Meciul cu UTA, de poveste și la nivel organizatoric pentru FC Brașov. Noul director de marketing al „stegarilor” a avut inițiative apreciate și nu

Marius ANGHEL 12 Sep. 2016, 14:15 Campionat
Meciul cu UTA, de poveste și la nivel organizatoric pentru FC Brașov.** Noul director de marketing al

Meciul „stegarilor” cu UTA a fost unul de poveste și la nivel organizatoric. Noul director de marketing al clubului, Viorel Morari, și-a propus multe lucruri. Poate prea multe la debut, astfel că este posibil să nu fi avut timpul necesar să le pregătească așa cum ar fi trebuit. Unele au reușit, alte nu.

Inițiativa ca lovitura de începere a meciului să fie dată de o fostă glorie a clubului, așa cum a fost Petre Cadar, chiar dacă acesta a fost puțin stingher, ținând cont că a fost lăsat singur la mijlocul terenului, e de lăudat. Apoi, acordarea unor tricouri fanilor care s-au grăbit să-și cumpere bilete pentru acest joc, dar și faptul că în pauza meciului două grupe de copii (2005 și 2009) au pășit pe stadion în aplauzele spectatorilor, iar la final, micuții fotbaliști au fost invitați să sărbătorească împreună cu jucătorii pe teren deja celebra islandeza, sunt exemple de urmat și la următoarele meciuri de pe teren propriu.

Au fost însă și destule nesincronizări, asta ca să o spunem elegant. Chiar înaintea startului meciului, Morari a mers cu microfonul în mijlocul fanilor aflați la tribuna a 2-a, pentru a cânta împreună cu aceștia imnul echipei. Efectul nu a fost însă cel scontat. Sonorizarea a lăsat de dorit, iar cel care a preluat microfonul acoperea imnul cântat de fani. Mai mult, faptul că acțiunea a avut loc după fluierul de start al meciului a atras atenția imediat observatorului FRF, cel care i-a chemat la ordine pe oficialii clubului. Mesajul observatorului a fost unul cât se poate de clar. Opriți microfonul, altfel cer întreruperea partidei până se va remedia problema!

O alegere neinspirată și îndelung contestată de majoritatea microbiștilor a fost și aceea cu alegerea crainicului la stadion. În ultimii ani, FC Brașov a avut crainici care au fost apreciați de fani, indiferent de nume, Ciprian Jurubescu, Marian Botezatu sau Victor Dogariu. Prestația noului crainic a fost însă una total neinspirată. Poate omul este chiar bun pentru alt gen de evenimente, dar la un meci de fotbal este cu totul altceva. Să sperăm însă că lucrurile se vor regla din mers și, după cum spunea un pătimaș fan al „stegarilor”, câteodată „te mai fură și atmosfera de pe stadion”…

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Sep. 2016, 14:15 Campionat
Pe aceeași temă