Marin ”Magiun” Barbu, 64! Fotbalul brașovean: ”Ceva nu e în regulă la Brașov! Dacă așa a decis primarul”

Adi MARICA 27 Sep. 2022, 16:59 Diverse
Marin ”Magiun” Barbu, 64! Fotbalul brașovean: ”Ceva nu e în regulă la Brașov! Dacă așa a decis primarul”

Marin Barbu, fost mare fotbalist al Brașovului, împlinește astăzi, 27 septembrie 2022, 64 de ani.

”Tăticule, am momente și momente când mă simt bine, când mai am și ceva probleme de sănătate, dar, în general, sunt bine. Nu fac nicio petrecere de ziua mea, sâmbătă fac o masă în familie, cu soția, copii, și cam atât”, spune cel poreclit ”Magiun” pentru tehnica deosebită din perioada în care încânta fanii fotbalului pe gazon.

Marin Barbu: ”Să conducă politicul fotbalul nu e deloc indicat”

Chiar dacă în ultimii ani, Barbu activează la Sespi OSK, unde este coordonator la Centrul de Copii și Juniori, cât și scouter, reputatul antrenor nu este este indiferent de situația dezastruoasă în care se află fotbalul brașovean.

”Să conducă politicul fotbalul nu e deloc indicat. La Sfântu Gheorghe politicul ajută, nu are însă putere de decizie cum e la Brașov. Apoi, din ce văd, la Brașov, e o slabă organizare în sport, iar fotbalul e dezbinat. Echipa suporterilor e total contra echipei primăriei. Așa nu se poate performanță. Sunt oameni care se nu pricep la fotbal, iar din ce văd foștii mari jucători ai Brașovului au fost dați la o parte. Doar Ioan Naghi la SR Brașov și Mugurel Buga la FC Brașov, ce sunt implicați, dar Pele nu cred că are putere de decizie”, spune Marin Barbu.

”Dacă așa a decis primarul…”

Despre parcursul slab al celor de la FC Brașov și în acest noul sezon de Liga 2, Barbu e tranșant.

”Dan Alexa a greșit că a venit! Indiferent ce antrenor ar veni la FC Brașov, i-ar fi greu să obțină rezultate cu o echipă formată pe ultima sută de metri. Apoi, clubul e condus de Marin Mitran. Eu nu-i contest calitățile profesionale, dar el nu e brașovean. La Rapid conduc rapidiștii, la Petrolul, petroliștii, la Brașov? Stegarii nu au loc! Și eu nu mă propun pentru că stau bine merci la Sfântu Gheorghe.

Dar, dacă așa a decis primarul, iar toate gloriile sunt îndepărtate. E clar că ceva nu e în regulă! Peste tot unde merg în țară sunt întrebat de Brașov. Până nu se va face un stadion cel puțin de nivelul celui de la Sfântu Gheorghe, e greu să se creeze o emulație la Brașov. La Brașov toate stadioanele sunt în paragină. Mai mult, copiii de la Brașov vin la Sepsi să joace fotbal, asta spune totul despre fotbalul brașovean. Aș vrea să mai trăieșc să văd un fotbal organizat la Brașov, un stadion la standarde internaționale. Am jucat atâția ani la Brașov, chir nu îmi este indiferent ce se întâmplă”, a spus Barbu.

România a retrogradat în Divizia C în Liga Națiunilor! ”Ce semeni, asta culegi”

Naționala României a retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor. ”Ce semeni, asta culegi. Ne-am bătut joc de bazele sportive, de sportul în școli și licee… Acum am ajuns în Divizia C, dar hai să vedem la ce cluburi joacă bosniacii, muntenegrenii sau finlandezii. Noi îi avem pe Chiricheș, Radu și Răzvan Marin la echipe mici din Italia, Rareș Ilie în Franța la Nice, dar acolo joacă și nu joacă, iar în Spania, Anglia și Germania nu avem fotbaliști. Aici ne este nivelul”, este concluzia dură a lui Marin Barbu despre fotbalul românesc.

Adi MARICA 27 Sep. 2022, 16:59 Diverse
Pe aceeași temă