Marcel Pușcaș, prima reacție după ce a semnat cu Ceahlăul: ”Ne dorim să creăm din nou o emulație în jurul echipei de fotbal la Piatra Neamț.” Care va fi obiectivul echipei

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2024, 17:43 Liga 2
Marcel Pușcaș, prima reacție după ce a semnat cu Ceahlăul: ”Ne dorim să creăm din nou o emulație în jurul echipei de fotbal la Piatra Neamț.” Care va fi obiectivul echipei

La o lună și jumătate după despărțirea de Cătălin Anton, Ceahlăul Piatra Neamț are din nou un președinte executiv.

Marcel Pușcaș (63 de ani), fost conducător la FCU Craiova în ultimii cinci ani, a bătut palma, sâmbătă, 6 iulie, cu finanțatorul nemțenilor, Anton Măzărianu, iar de săptămâna viitoare va intra în pâine sub Pietricica.

Marcel Pușcaș, la câteva ore după ce a semnat cu Ceahlăul: ”Obiectivul va fi formarea unei echipe competitive”

Marcel Pușcaș s-a despărțit la 1 iulie 2024 de FCU Craiova, echipă retrogradată în această vară în Liga 2, iar la începutul săptămânii a fost contactat de către finanțatorul Ceahlăului, Anton Măzărianu, fiind ofertat să preia gruparea nemțeană. Cele două părți s-au înțeles de principiu după discuțiile preliminare avute, iar sâmbătă Marcel Pușcaș a bătut palma cu Măzărianu, chiar la Piatra Neamț.

Contactat de Liga2.ro, Marcel Pușcaș a declarat că i-a plăcut proiectul prezentat și că obiectivul echipei va fi în primă fază formarea unei echipe competitive.

”Marți a apărut această oportunitate de a veni la Ceahlăul. Am avut o discuție cu domnul Măzărianu, cu care m-am întâlnit pentru prima dată, mi-a plăcut proiectul și am acceptat. E un proiect frumos la Ceahlăul, un oraș cu tradiție în fotbal și care nu-și merită locul doar aici. S-au făcut pași importanți, dar se mai pot face”, a declarat Marcel Pușcaș.

Acesta a vorbit și despre obiectivul noii sale echipe: ”Obiectivul este formarea unei echipe competitive, care să joace frumos și să atragă lumea la stadion, să aducă suporterii în tribune. Ne dorim să fie din emulația care a fost în trecut la Piatra Neamț. Asta e cel mai important și sperăm să facem treabă bună împreună. Nu vorbesc despre play-off. Dacă ai o echipă competitivă, probabil vor veni și rezultatele. Dar mai întâi trebuie să avem o echipă.”

De marți intră Pușcaș în pâine la Piatra Neamț

Noul șef al executivului clubului nemțean așteaptă să aibă o întâlnire cu stafful tehnic condus de italianul Marco Veronese pentru a afla ce jucători mai trebuie aduși și pe ce posturi.

”Încă nu am apucat să vorbesc cu antrenorul Marco Veronese, mă voi întâlni săptămâna viitoare cu dânsul, când vom stabili și ce jucători mai trebuie la echipă, pe ce posturi. Încă nu am văzut echipa, trebuie să vorbesc mai întâi cu antrenorii, cu cei din staff. Probabil marți voi intra și eu în pâine la Ceahlăul”, a completat Marcel Pușcaș pentru Liga2.ro.

Anton Măzărianu: ”Marcel Pușcaș va avea puteri depline”

Finanțatorul echipei nemțene, Anton Măzărianu, a declarat că Marcel Pușcaș va fi președinte cu puteri depline la Ceahlăul, urmând să se ocupe de tot clubul, inclusiv de sectorul juvenil.

”Am avut niște discuții cu Marcel Pușcaș, la care am ajuns din recomandări și am considerat că este momentul să luăm și această decizie într-un final. Pentru că împreună cu ce parteneri mai avem la club am considerat că ar fi cea mai bună variantă la club. Am avut o întâlnire și astăzi, a fost la Piatra Neamț, iar de săptămâna viitoare va intra în pâine. Nu am fixat încă un obiectiv, important este să ne reorganizăm, să facem o bază solidă care să ne permit eventual într-un an sau doi să accedem în Liga I. Este președintele asociației, dar și președintele clubului. Adică un președinte cu normă întreagă, va avea conducerea exclusivă a întregului club, cee ace înseamnă echipa de Liga 2, echipa de Liga 3, plus Centrul de Copii și Juniori. Am bătut palma astăzi și am și parafat contractul”, a declarat Anton Măzărianu pentru Liga2.ro.

În această vară, Ceahlăul s-a despărțit mai întâi de președintele executiv Cătălin Anton, apoi a demisionat președintele Consiliului de Administrație Daniel Mahu Moisii, acesta din urmă, cel mai vechi om din club, fiind dezamăgit de faptul că finanțatorul Anton Măzărianu nu i-a acordat încredere pentru a reconstrui el echipa, mai ales că el a fost și cel pe care Ceahlăul l-a trimis la cursurile de la FRF pentru licențierea ca director sportiv.

Ceahlăul și-a reluat antrenamentele din 24 iunie cu un lot complet remaniat, iar până în prezent nu a anunțat nici măcar o achiziție. În schimb, clubul informează suporterii că Anton Măzărianu și-a făcut timp să asiste la un antrenament al echipei și că apoi ”s-a întreținut câteva minute cu antrenorul principal Marco Veronese”. Măzărianu, finanțatorul clubului, spunea, nu cu mult timp în urmă, că se retrage 90 la sută, apoi 99 la sută, pentru ca acum să spună că s-a răzgândit!

Ceahlăul: ”Marcel Pușcaș va fi noul președinte al CSM Ceahlăul”

După ce presa a anunțat trecerea lui Marcel Pușcaș la Ceahlăul, clubul nemțean a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, acordul cu fostul director general al FCU Craiova.

”Marcel Pușcaș va fi noul președinte al CSM Ceahlăul
CSM Ceahlăul Piatra Neamț îl va avea ca președinte pe Marcel Pușcaș din vara acestui an. Ajuns la vârsta de 63 de ani, Marcel Pușcaș este unul dintre personajele cunoscute din fotbalul românesc. A fost jucător la FC Bihor Oradea, în orașul natal, apoi la Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil. La Steaua București a fost președinte între 1996 și 1998, iar în perioada 2018-2020 a ocupat aceeași funcție la FC U Craiova, după care, în cadrul aceluiași club patronat de Adrian Mititelu, a ocupat funcția de director din 2021 până în 30 iunie 2024. De asemenea, Marcel Pușcaș a fost de două ori candidat la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.
Marcel Pușcaș, noul președinte al CSM Ceahlăul Piatra Neamț:
«În primul rând salut toți suporterii Ceahlăului. Am acceptat oferta venită de la Piatra Neamț pentru că mi s-a vorbit despre un proiect care presupune formarea unei echipei competitive, care să practice un joc frumos, să atragă suporterii, să creeze emulație în oraș, după care să țintim și mai sus în viitorul apropiat. Acum știu că obiectivul este menținerea în Liga 2, dar în condițiile formării unei echipe competitive. Menținerea este una, dar să o faci jucând frumos și bine este altceva. Dacă echipa va fi așa cum ne-o dorim, consider că obiectivul este realizabil și chiar putem să-l depășim. Nu mă pronunț încă, fiindcă nu cunosc lotul de jucători, dar voi veni și îi voi vedea la pregătire. Știu că sunt foarte mulți jucători noi și nu am o imagine asupra situației de acolo. De săptămâna viitoare voi intra în pâine, cum se spune. Discuțiile mele cu reprezentanții CSM Ceahlăul au început după despărțirea de FC U Craiova, adică de câteva zile. Nu a fost o decizie greu de luat pentru a veni la Piatra Neamț. Eu cunosc în mare situația de la Piatra Neamț, condițiile de pregătire de la Piatra Neamț și știu că multe din cluburile de Liga 1 tânjesc după ceea ce este la Piatra Neamț din acest punct de vedere. Sper să facem treabă bună împreună».
Alte noutăți în cadrul clubului nostru vor fi prezentate ulterior”, sună comunicatul Ceahlăului.

Foto: Remus Badea / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2024, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă