Marcel Pușcaș, președinte la Ceahlăul după despărțirea de FCU Craiova. Anton Măzărianu: ”Am considerat că ar fi cea mai bună variantă la club. Am bătut palma”

Narcis POHOAȚĂ, Daniel NAZARE 06 Jul. 2024, 15:35 Liga 2
Marcel Pușcaș, președinte la Ceahlăul după despărțirea de FCU Craiova. Anton Măzărianu: ”Am considerat că ar fi cea mai bună variantă la club. Am bătut palma”

Marcel Pușcaș (63 de ani) și-a găsit rapid un nou club unde să activeze în conducere, după despărțirea de FCU Craiova, retrogradată în această vară în Liga 2.

Fostul fotbalist român va activa în noul sezon la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă din Liga 2 care este într-o reorganizare totată și va avea ca obiectiv menținerea în eșalon.

Marcel Pușcaș va fi președinte la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Liber de contract de la începutul acestei luni, după ce i-a expirat înțelegerea cu FCU Craiova și nu i-a fost prelungită, Marcel Pușcaș nu stă departe de fenomen. Va semna cu Ceahlăul, trupă de unde au plecat în această vară mai întâi președintele executiv Cătălin Anton, apoi președintele Consiliului de Administrație Daniel Mahu Moisii, acesta din urmă cel mai vechi om din club și dezamăgit de faptul că finanțatorul Anton Măzărianu nu i-a acordat încredere pentru a reconstrui el echipa, mai ales că el a fost și cel pe care Ceahlăul l-a trimis la cursurile de la FRF pentru licențierea ca director sportiv.

La 1 iulie 2024, când devenise deja liber de contract, Marcel Pușcaș și-a anunțat plecarea de la FCU Craiova.

”MULȚUMESC, FCU 1948! Am făcut ce-am putut și ce mi s-a cerut vreme de 5 ani. Mulțumesc staff-ului, tuturor colegilor, jucătorilor și suporterilor! Doresc clubului mult succes și revenirea în Liga 1!”, a scris Marcel Pușcaș, pe Facebook, cu circa o oră înaintea clubului.

Marcel Puşcaş, fost internaţional (o selecţie), a jucat în cariera sa ca mijlocaş ofensiv la trei echipe de primă ligă: FC Bihor, Steaua şi Rapid.

Anton Măzărianu: ”Am bătut palma astăzi, iar de săptămâna viitoare va intra în pâine”

După despărțirea lui Pușcaș după cinci ani de olteni, pe fir a intrat finanțatorul Ceahlăului, care i-a propus să preia funcția de președinte executiv la clubul nemțean, iar cele două părți au ajuns la un acord. Fostul director general al FCU va avea mână liberă la Ceahlăul.

Anton Măzărianu a declarat că Marcel Pușcaș va fi președinte cu puteri depline la Ceahlăul, urmând să se ocupe de tot clubul, inclusiv de sectorul juvenil.

”Am avut niște discuții cu Marcel Pușcaș, la care am ajuns din recomandări și am considerat că este momentul să luăm și această decizie într-un final. Pentru că împreună cu ce parteneri mai avem la club am considerat că ar fi cea mai bună variantă la club. Am avut o întâlnire și astăzi, a fost la Piatra Neamț, iar de săptămâna viitoare va intra în pâine. Nu am fixat încă un obiectiv, important este să ne reorganizăm, să facem o bază solidă care să ne permit eventual într-un an sau doi să accedem în Liga 1. Este președintele asociației, dar și președintele clubului. Adică un președinte cu normă întreagă, va avea conducerea exclusivă a întregului club, ceea ce înseamnă echipa de Liga 2, echipa de Liga 3, plus Centrul de Copii și Juniori. Am bătut palma astăzi și am și parafat contractul”, a declarat Anton Măzărianu pentru Liga2.ro.

  • La Piatra Neamț, Pușcaș va colabora cu un antrenor italian, cu Marco Veronese, anunțat la Ceahlăul în această vară.

Pușcaș a mai condus Viitorul Oradea și Steaua

Marcel Pușcaș și-a început cariera de fotbalist în 1978, la Oradea, oraș în care s-a și născut. A jucat la FC Bihor până în 1983, an în care a plecat la Steaua București, echipă cu care a câștigat un titlu național și Cupa României. De la Steaua, Marcel Pușcaș a ajuns la Rapid, în 1985, iar patru ani mai târziu și-a încheiat cariera la Steaua Mizil.

Ca antrenor, Pușcaș a activat doar la Rapid București (1993), după care s-a orientat către administrație, conducând AJF Bihor și cluburile Viitorul Oradea, Steaua București și FCU Craiova. A candidat în mai multe rânduri pentru funcția de președinte al FRF, însă nu a avut niciodată câștig de cauză.

Narcis POHOAȚĂ, Daniel NAZARE 06 Jul. 2024, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă