Raphael Stănescu ”explodează” după ce FRF l-a suspendat în cazul meciului trucat dintre UTA și Daco-Getica! Fotbalistul face dezvăluiri uluitoare: ”Eram la priveghiul omului care m-a dus la fotbal la 6 ani. Nu am participat nici măcar la antrenamente atunci” | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 25 Feb. 2022, 14:13 Liga 2

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat zilele trecute sancțiuni dure pentru șase jucători și antrenorii Marius Baciu și Sorin Bucuroaia, în urma meciului dintre UTA și Daco Getica București, scor 6-0, din 28 septembrie 2019. Toți cei pedepsiți activau în acel moment, în urmă cu doi ani și jumătate, la Daco-Getica, echipă care avea să se și retragă din competiție în acel sezon.

Printre jucătorii sancționați se numără și Raphael Stănescu (28 de ani), legitimat în această iarnă de Minaur Baia Mare, în Liga 3, fost în ultimul an și jumătate la Dacia Unirea Brăila (Liga 2). Acesta a fost suspendat pentru o perioadă de două luni și amendat cu suma de 10.000 de lei în urma finalizării anchetei care a privit meciul mai sus menționat, considerat a fi trucat de bucureșteni.

Raphael Stănescu, după suspendarea primită din partea FRF: ”Așteptăm motivarea! Mergem până la TAS dacă e nevoie”

Decizia în privința lui Raphael Stănescu e cel puțin ciudată, ținând cont că fotbalistul n-a fost în lotul celor de la Daco Getica pentru meciul cu UTA, iar în săptămâna premergătoare partidei n-a fost prezent nici la antrenamente, din cauza decesului bunicului său.

ProSport a stat de vorbă cu Raphael Stănescu, iar acesta ne-a pus la dispoziție certificatul de deces pentru a demonstra că în săptămâna respectivă n-a fost cu capul la fotbal. Mai mult, acesta susține că este total nevinovat și că se va consulta cu avocatul său imediat cum va vedea motivarea comisiei FRF.

  • În același dosar, antrenorul Marius Baciu, care se afla pe banca celor de la Daco Getica, a primit un avertisment și o amendă în valoare de 10.000 de lei, la fel și Sorin Bucuroaia, secundul său. Alți fotbaliști de la Daco Getica au primit sancțiuni mult mai dure: Alin Stoica a fost interzis pe stadioane timp de 2 ani + amendă 200.000 de lei, Andrei Voineag a fost suspendat 6 luni și amendat cu 30.000 lei, Marius Tudorică și Gabriel Răducanu au fost suspendați 3 luni și amendați cu câte 15.000 lei, Ioan Gurău și Liviu Gheorghe au fost suspendați pentru două luni și amendați cu 10.000 de lei.

”Fix în săptămâna în care urma să se desfășoare meciul cu UTA Arad bunicul meu a decedat. Eu nu am mai plecat cu echipa la Arad, din miercurea respectivă nici măcar nu m-am mai pregătit cu echipa, iar sâmbătă am fost la înmormântare”
Raphael Stănescu

Certificatul de deces care dovedește spusele lui Raphael Stănescu, că în perioada premergătoare meciului dintre UTA și Daco Getica era cu gândul la cu totul altceva, nu la fotbal.

Stănescu: ”Am fost foarte bulversat și foarte contrariat când am aflat decizia”

Jucătorul crescut de Dinamo și care în cariera sa a mai evoluat pentru Corona Brașov, Flota Swinoujscie⁠ (Polonia), Concordia Chiajna, Oțelul Galați, FC Voluntari 2, Farul Constanța, CSM Reșița, Axiopolis Cernavodă sau Dacia Unirea Brăila spune și ce discuții a avut cu membri Comisiei de Disciplină și Etică a FRF referitor la meciul cu UTA.

”Cei de la comisie m-au chemat de două-trei ori. Le-am prezentat certificatul de deces și am spus că nu știu despre ce este vorba și că dacă ar fi fost ceva n-aș fi putut fi la meci pentru că eram la priveghi. Eu n-am jucat niciodată la pariuri, nu există așa ceva. Nu știu să fi jucat în meciuri trucate. Cei din comisie mi-au pus anumite întrebări: ce știu? Le-am zis că nu știu nimic. Eu aveam o relație mai bună cu Marius Baciu, îi plăcea de mine ca jucător. Cu Alin Stoica am fost doar colegi și atât. N-am mai vorbit cu el de când s-a terminat cu echipa. N-am rămas prieteni.

Nu știm ce dovezi au cei de la comisie! Nu știm! Mi se pare… Eram la priveghiul omului care m-a dus la fotbal la 6 ani. Nu eram nebun să fac vreo nenorocire!

Nu vreau să acuz pe nimeni, dar eu nu am participat nici măcar la antrenamente atunci. Urmează să primesc motivarea hotărârii. Voi acționa, o voi contesta, deși în regulamentul disciplinar scrie că hotărârile cum e cea de acum nu sunt supuse recursului. O să încerc să vorbesc cu un avocat să vedem ce putem face. Nu pot sta nici așa. Eu stau două luni pe bară, poate voi fi și neplătit, mi-a fost afectată și imaginea.

Am fost foarte bulversat și foarte contrariat când am aflat decizia. Niciodată nu mi-am închipuit că pot să pățesc așa ceva. Gurău mi-a trimis seara link-ul de pe site-ul federației, dar am văzut abia dimineața. Apoi am văzut și prin ziare”, a declarat Raphael Stănescu pentru ProSport.

”Și Gurău de la Slobozia e în situația mea. El a fost rezervă la acel meci. Pentru ce l-a suspendat la fel ca pe mine? El n-a jucat!”
Raphael Stănescu, despre decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul meciului trucat UTA – Daco-Getica 6-0

Raphael Stănescu nu poate juca două luni pentru Minaur Baia Mare, echipă cu care a semnat în această iarnă

În prima parte a sezonului actual, Raphael Stănescu a evoluat în toate meciurile echipei Dacia Unirea Brăila în Liga 2, 16 la număr, în fiecare începând ca titular și în doar două fiind înlocuit de antrenorul Florentin Petre. A marcat și două goluri.

După încheierea meciurilor oficiale din 2021, clubul din Brăila a renunțat la aproape toți jucătorii și stafful tehnic din cauza rezultatelor execrabile, doar două puncte obținute în 16 partide, iar doi dintre ei, Raphael Stănescu și Patrick Petre au ajuns la Minaur Baia Mare, echipă din Liga 3 care își dorește de mai mulți ani promovarea în Liga 2.

Stănescu tocmai a fost suspendat acum pentru o perioadă de două luni, iar noul său club, la fel ca jucătorul, au fost luați prin surprindere de decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. După cum a spus-o chiar Stănescu, acesta nu va fi plătit de băimăreni în această perioadă în care va fi suspendat, iar imaginea sa este grav afectată în urma sancțiunii dictate dinspre federație.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto), Sorin Pană (Sportul Ilustrat) și Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ionut-gurau-reactie-dupa-suspendarea-primita-in-urma-meciului-uta-daco-getica-ce-spune-portarul-acuzat-ca-a-trantit-partida-19220320

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/decizia-frf-care-a-trecut-aproape-neobservata-dar-care-reprezinta-un-adevarat-cutremur-pentru-fotbalul-romanesc-fosti-jucatori-de-la-dinamo-si-fcsb-au-fost-suspendati-si-amendati-pentru-ca-au-facut-19413783

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patrick-petre-si-raphael-stanescu-fac-echipa-si-la-baia-mare-dupa-despartirea-de-braila-minaur-s-a-reunit-fara-12-jucatori-din-lotul-cu-care-a-incheiat-anul-trecut-si-are-trei-achizitii-perfectate-19216634

Alin GRIGORE 25 Feb. 2022, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă