Mario Tudose, fundașul de care CFC Argeș nu se poate lipsi. A fost integralist în Liga 2, dar aventura din Portugalia l-a călit: ”Experiența aceea m-a maturizat”

Andrei PASCU 01 Nov. 2023, 15:46 Liga 2

Mario Tudose (18 ani) este unul dintre tinerii care au ieșit cel mai mult în evidență în acest sezon de Liga 2. A fost integralist în toate cele 11 partide jucate în campionat de Campionii FC Argeș, iar astfel a fost convocat și la naționala României sub 19 ani.

Fundașul a sosit în vară la Pitești, oraș în care a făcut și primii pași în fotbal.

Mario Tudose, jucător de bază la Campionii FC Argeș. A fost integralist în cele 11 etape de Liga 2

Campionii FC Argeș și fundașul au reluat colaborarea în vară. Echipa l-a readus pe tânărul Mario Tudose, în vârstă de 18 ani, după ce în vara lui 2021 era cedat la Academia Benfica (Portugalia).

După patru ani petrecuți în cadrul Centrului de Copii și Juniori al CFC Argeș, fundașul a fost remarcat și transferat de Benfica în 2021. Și-a continuat creșterea la academia portughezilor, evoluând pentru echipele U17 și U19.

Însă, în vara trecută apărătorul a decis să revină în România, tot la Campionii FC Argeș, mutarea fiind una definitivă. Este om de bază pentru formația preluată recent de antrenorul Eugen Neagoe, pentru care a bifat toate minutele până acum, în cele 11 etape scurse de Liga 2, fiind integralist.

Mario Tudose, mulțumit cu evoluțiile avute după ce s-a întors la Campionii FC Argeș

Mario Tudose este încântat de momentele pe care le traversează, mai ales că se află abia la primul sezon în fotbalul profesionist. Nivelul i se pare unul incomparabil mai puternic decât cel de la tineret, dar este mulțumit de cum a evoluat până acum.

Este clar că experiența din Portugalia m-a ajutat să mă dezvolt, atât fotbalistic, cât și educațional, social. Experiența asta m-a maturizat mai repede.

Nivelul Ligii 2 e unul bun, este clar peste orice alt nivel de juniori chiar și din Europa. E important că am reușit să fac pasul la o echipă de seniori.

Mă bucur că am jucat toate minutele până acum, îmi doresc să continui tot așa și clar Grigore Turda mă ajută mult. E un jucător cu experiență, întotdeauna mă sfătuiește, ne înțelegem foarte bine.

Mă bucur că marchez des la loturile naționale, sper să o fac și pentru Argeș, cât mai repede! Nu am pregătit bucuria de după gol, va fi ceva de moment, în funcție de ce o să simt.

Ne dorim ca suporterii să fie alături de noi, să fie în număr cât mai mare la meciuri, avem nevoie de ei și să aibă încredere că la finalul acestui campionat vom promova”, a declarat tânărul echipei din Argeș.

Mario Tudose, calificat la Turul de Elită cu România U19

România U19 s-a calificat la Turul de Elită din preliminariile EURO! În ultimul meci al grupei a remizat cu Cehia U19, scor 1-1, și a terminat Grupa 10 pe locul 2, cu un total de 5 puncte. Tricolorii pregătiți de Adrian Dulcea au mai făcut o remiză cu Finlanda U19, scor 0-0, și au trecut de San Marino U19, scor 7-0.

Mario Tudose a fost om de bază. A fost integralist în duelurile cu cehii și nordicii și a evoluat până în minutul 63 contra San Marino U19.

Campionii FC Argeș, în jumătatea inferioară a clasamentului din Liga 2

În acest campionat de Liga 2, nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, în ciuda declarației lui Mario Tudose, iar promovarea va fi doar un bonus, peste obiectivul trasat noului antrenor pentru acest sezon. Acest detaliu a tot fost accentuat de Eugen Neagoe, dar și de conducere.

Campionii FC Argeș este pe locul 12 în Liga 2, cu 15 puncte, la egalitate cu locurile 11 și 13, Steaua și CSM Ceahlăul. Are un avans de un punct peste locul 14, CSM Slatina, dar o despart două lungimi de locul 6, ocupat de CS Mioveni.

În etapa a 12-a, CFC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 8, 16 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-schimba-stadionul-si-pentru-partida-cu-chindia-19290981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-vasile-miriuta-florin-parvu-si-iustin-popescu-dupa-chindia-petrolul-0-2-19290900

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-primeste-vizita-celor-de-la-fc-hermannstadt-in-cupa-romaniei-19290890

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

Andrei PASCU 01 Nov. 2023, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă