Marin Mitran anunță un ”sponsor important” pe tricourile echipei FC Brașov: ”Avem discuții avansate cu doi-trei parteneri mari, nu mici!” Președintele spune că jucătorii sunt cu banii la zi

Autor: Adi MARICA Publicat: 09 Jul. 2022, 22:37 Actualizat: 09 Jul. 2022, 22:42 Liga 2
Marin Mitran anunță un ”sponsor important” pe tricourile echipei FC Brașov: ”Avem discuții avansate cu doi-trei parteneri mari, nu mici!” Președintele spune că jucătorii sunt cu banii la zi

Marin Mitran, noul președinte al FC Brașov, spune că lucrurile au început să se așeze la echipă după deblocarea banilor aprobați de Consiliul Local al Municipiului Brașov pentru restanțele salariale din campionatul trecut al Ligii 2.

  • Deși cluburile, în mod normal, nu au voie să cheltuie banii publici pe salarii, la FC Brașov s-a găsit o ”portiță” prin care să se poată face acest lucru! S-a urmat exemplul altor multe cluburi care procedează la fel.

”Lucrurile au început să se așeze, banii au fost deblocați, jucătorii sunt plătiți. Avem un proiect bine pus la punct, știm ce vrem, iar autoritățile locale sunt alături de noi. La Brașov eu am simțit că am fost dorit atât de primarul Allen Coliban, cât și de Sebi Bădulescu. Garantez că vom face o echipă bună, competitivă”, a declarat Mitran la Sport Arena de la Metropola TV.

Mitran l-a ales pe Dan Alexa pentru că-l știa cel mai bine

Fostul director sportiv al FC Buzău a explicat alegerea lui Dan Alexa ca antrenor principal la FC Brașov.

”Dan Alexa este un antrenor exuberant, care are în spate performanțe. Dintre cei cu care am discutat, cu Vali Suciu și Călin Moldovan, pe Alexa îl știam cel mai bine. Ne-am consutat cu cei din conducere, cu cei din primărie și am ajuns la varianta Dan Alexa. Suntem apropiați, discutăm, ceea ce este normal. Amândoi ne-am impus obiective mari”, a mai spus Mitran, care a precizat că deține și el Licenţa A UEFA, obțină in România.

Mitran susține că FC Brașov va avea un sponsor important pe tricou

Marin Mitran a anunţat că este în discuții avansate cu doi-trei parteneri din mediul privat și ca echipa va avea un sponsor important pe tricouri. Cel mai probabil e vorba de o casă de pariuri.

”Un președinte de club nu este angajat să aducă doar câțiva jucători, el trebuie să organizeze bine clubul și să aducă sponsori. Deja avem discuții cu doi-trei parteneri mari, nu mici, și cred că vom avea un sponsor important pe tricouri încă de la primul meci oficial. Avem nevoie de resurse din mediul privat pentru că sunt multe lucruri pe care nu le putem achita din bani publici.

Vor mai veni doi-trei jucători străini și doi-trei jucători români, mijlocași, fundași centrali.

Salariile la FC Brașov sunt în media Ligii a 2-a, cu trei-patru jucători care au ceva mai mult”, a declarat Mitran.

FC Brașov nu a avut sponsor pe tricou în sezonul trecut, primul în care a jucat în Liga 2.

Cum afectează FC Brașov regula impusă de Ministerul Sportului?

Președintele FC Brașov a comentat și decizia Ministerului Sportului de a obliga toate echipele din sportul profesionist din România să trimită pe teren sportivi români în procentul a cel puțin 40 la sută.

”Nu ne afectează prea mult ordinul de ministru legat de jucători străini. Avem nevoia și de jucători străini în campionat. Schimbăm strategia din mers. Ar fi bine să adoptăm modelul din Ungaria, unde federația plătește sume importante cluburilor care folosesc jucători autohtoni”, a spus Marin Mitran.

FC Brașov este una dintre puținele cluburi din Liga 2 care au în lot jucători străini.

Foto: FC Brașov

Autor: Adi MARICA Publicat: 09 Jul. 2022, 22:37 Actualizat: 09 Jul. 2022, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă