Marin Mitran, un optimist incurabil: ”FC Brașov nu se va opri niciodată! O să găsim soluții și ne zbatem pentru asta.” Președintele, despre litigiile care pot aduce depunctări

Adi MARICA 12 Oct. 2022, 14:05 Liga 2
Marin Mitran, un optimist incurabil: ”FC Brașov nu se va opri niciodată! O să găsim soluții și ne zbatem pentru asta.” Președintele, despre litigiile care pot aduce depunctări

FC Brașov se confruntă în continuare cu mari probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți de mai bine de două luni, litigiile cu foștii jucători apasă greu, dar Marin Mitran, președintele clubului, rămâne un optimist incurabil.

Asta, deși în contul clubului bate vântul. ”Cred că avem circa 1.000 de lei! Mâine poate vom avea mai mult!”.

”Facem eforturi foarte mari să redresăm clubul. Nu e ușor, sunt multe lucruri neclare, dar noi muncim să rezolvăm problemele și să avem liniște la echipă pentru a face performanță. Suntem un brand și vom lupta să aducem clubul pe linia de plutire”, crede Mitran, instalat în funcție în vară, când i-a luat locul lui Ioan Mărginean.

Veșnicele negocieri avansate ale lui Mitran

La fel ca și la prezentarea oficială ca președinte la FC Brașov, Mitran anunță negocieri avansate cu potențiali sponsori.

”Am spus și în vară că vom aduce sponsori la echipă, dar nu am dat niciodată procente. Suntem în discuții cu trei-patru sponsori, dar e dificil, ținând cont de situație economică din toată Europa. În două-trei săptămâni, după discuțiile care le am cu doi-trei parteneri, se vor schimba mult lucrurile”, spune Mitran, care mai tare stă în vorbe decât în fapte.

Marin Mitran e încrezător: ”Nu vom fi depunctați”

Mitran este convins că FC Brașov nu fi depunctat din nou de FRF pentru litigiile cu foștii jucători, așa cum s-a întâmplat la finalul sezonului trecut.

”Nu vom fi depunctați, chiar dacă unii se bucură de aceste decizii. O să găsim soluții și o să plătim jucătorii. Este dreptul lor, dar mă așteptam la unii dintre ei să aibă răbdare și înțelegere. Facem tot posibilul să plătim măcar o tranșă de salarii să se liniștească jucătorii. Până la urmă cred că asta e cel mai important, să vadă că este bunăvoință din partea conducerii să le plătim. Măcar un salariu săptămâna asta. O să merg împreună cu Dan Alexa și să vorbim cu jucătorii. Băieții sunt foarte uniți și au caracter bun. Eu le-am tot spus că vin banii săptamâna viitoare, apoi tot săptămâna viitoare, dar eu le-am spus mereu ce mi s-a transmis de la primărie. O să găsim soluții și ne zbatem pentru asta”, a spus președintele clubului din Brașov.

”Mi s-a spus că totul este în regulă de la primărie”

De ce banii nu au intrat în conturile clubului deși Ghidul de Finanțare a fost aprobat la finalul lunii august, Mitran nu a putut să dea un răspuns clar pe motivul că ”nu sunt jurist să vă spun mai multe. Nu știu exact situația juridică. Mie mi s-a spus că totul este în regulă de la primărie, de sus, ei sunt patronii noștri. Toate actele sunt la primărie, se verifică toate documentele. Ghidul de finanțare s-a aprobat târziu, nu sunt jurist să vă spun mai multe. Eu cred că vom funcționa, FC Brașov nu se va opri niciodată, că doresc unii sau alții”, a spus Mitran, care a precizat că nu s-a gândit în niciun moment să demisioneze: ”În vară m-am băgat în horă, chiar dacă nu am știut toate detaliile. Nu regret, în viață trebuie să riști, să te sacrifici dacă vrei să realizezi ceva. Nu m-am gândit să demisionez, nu las corabia la greu.”

Credit pentru Dan Alexa

Mitran are în continuare încredere deplină în Dan Alexa ca antrenor la FC Brașov.

”Eu îl susţin pe Dan până la capăt, şi el ştie asta. De aceea a venit aici, să facă performanță. E un antrenor bun. L-am susținut și până acum. Am vrut să intrăm în grupele Cupei României pentru că veneau bani de la FRF, dar acel joc cu prelungiri și penalty-uri cu FC Hermannstadt ne-a costat meciul cu Slatina. Sunt mulțumit de lot și cred că puteam să avem cu trei-patru puncte mai mult. Sportiv suntem pe drumul bun, suntem în creștere. Nu ne e frică de Miercurea Ciuc, noi jucăm tot timpul să câștigăm. Noi suntem FC Brașov, trebuie să demonstrăm că reprezentăm orașul acesta. Nu știu dacă e decisiv pentru play-off, dar e un meci foarte important. Ne-ar aduce mult mai aproape de îndeplinirea obiectivului dacă am câștiga trei puncte”, a mai spus Marin Mitran.

10 lei un bilet la meciul cu ciucanii

La meciul de vineri, cu FK Miercurea Ciuc, FC Brașov va pune, din nou, în vânzare și bilete.

Doar la partida cu Minaur Baia Mare, din etapa a 2-a, clubul brașovean a mai pus bilete în vânzare în acest sezon.

Prețul pentru unui tichet este de 10 lei la tribuna a 2-a și 50 de lei la tribuna oficială.

FC Brașov ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte acumulate în nouă meciuri, mult sub așteptările clubului.

Declarațiile lui Marin Mitran:

https://www.youtube.com/watch?v=6pW9ZWtQlGc

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-meciul-premierelor-la-targu-jiu-cele-trei-lucruri-inedite-reusite-de-trupa-lui-dan-alexa-in-acest-sezon-in-victoria-cu-viitorul-pandurii-19249019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-respira-usurat-dupa-partida-cu-5-goluri-castigata-la-targu-jiu-aveam-nevoie-de-aceasta-victorie-fc-brasov-a-egalat-la-puncte-viitorul-pandurii-19248774

Adi MARICA 12 Oct. 2022, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă