Maghiarii de la Paksi, fair-play după ce au fost eliminați din Europa League de Corvinul. Antrenorul Bognar: ”Calificarea lor e meritată.” Konyves ia eșecul în fața românilor ca pe o ”învățătură de minte”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 13:22 Liga 2

Maghiarii de la Paksi FC au câștigat manșa retur a dublei cu Corvinul Hunedoara, însă părăsesc Europa League în acest sezon. Ungurii au dat emoții pe final în jocul de la Sibiu, cu două goluri marcate prea târziu, s-au impus doar cu 2-0, iar românii urcă în Turul 2 grație succesului din manșa tur, 4-0 la Paks.

După joc, antrenorul Gyorgy Bognar și jucătorul Norbert Konyves, autorul unui gol anulat de VAR și a primei reușite a maghiarilor, au tras concluziile din partea maghiarilor. Aceștia n-au fost inutil de lungi în vorbe și s-au comportat fair-play după eliminarea în fața divizionarei secunde din România.

Gyorgy Bognar, antrenorul celor de la Paksi, după returul cu Corvinul: ”Pe baza celor două meciuri, Corvinul s-a calificat pe merit”

După 0-4 la Paks, vicecampionii Ungariei au încercat să întoarcă rezultatul dublei manșe cu Corvinul din Turul 1 al Europa League și poate ar fi avut o șansă dacă golul lui Norbert Konyves, din minutul 28, nu ar fi fost anulat de VAR pentru un offside milimetric. Jucătorii lui Florin Maxim n-au mai încântat ca în primul meci, au preferat mai mult să conserve avantajul luat și a rezistat fără mari probleme peste 70 de minute. Numai că, pe un final de joc în care a presat după ce a constatat că nu mai are nimic de pierdut, Paksi a înscris un gol valabil, tot prin Norbert Konyves, în minutul 78, după o fază în care Lefter a salvat de două ori de pe linie și o dată Neacșa. Au urmat câteva minute cu emoții pentru hunedoreni, mai ales după reușita lui Daniel Bode (89′), însă minutele rămase au fost prea puține și nu s-a mai întâmplat nimic care să întoarcă soarta calificării Corvinului.

După joc, antrenorul maghiarilor, Gyorgy Bognar, s-a declarat mulțumit de al doilea meci contra Corvinului și a spus că trecerea trupei hunedorene în următorul tur este meritată.

Cred că, pe baza celor două meciuri, Corvinul s-a calificat pe merit. Adversarul nostru a jucat mult mai bine decât noi, mai ales în primul meci. Astăzi sunt mulțumit de echipa mea, am pus anumite lucrurile la punct, am jucat bine, am fi putut câștiga cu un scor mai mare. Din păcate, prima noastră întâlnire a fost cea care a decis dacă să mergem mai departe.

Regret că nu a putut juca Daniel Bode din primul minut, pentru că nu este într-o formă fizică ca să poată să ducă 90 de minute. Trebuie să găsim momentul optim de treizeci până la patruzeci de minute pentru a intra și a da totul pe teren, a spus, citat de site-ul oficial al clubului maghiar, Gyorgy Bognar.

Norbert Konyves: ”Ne bucurăm că am câștigat, dar asta este foarte puțin”

Atacantul Norbert Konyves, în vârstă de 35 de ani, a fost principalul pericol pentru defensiva Corvinului. A înscris prima dată în minutul 28, când i-a ridiculizat pe Lică ș Manolache cu viteza sa, ținând cont de vârsta pe care o are, însă reușita i-a fost anulată pentru un offside milimetric, în urma intervenției VAR.

A dat speranțe celor de la Paksi pe final, cu golul reușit și valid în minutul 78, însă era prea târziu.

”Din păcate, totul s-a hotărât în ​​primul meci. Astăzi am încercat să intrăm cât mai repede în joc și poate că dacă am fi reușit să înscriem un gol ar fi fost mai greu pentru Corvinul. Din păcate, nu am reușit. Ne bucurăm că am câștigat, dar asta este foarte puțin. Am jucat împotriva unei echipe puternice, chiar dacă joacă în Liga a 2-a. Din asta e o învățătură de minte că trebuie să jucăm fiecare meci ca și cum ar fi un adversar puternic. Trebuie să dăm 100 la sută pe teren. Cred că acest meci ne-a pregătit pentru următoarele partide care urmează, fie pe scena internațională, fie în campionat. Felicit echipa, sunt echipe puternice în România”, a spus, la microfonul PrimaSport, Norbert Konyves.

Paksi FC, în returul cu Corvinul: Szappanos – Otvos, Kinyik, J. Szabo (cpt.) – Osvath, Mezei (Windecker 62′), Vecsei (Vas 71′), K. Papp, K. Kovacs (Silye 62′) – Hahn (Bode 62′), Konyves. Rezerve neutilizate: B. Simon – Skribek, B. Balogh, Kocsis, Lenzser, Toth, Gevay.

Eliminată din Europa League, deținătoarea Cupei din Ungaria și vicecampioana acestei țări merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă