Au făcut chetă degeaba! Locuitorii din Sfântu Gheorghe nu o pot vedea pe propriul stadion pe CS U Craiova. Unde își joacă Sepsi OSK meciul din 16-imi

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 17:14 Cupa

UPDATE: Locuitorii din Sfântu Gheorghe au ratat șansa de a vedea pe propriul stadion o echipă de Liga 1 într-o competiție eliminatorie. CS U Craiova nu va veni în județul Covasna pentru a disputa meciul cu Sepsi OSK din faza 16-imilor Cupei României, deoarece conducătorii clubului local nu au reușit să îndeplinească toate condițiile pentru ca jocul să fie găzduit pe stadionul Municipal. Condițiile cerute de televiziunea care va transmite jocul au fost greu de îndeplinit într-un scurt timp, astfel că meciul se va desfășura în județul vecin, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Nu lipsa instalației de nocturnă pe stadionul Municipal a fost principala problemă a neprogramării jocului la Sfântu Gheorghe, deoarece conducătorii clubului Sepsi OSK au reușit într-un timp record să strângă banii pentru închirierea unei nocturne mobile. Televiziunea DigiSport, cea care va transmite meciul, a pus alte condiții care nu au mai putut fi îndeplinite. Covăsnenii nu au mai avut ce face și au trebuit să accepte varianta de a juca meciul cu CS U Craiova la Brașov.

„Tot orașul sa gândește deja la meciul cu Craiova și ar trebui să nu fie așa, că mai avem o etapă de jucat până atunci. Pentru Cupă, costurile de închiriere a nocturnei ar fi fost foarte mari. De ce nu s-a putut muta meciul la doua – trei ore mai devreme pentru a juca și noi pe propriul teren? Au fost discuții cu FRF, care a fost de acord cu schimbarea orei, dar televiziunea s-a opus. Asta e, cina dă banul dictează. Ne deranjează că până acum, în 12 etape, nu am fost televizați o dată”, a spus, la radio Sport Total FM, antrenorul echipei Sepsi OSK, Valentin Suciu.

Sepsi OSK (Brașov), Chindia (Mioveni), CS Balotești (Ovidiu) sunt echipele care sunt organizatoare în 16-imi, însă care sunt nevoite să își dispute meciul pe un teren străin, deoarece nu au stadioane la standarde de a transmite jocuri în nocturnă.

Iată programul modificial al meciurilor 16-imilor:

25 octombrie
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj, ora 14:30
Metalosport Galați – Luceafărul Oradea, ora 14:30
ASU Poli Timișoara – Pandurii Târgu Jiu, ora 18:00
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova, ora 20:45

26 octombrie
CSN Cetate Deva – Gaz Metan Mediaș, ora 14:30
FC Academica Clinceni – FC Voluntari, ora 14:30
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna, ora 14:30
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iași, ora 14:30
Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureș, ora 14:30
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni, ora 14:30
Chindia Târgoviște – ACS Poli Timișoara, ora 17:45
Dinamo II București – Dinamo București, ora 20:30

27 octombrie
CS Afumați – FC Botoșani, ora 14:30
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu, ora 16:00
CS Balotești – Viitorul Constanța, ora 18:45
Foresta Suceava – Steaua București, ora 21:30


 

Meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova, din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, a fost ales de televiziuni să fie transmis în direct, astfel că echipa din Liga 2 trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a organiza acest joc. Cum partida a fost programată la ora 20:45, pe data de 25 octombrie, conducătorii formației covăsnene se află în imposibilitatea de a organiza jocul pe stadionul din Sfântu Gheorghe. Singura soluție ca Sepsi să o întâlnească pe Universitatea pe teren propriu este instalarea unei nocturne mobile pe Municipal, altfel trebuie să se orienteze către cel mai apropiat stadion care să îndeplinească cerințele cerute de FRF. Acesta ar fi „Tineretului”, din Brașov.

Finanțatorul echipei Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, încearcă să strângă în următoarea perioadă peste 32.000 de euro, suma necesară pentru închirierea unei instalații de nocturnă, necesare pentru ca meciul să poată fi găzduit de stadionul din Sfântu Gheorghe.

„În această situație avem două posibilități: ori vin lângă noi sponsorii și strângem banii pentru închirierea nocturnei, ori jucăm la Brașov. Am luat legătura cu o firmă din Italia care ne aduce o instalație de nocturnă mobilă pentru 32.000 de euro fără TVA. E o sumă foarte mare, pe care noi nu ne permitem să o plătim singuri, dar eu cred că publicul din Sfântu Gheorghe merită să jucăm acest meci acasă și nu la Brașov și din acest motiv am făcut un apel public pentru sponsori și ceilalți care vor să ne ajute”, a spus, citat de stiri.covasnamedia.ro, Dioszegi, într-o conferință de presă organizată miercuri, după aflarea datei și orei la care a fost programat jocul cu CS U Craiova..

Conducerea Sepsi OSK a postat un mesaj și pe pagina de socializare a clubului în care menționează că echipa nu a jucat niciodată până acum un meci oficial cu „adversari de asemenea calibru”, iar microbiștii din Sfântu Gheorghe merită să vadă acest meci acasă. De asemenea, menționează că echipa trebuie să strângă banii necesari în doar două zile, pentru că vineri trebuie să anunțe locul unde va avea loc partida.

Articol scris de Marius Anghel
Foto: Pál Árpád

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 17:14 Cupa
Pe aceeași temă