Marius Coman nu-și propune să fie golgheter la Petrolul: ”Aici este ceva colectiv.” Ce are nevoie pentru a confirma și la ”o echipă mare”, după rateurile de la CFR și ”U” Cluj și lucrul care l-a impresionat de la primul antrenament

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 15:12 Liga 2

Dintre cei doi jucători care au fost primii achiziționați de Petrolul pentru noul sezon de Liga 2, prezentați în același timp, Marius Coman și Darius Buia, doar unul a fost la reunirea echipei, ieri, 14 iunie 2021. E vorba de atacantul Coman. Celălalt, mijlocașul Buia, a fost învoit, la fel ca decarul Armando Vajushi, care mai are contract un an de zile cu echipa ploieșteană.

Marius Coman, marcat de faptul că la echipele mari la care a jucat nu a confirmat: ”Sper ca aici să se schimbe problema”

După prima ședință de pregătire susținută de antrenorul Nicolae Constantin, Marius Coman a oferit primele declarații în echipamentul Petrolului.

Atacantul adus liber de contract după ce ultima dată a fost la Fotbal Comuna Recea, unde a reușit să înscrie atâtea goluri încât să fie golgheterul Ligii 2 în sezonul recent încheiat, nu a fost atent la prima întrebare care i-a fost pusă și a oferit, probabil, un răspuns care îl ”măcina” pe el, ținând cont de trecutul său, ceea ce Liga2.ro scria la momentul prezentării sale la Petrolul.

La întrebarea: ”De obicei, majoritatea jucătorilor care au venit aici parcă au uitat fotbalul, nu au mai dat randamentul pe care îl aveau în altă parte. Va fi cu tine altceva?”, Marius Coman a răspuns: ”Exact la asta mă gândeam și eu. Echipele la care am fost, care pot să spun că au fost echipe mari, nu prea am dat randament. Au fost din mai multe cauze, dar sper ca aici să se schimbe problema.” Atacantul a spus și de ce are nevoie pentru a-și rezolva problema: ”Dându-mi încredere. De atâta e nevoie.”

Coman s-a remarcat la Pojorâta, Clinceni și Recea. La CFR Cluj și ”U” Cluj n-a stat prea mult

Jucătorul originar din Vișeu de Sus (Maramureș) a evoluat în 23 de meciuri în sezonul recent încheiat de Liga 2, 22 ca titular, în nouă fiind schimbat, și a marcat 15 goluri pentru Fotbal Comuna Recea, echipă care avea să retrogradeze la finalul barajului de menținere cu Unirea Slobozia. Dubla de la baraj în care Coman nu a jucat.

Coman a dat 10 goluri (3 din penalty) în sezonul regular, în cele 19 meciuri în care a fost utilizat, fiind al doilea în topul marcatorilor Ligii 2, după Ovidiu Herea (Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (Rapid), ambii cu câte 11 reușite. În play-out-ul Ligii 2 a reușit încă cinci goluri în patru meciuri disputate.

Astfel, cu un total de 15 goluri marcate (4 din penalty), atacantul trupei din Recea a devenit golgheterul campionatului Ligii 2 ediția 2020/2021, fiind urmat de Ovidiu Herea (6 din penalty) și Cătălin Hlistei (8 din penalty), ambii cu câte 14 goluri.

Ca număr de goluri marcate, acesta a fost cel mai bun sezon al lui Coman. Al doilea în top este cel al Ligii 2 din 2015/2016, când în 33 de meciuri disputate pentru Bucovina Pojorâta marcat 13 goluri. Ulterior ajungea la Academica Clinceni, unde a înscris 8 goluri în 27 de meciuri. Evoluțiile sale au atras atenția clubului CFR Cluj, unde și-a făcut o parte din juniorat. S-a întors la clubul clujean, unde în ediția 2017/2018 a evoluat mai mult la echipa a doua, în Liga 3, fiindcă la prima a prins doar 87 de minute în patru meciuri disputate în Liga 1. Ulterior a plecat la rivala ”U” Cluj, în vara lui 2018, alături de care a fost aproape de o promovare în Liga 1. A prins 23 de meciuri, doar 733 de minute, fiindcă de numai șase ori a început ca titular, și a înscris 3 goluri. Nu a fost păstrat în lot, în prima parte a ediției 2019/2020 a Ligii 2 fiind cedat sub formă de împrumut la CSM Reșița (19 meciuri, 9 ca titular, 3 goluri). În a doua parte a sezonului a rămas la ”U” Cluj, însă nu a apucat să joace decât într-un meci din cele trei, până la ”înghețarea” competiției din cauza izbucnirii pandemiei. În sezonul recent a fost cedat celor de la Fotbal Comuna Recea, unde s-a făcut remarcat pe maidanul pe care a jucat trupa maramureșeană.

A mai jucat la începutul carierei sale și la FCM Baia Mare, ulterior ajungând la Pojorâta.

La Petrolul nu vrea să fie golgheter, ci să ajute echipa să promoveze

La Petrolul, Marius Coman spune că obiectivul său nu este neapărat să înscrie goluri, ci să-și ajute coechipierii, iar în final să se obțină promovarea în Liga 1.

”La Recea mi-am propus, personal, să devin golgheter. Aici este ceva colectiv. Vrem să promovăm, nu îmi pun acum target să dau goluri. Îmi propun să îmi ajut echipa cât mai mult și să promovăm, că ăsta este obiectivul”, a spus atacantul maramureșean pentru Petrolul TV.

În sezoanele trecute, același lucru își doreau și Ștefan Blănaru, Bogdan Rusu, Valentin Balint sau Vasile Buhăescu, însă niciunul nu a rămas mai mult de un sezon, iar echipa a ratat de fiecare dată promovarea.

Impresionat de susținerea primită din partea suporterilor de la primul antrenament, cum la ”U” Cluj n-a văzut

Noul atacant al Petrolului a rămas impresionat de susținerea primită de jucători din partea suporterilor încă de la prima ședință de pregătire. Câteva zeci de suporteri au fost prezenți pe ”Ilie Oană” la reunire, iar acest lucru l-a făcut pe Coman să facă o comparație cu ”U” Cluj, un alt club cu o galerie importantă în fotbalul românesc, unde a evoluat în cariera sa.

”Am fost și la U Cluj, dar nu am avut parte de o asemenea susținere, din prima zi”, a spus Coman, care abia așteptă primul meci oficial, pentru a simți presiunea din partea suporterilor, dar, totodată, și susținere, așa cum orice fotbalist visează: ”La Recea nu era nicio presiune. Abia aștept să înceapă campionatul și sperăm că-i lasă în număr cât mai mare să vină la stadion, să ne sprijine.”

  • Ceilalți jucători achiziționați în această vară de Petrolul sunt Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu),Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni) și Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău).

Reunirea echipei Petrolul pentru startul pregătirii sezonului de Liga 2 2021/2022:

https://www.youtube.com/watch?v=rDUELepbtN0

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-a-sunat-adunarea-la-petrolul-si-a-avut-34-de-jucatori-la-primul-antrenament-simon-mazarache-este-ultima-noutate-a-ploiestenilor-19189064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-sergiu-pirvulescu-al-patrulea-transfer-perfectat-de-petrolul-pentru-noul-sezon-performanta-deloc-de-neglijat-cu-care-i-a-impresionat-pe-ploiesteni-19189052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ziua-pana-in-care-petrolul-are-bugetul-asigurat-costel-lazar-ulterior-trebuie-sa-gasim-solutiile-pentru-continuarea-activitatii-cum-a-decurs-noua-intalnire-cu-consilierii-locali-p-19189016

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-face-cantonament-pe-plan-local-nicolae-constantin-a-vorbit-despre-plusuri-si-minusuri-fata-de-fostii-antrenori-ai-gazarilor-si-pe-ce-posturi-si-ar-mai-dori-achizitii-19189008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-si-claudiu-tudor-prezentati-oficial-de-petrolul-presedintele-costel-lazar-despre-noul-trio-suntem-legati-de-glie-de-rezultate-de-trecutul-nostru-la-acest-club-19189002

Marius ANGHEL 15 Jun. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă