o nocturnă mobilă și a putea organiza pe propriul teren jocul cu cea mai titrată echipă din România.

Disputarea jocului dintre Foresta și Steaua la Suceava ținea în mare parte de posibilitatea gazdelor de a desfășura jocul în nocturnă, având în vedere ora la care a fost programat meciul, 21:30, pe 27 octombrie. Cum conducătorii echipei din Liga 2 au inițiat discuțiile cu o firmă pentru închirierea unei nocturne mobile, singurul pas care mai trebuia făcut era obținerea banilor pentru a trece la treabă.

Asigurarea finanțării necesare închirierii nocturnei și a pregătirilor pentru desfășurarea meciului dorit de mulți suceveni a fost aprobată în ședința din această dimineață a Consiliului Local. Proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu a fost votat, astfel că suma de 225 de mii de lei va urma să fie alocată printr-un contract de asociere între municipiul Suceava și Asociația Club Sportiv Foresta Suceava, pentru perioada 14 octombrie – 10 noiembrie 2016.

Banii primiți vor fi folosiți de Foresta pentru închirierea instalației de iluminat, pentru asistența tehnică necesară, precum și pentru realizarea unor afișe și programe ale meciului cu Steaua din Cupa României.

Pretul unui bilet de intrare la meciul dintre Foresta și Steaua va fi între 30-50 de lei, în funcție de locul pe stadion!


 

Un alt club din Liga 2 care încearcă în aceste zile să își închirieze o nocturnă mobilă pentru a organiza pe teren propriul meciul din 16-imile Cupei este Sepsi OSK. Conducătorii echipei din Sfântu Gheorghe au făcut un anunț către suporteri și firme private pentru a putea face chetă să strângă banii necesari. Prin comparație cu Foresta Suceava, Sepsi OSK spune că are nevoie de doar 32.000 de euro pentru închirierea nocturnei mobile.

Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 14 Oct. 2016, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă