Mat în două mutări! Șahista Miruna Lehaci a dat lovitura de începere la meciul Poli Iași – ”U” Cluj. Ardelenii au fost mai buni ca moldovenii doar la capitolul galerie

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 23 Aug. 2021, 13:33 Actualizat: 23 Aug. 2021, 19:42 Liga 2

Oficialii Politehnicii Iași vor să facă o tradiție din invitarea unor sportivi importanți ai Iașiului pentru a da lovitura de începere la meciurile echipei de fotbal. Dacă la prima partidă din Copou, cu Concordia Chiajna (scor 0-1), lovitura de începere a fost dată de judoka Vlăduț Simionescu, de la CS Politehnica, singurul sportiv ieșean participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la întâlnirea cu Universitatea Cluj (scor 2-0) prima ”mutare” a fost făcută de șahista Miruna Lehaci.

Miruna Lehaci l-a inspirat la ”mutări” pe Francisc Cristea

În vârstă de 17 ani, sportiva de la CS Politehnica Iași are deja un palmares impresionant, fiind multiplă campioană națională, campioană europeană și medaliată cu aur la Campionatele Mondiale Școlare.

Eleva profesorilor Vlad Ungureanu și Vladimir Danilov se pare că le-a oferit ieșenilor și tactica perfectă pentru un mat în două mutări, decarul Francisc Cristea fiind responsabil cu ”mutările” decisive împotriva clujenilor, golurile sale reușite în minutele 15, din penalty, și 63 aducând victoria pentru echipa antrenată de Costel Enache.

100 de suporteri clujeni veniți cu mașinile personale la Iași

Meciul din Copou a oferit și un frumos duel al galeriilor.

Dacă ieșenii au avut o galerie formată din aproximativ 50 de ultrași, în sectorul rezervat oaspeților au luat loc aproximativ 100 de suporteri ai ”Șepcilor roșii” veniți din Ardeal, cu mașinile personale.

Aceștia au venit dotați cu tot arsenalul unei galerii, pe parcursul partidei aruncând mai multe petarde pe pista de atletism. În repriza a doua, când scorul era 2-0 pentru gazde, ultrașii clujeni le-au strigat favoriților, prin portavoce, să se trezească.

Iar răspunsul ieșenilor a venit tot din tribune: ”Lăsați-i să doarmă, săracii, că au avut drum lung de la Cluj până la Iași”.

Pe lângă scandări, galeriile au oferit și un duel al bannerelor. Oaspeții au afișat un banner pe care scria: ”Îi mulțumesc tatălui meu pentru acest imbold / De a fi pe orice stadion prezent pentru un simbol: U Cluj”, în timp ce suporterii ieșeni intitulați ”Anturaj Tânăr” au arborat un banner cu mesajul ”Virus, pandemie, izolare, noi tot aceiași am rămas / Din 2018 luptăm uniți și în același pas”.

La meciul din Copou au asistat aproximativ 1.000 de spectatori, dintre aceștia 100 fiind copii din mai multe comune ieșene.

Foto: Politehnica Iași și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 23 Aug. 2021, 13:33 Actualizat: 23 Aug. 2021, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă