Mazăre nici nu se gândește să ajute Farul: „Cu banii ăștia putem face mult mai multe lucruri”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 16:35 Liga 2

Radu Mazăre a declarat ieri că Primăria municipiului Constanța preferă să investească în alte domenii decât să bage bani grei la FC Farul, milioane de euro.

„În primul rând, după cum ați observat, eu fac sporturi solitare, nu de echipă, cum e fotbalul. În al doilea rând, tot există presiune asupra mea să mă duc la Farul, dar acolo trebuie băgați foarte mulți bani și nu suntem în postura de a investi atât într-o echipă de fotbal. Cu două sau trei milioane de euro, cât necesită Farul, putem face mult mai multe lucruri. Spre exemplu, toată promovarea din stațiunea Mamaia ne costă 200.000 de euro. Și voi vreți să băgăm două milioane într-o echipă de fotbal? N-avem banii aștia!”, a declarat primarul Constanței.

Stagiu de pregătire la Câmpina

FC Farul s-a înțeles însă cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța, susțin surse bine informate, care precizează că asocierea dintre cele două părți, prin care CJC preia majoritatea în club, e certă, iar acum mai sunt de rezolvat doar formalități.

În curând, „marinarii” intenționează să plece într-un cantonament centralizat, la Câmpina, datele de start ale stagiului fiind fie 1 august, fie 7 august.

Mâine, preconizatul meci de verificare FC Farul – Avântul Comana (Liga a V-a constănțeană) nu va mai avea loc, astfel că „marinarii” vor susține o partidă „în familie”, la baza sportivă proprie. Așa s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână, când elevii lui Ion Răuță au dispus cu 3-0 de juniorii pregătiți de Ion Constantinescu și Mihai Turcu. Partida de mâine s-ar putea să înceapă la ora 17.00, însă ora definitivă va fi stabilită astăzi.

Ieri, s-a zvonit că Petre Grigoraș, care este dorit de Farul ca antrenor, ar putea ajunge ca principal la Rapid, urmându-l pe fiul său, extrema Alexandru Grigoraș. Tehnicianul de 48 de ani a infirmat însă trecerea sa în Giulești, după cum a arătat că, până acum, nu a discutat cu nimeni de la Farul despre revenirea sa la clubul constănțean.

Fanii „marinarilor” se arată optimiști în ce privește înscăunarea lui „Grig”, implicarea Consiliului Județean fiind un argument puternic cu care antrenorul poate fi convins să se întoarcă la club.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 26 Jul. 2013, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă