Ceahlăul a oficializat despărțirea de ”omul bun la toate” și l-a readus în club, pentru a… patra oară, pe Gabriel Rădulescu. Funcțiile pe care le va ocupa

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 18:23 Liga 2
Ceahlăul a oficializat despărțirea de ”omul bun la toate” și l-a readus în club, pentru a... patra oară, pe Gabriel Rădulescu. Funcțiile pe care le va ocupa

ACSM Ceahlăul a readus la club un antrenor pe care l-a mai avut la juniori, cât și la echipa de seniori, nu o dată.

Gabriel Rădulescu, ”un pietrean”, precizează trupa din Piatra Neamț, a fost anunțat ca responsabil de activitatea Centrului de Copii și Juniori al ACSM Ceahlăul, el urmând să preia această atribuție, dintre cele mai multe pe care le-a avut Daniel Mahu Moisii, demisionar fiindcă finanțatorul Anton Măzărianu nu i-a acordat încredere pentru a reconstrui el echipa din această vară, mai ales că a fost și cel pe care Ceahlăul l-a trimis la cursurile de la FRF pentru licențierea ca director sportiv.

Moldovenii au anunțat, în cele din urmă, și despărțirea de Moisii, cât și o reacție din partea lui Rădulescu, care va fi și antrenor principal al echipei secunde a clubului, nou-promovată în Liga 3.

Gabriel Rădulescu, readus la Ceahlăul, ca șef al Centrului de Copii și Juniori și ca antrenor al echipei secunde

După aducerea antrenorului italian Marco Veronese, apoi a președintelui executiv Marcel Pușcaș, Ceahlăul a anunțat o nouă mutare în cadrul clubului, în procesul de schimbare din temelii din această vară, după un sezon cu rezultate bune la prima participare în Liga 2.

La trupa nemțeană a fost readus Gabriel Rădulescu, o mai veche cunoștință a clubului, un ”antrenor de casă” la un moment dat, o manta de vreme rea.

De exemplu, Rădulescu, șeful catedrei de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț din 2015, era numit ca antrenor principal la noul Ceahlăul, aflat atunci în Liga 4, în decembrie 2017, în locul lui Toader Șteț. Cu el pe bancă, echipa reușea promovarea în Liga 3, în 2018. A rămas până în 2019 și după o perioadă a fost readus pentru a conduce din nou Ceahlăul, în sezonul 2020-2021, până în luna iulie a acelui an. Nu a durat mult și, în octombrie 2021, Rădulescu era din nou numit ca antrenor principal, la acea dată în locul lui Costel Ilie, cel adus cu mult entuziasm în vara acelui an, dar lăsat să conducă echipa doar șase etape! Avea ca obiectiv promovarea în Liga 2, pe care nu a realizat-o, dar a ajuns până în 16-imile Cupei României, unde a pierdut cu Petrolul.

Rădulescu, deținător de Licența A, necesară unui ”principal” din Liga 2, a mai activat ca antrenor la nivel de Liga 3 la AFC Odorheiu Secuiesc, din iulie 2022 până în ianuarie 2023.

”Gabriel Rădulescu, un pietrean ce se alătură proiectului nostru
Gabriel Rădulescu și conducerea CSM Ceahlăul Piatra Neamț au finalizat discuțiile referitoare la întoarcerea antrenorului în cadrul grupării noastre. Astfel, antrenorul va fi responsabil de activitatea Centrului de Copii și Juniori al CSM Ceahlăul, dar va fi și antrenor principal al formației noastre secunde, care va activa în Liga 3.
Gabriel Rădulescu se întoarce la clubul la care a cunoscut satisfacții profesionale importante și într-un număr ridicat. A promovat cu CSM Ceahlăul în Liga 3 în 2018, iar în sezonul 2020-2021, cu el la timonă, CSM Ceahlăul s-a clasat pe locul 3 în serie, la numai două puncte de calificarea în barajul pentru promovarea în eșalonul superior. De asemenea, acela a fost sezonul în care actuala echipă de Liga 2 reușea cel mai lung parcurs în Cupa României. Gabriel Rădulescu i-a condus atunci pe galben-negri până în faza șaisprezecimilor de finală. CSM Ceahlăul a fost eliminată în respectivul sezon de Petrolul Ploiești (antrenor Viorel Moldovan), scor 2-1, în urma unui meci disputat la Piatra Neamț și-n care pietrenii au condus cu 1-0 la pauză și au dat o replică apreciată mult mai puternicei rivale.
Antrenorul a mai avut un episod că principal la CSM Ceahlăul, în sezonul 2021-2022, când l-a înlocuit pe Costel Ilie.
Bun venit și mult succes, Gabriel Rădulescu!
HAI CSM CEAHLĂUL!”, sună anunțul clubului Ceahlăul.

Despărțirea de Daniel Manu Moisii, oficializată într-un final de Ceahlăul

La o zi distanță, joi, Ceahlăul a anunțat despărțirea de Daniel Manu Moisii, unul dintre cei mai vechi oameni din cadrul clubului, omul bun la toate, dar care a fost dat la o parte în această vară.

”Sunt foarte dezamăgit că de șase ani de zile, de când sunt în proiectul acesta, și am trecut prin toate etapele clubului, antrenând și la juniori, nu am reușit să obțin încrederea domnului Anton Măzărianu să fac ceea ce știu să fac, ceea ce am învățat și încă învăț să fac. Mi-aș fi dorit să mă lase să-mi pun în practică rolul de director sportiv la care în momentul de față studiez. Să mă lase să creez la Piatra Neamț o echipă, o filosofie, un ADN, un stil de joc, cu un buget, cu un obiectiv clar. După care să-mi aleg antrenorul. Din păcate, o luăm din nou invers și alegem prima dată antrenorul.
Mă doare rău tare că trebuie să plec. E o decizie grea, dar pe care trebuie să o iau în momentul de față. Eu am crescut aici, am antrenat grupele de juniori, copilul meu este la juniori, e foarte greu”
, declara, pentru Liga2.ro, Daniel Mahu Moisii în prima parte a lunii iunie.

”Mulțumim, Daniel Mahu Moisii!
Daniel Mahu Moisii și CSM Ceahlăul Piatra Neamț au ales să pună punct colaborării începute în 2018.
De atunci, Daniel Mahu Moisii a făcut parte din toate compartimentele clubului nostru. A fost antrenor secund la echipa mare, antrenor la juniori, responsabil cu Centrul de Copii și Juniori, team manager la echipa de seniori, dar și președinte, manager al clubului și chiar președinte al Consiliului Director cu tot ceea ce înseamnă fiecare post în parte.
Îi urăm multă sănătate și succes în ceea ce și-a propus de aici înainte!”, a transmis, la 11 iulie 2024, Ceahlăul.

Gabriel Rădulescu: ”Am răspuns afirmativ cu speranța că vom reuși să revitalizăm zona de juniori”

Mai apoi, vineri, 12 iulie, clubul nemțean a publicat o primă declarație din partea lui Gabriel Rădulescu, cel care va fi ”responsabilul Centrului de Copii și Juniori al CSM Ceahlăul și antrenor la CSM Ceahlăul II, echipă care va activa în acest sezon în Liga 3”.

”În primul rând vreau să-i salut pe suporterii Ceahlăului. Mă bucur că am revenit acasă! În ultimii doi ani am activat la echipa AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și la Academia FC Bacău, club reprezentat cu echipa U15 în Liga Elitelor. Am observat în această perioadă că promovarea echipei mari în Liga 2 a creat o imensă bucurie, emulație și mândrie în rândul pietrenilor. Mă alătur din această vară staffului echipei Ceahlăul ca antrenor al echipei a doua și coordonator al centrului de juniori. Am răspuns afirmativ ofertei domnului Măzărianu cu speranța că vom reuși să revitalizăm zona de juniori, iar trecerea spre seniori să poată fi făcută cât mai natural prin echipa a doua. Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient în cadrul clubului și să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea fotbalistică și umană a tinerilor jucători. Sper ca între clubul Ceahlăul și LPS Piatra Neamț să se oficializeze în scurt timp un parteneriat activ și o colaborare strânsă cu obiectivul de a forma jucători pentru performanță.
Mulțumesc domnului Răzvan Lupu, directorul LPS Piatra Neamț, pentru înțelegere și sprijin, domnului Măzărianu pentru încrederea oferită, domnului Mahu pentru toată munca depusă cu pasiune în cadrul clubului!”, a declarat Rădulescu.

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă