Marian Stoenac a revenit la antrenamentele echipei ”FC U” Craiova: ”Îmi e tare dor de fotbal. Toată lumea are așteptări mari de la mine.” Când poate debuta în noul sezon de Liga 2

Autor: Andrei PASCU Publicat: 30 Sep. 2020, 19:39 Actualizat: 30 Sep. 2020, 20:53 Liga 2
Marian Stoenac a revenit la antrenamentele echipei ”FC U” Craiova: ”Îmi e tare dor de fotbal. Toată lumea are așteptări mari de la mine.” Când poate debuta în noul sezon de Liga 2

Marian Stoenac (27 de ani) s-a întors miercuri la antrenamentele echipei U Craiova 1948 SA. Cel mai bun marcator al oltenilor din sezonul trecut, din Liga 3, avea probleme la inghinali și se afla în București, unde a urmat un program de recuperare. Acum a reînceput pregătirea, iar cel mai devreme ar putea evolua în meciul de pe 24 octombrie, cu Petrolul.

Marian Stoenac: ”Nu mi-a fost deloc ușor în ultima lună” 

Stoenac abia așteaptă primul joc. Vrea să reintre cât mai repede pe teren și să își ajute echipa să rămână în fruntea clasamentului Ligii 2. A discutat însă cu preparatorul echipei și a ajuns la concluzia că trebuie să o ia treptat, ca să nu riște o nouă accidentare. Inițial, se preconiza că poate să reintre în meciuri pe 10 octombrie, cu Rapid, dar acum debutul i-a fost amânat cu cel puțin o etapă.

De azi (n.r miercuri) am revenit la antrenamente. Am discutat cu preparatorul nostru fizic și am stablit cu dânsul un program pe care îl voi urma în următoarea perioadă. Pentru moment am început cu alergări. Nu mi-a fost deloc ușor în ultima lună, dar până la urmă am trecut cu bine. Am avut o ruptură la inghinali, iar timp de o lună am urmat un tratament pentru recuperare. Mulțumesc conducerii pentru tot sprijinul pe care mi l-a dat. Mi-au fost suportate toate costurile pentru recuperare la cele mai bune clinici, iar în București am fost cazat la un hotel foarte bun.

Vă spun sincer că îmi este tare dor de fotbal. Sunt conștient ca toată lumea are așteptari mari de la mine și de asta vreau să revin când sunt sută la sută apt din punct de vedere fizic. Am discutat cu preparatorul nostru fizic toate aspectele. Eu sper că la meciul cu Petrolul o sa fiu apt sută la sută! Avem și acea pauză după meciul cu Rapid, iar acest lucru ma ajută mult pentru a mă putea recupera fizic. Trebuie să muncesc de două ori mai mult, deoarece am pierdut toată pregătirea în tot acest timp.

Mă bucur foarte mult că echipa merge bine, fiind pe primul loc în clasament. Asta mă motiveaza sa revin pe teren și să muncesc alaturi de colegii mei pentru a câștiga fiecare meci”, a spus Stoenac pentru Ediție.

U Craiova 1948 SA, pe primul loc cu 13 puncte 

U Craiova 1948 SA este pe primul loc în Liga 2, cu 13 puncte, cu două mai mult decât următoarea clasată, ASU Poli. După cinci etape, oltenii au obținut patru victorii (4-1 cu Ripensia, 2-1 cu Dunărea Călărași, 4-2 cu Viitorul Pandurii, 2-1 cu CSM Slatina) și un egal (1-1 cu FK Csikszereda). În runda a șasea, formația pregătită de Nicolo Napoli va juca în deplasare cu Fotbal Comuna Recea. Partida este programată sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 13:00.

 

 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 30 Sep. 2020, 19:39 Actualizat: 30 Sep. 2020, 20:53 Liga 2
Pe aceeași temă