„Magiun” are trei săptămâni la dispoziție pentru a pune pe picioare Rapidul

Marius ANGHEL 09 Aug. 2013, 20:17 Liga 2
„Magiun

Marin Barbu a bătut palma cu oficialii Rapidului și s-a apucat serios de treabă, pentru a mai recupera din timpul pierdut ca urmare a reunirii târzii a lotului grupării sucevene. Astfel, „ceferiștii” au un program încărcat în următoarele trei săptămâni, până pe 31 august, când este preconizat să înceapă sezonul 2013-2014 al Ligii a II-a.

După ce miercuri au disputat primul amical al verii în compania concitadinei Sporting, rapidiștii se vor confrunta astăzi, după amiază, pe Areni, cu Aerostar Bacău, urmând ca mâine să evolueze în deplasare, pe terenul grupării de Liga a IV-a Șomuz Fălticeni.

„Pentru că nu ne putem permite, deocamdată, un stagiu montan de pregătire centralizată, începând de luni vom efectua un semicantonament în localitate. Vom pune în primul rând accent pe pregătirea fizică, însă avem perfectate în această perioadă și două jocuri test, cu FC Pojorâta. Ne așteaptă un campionat greu și toți jucătorii trebuie să conștientizeze acest lucru, de aceea mă aștept să dea dovadă de profesionism atât la antrenamente cât și în timpul lor liber”, a declarat „Magiun”

Chiar dacă mai sunt destule lucruri de pus la punct, Marin Barbu nu se plânge de condițiile de care beneficiază în prezent echipa Rapid Suceava.

„Să știți că peste tot este greu, sunt echipe de legendă a României care pur și simplu au dispărut peste noapte din cauza crizei financiare. Chiar dacă ne mai confruntăm cu unele lipsuri, nu avem timp să ne plângem, deoarece campionatul bate la ușă și mai sunt destule echipe în situația noastră. La timpurile pe care le trăim, cel mai important este că nu dispare fotbalul la Suceava. Nu vedeți, toți antrenorii avem acum licențe UEFA, dar nu mai avem pe cine să antrenăm”, a precizat tehnicianul în vârstă de 55 de ani.

Barbu: „Promit că veți vedea o echipă ambițioasă, iar fiecare jucător va da totul”

Referitor la lotul de jucători pe care-l are la dispoziție, Barbu consideră ar mai trebui întăriri în unele posturi cheie. „Suntem acoperiți doar în proporție de 75%. Mai avem nevoie numaidecât de un portar, un vârf de atac și chiar de un fundaș central, pentru a exista cât de cât concurență între posturi. Ne așteaptă un campionat infernal, în condițiile în care se preconizează că vor retrograda un număr de cinci formații și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a mărturisit fostul antrenor din perioada de glorie a Forestei.

Marin Barbu consideră că obligația sa este de a construi la Suceava o echipă competitivă, care să practice un fotbal de calitate, astfel încât spectatorii să vină în număr cât mai mare la meciuri și să plece mulțumiți de pe Areni.

„Nu pot promite că fac o echipă care se poate bate în acest moment la câștigarea campionatului, dar fiți siguri că veți vedea la lucru o formație ambițioasă, arțăgoasă, iar fiecare jucător va da totul pentru culorile echipei și pentru acest oraș. Cine nu va înțelege acest lucru, se va elimina singur”, a încheiat Marin Barbu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 09 Aug. 2013, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă