„M-am întors acasă, puțini fotbaliști au onoarea să joace pentru echipa lor de suflet”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2014, 16:42 Liga 2

Atacantul Daniel Niculae, care a semnat săptămâna trecută un contract până în vară cu Rapid, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că s-a întors acasă și se simte onorat că este unul dintre puținii fotbaliști care au ocazia să joace pentru echipa lor de suflet.

„Nu am emoții pentru că m-am întors acasă. Am crescut aici, pentru mine nu s-a schimbat nimic, culorile au rămas aceleași, istoria la fel. Numai că am lăsat echipa într-un top zece într-un clasament internațional și o găsesc în Liga a II-a la un pas de ceea ce nici nu vrem să gândim (n.r. – faliment). Dar Rapid rămâne același și în Liga a II-a și în Liga a IV-a. Am avut o perioadă de incertitudine cu privire la cariera mea, mă bucur că m-am întors în Giulești. Eu oricum de mic copil am semnat cu sufletul cu Rapid pentru toată viața. Acum am onoarea să fiu și pe teren, pentru că puțini fotbaliști pot să și joace pentru echipa lor de suflet. Sper să acumulăm multe puncte și să terminăm pe unul din primele două locuri la finalul play-off-ului”, a spus atacantul.

El a adăugat că nu s-a întors pentru bani la Rapid, ci pentru a returna suporterilor ajutorul primit de la ei în trecut. „O să îmi aștept salariul cu sufletul la gură. Glumesc, vă dați seama că nu am venit pentru suma stipulată în contract. Am venit să joc, să dau o mână de ajutor și să mai ofer puțin suporterilor din foarte multul pe care l-am primit eu de la ei. Vreau să le mulțumesc astfel pentru că nu lasă echipa asta să cadă nepăsării și uitării. În trecut părea puțin depășită zicala că «suporterii reprezintă Rapidul», dar acum mai mult ca niciodată putem spune asta. Datorită lor Rapid este acum în viață și le mulțumesc”, a explicat Daniel Niculae.

Întrebat dacă l-ar surprinde o convocare la echipa națională jucând în Liga a II-a, Niculae a răspuns: „Nici nu am jucat și deja sunt convocat la națională? Nu, dacă după ce voi juca voi fi convocat, bineînțeles că nu ar fi o surpriză pentru mine. Dar eu trebuie să mă focalizez acum pe echipa de club pentru că am nevoie de meciuri, de goluri și așa mai departe. Apoi, dacă se va pune problema de o convocare la prima reprezentativă, o voi onora cu cea mai mare plăcere”.

El a lăsat să se înțeleagă faptul că una dintre ofertele primite de la cluburile din Liga I a venit de la Petrolul Ploiești. „Exista varianta ca Răzvan Lucescu să mă găsească la Petrolul. Dar nu vreau să vorbesc de ce alte oferte am mai avut. Eu am ajuns la Rapid, echipa pe care o iubesc și care va rămâne în carnetul meu de jucător singura la care voi evolua în țară”, a mai afirmat Daniel Niculae.

În vârstă de 31 de ani, fotbalistul Daniel Niculae a semnat, la 6 martie, un contract valabil până la finalul actualului sezon cu FC Rapid. El a primit, luni, certificatul internațional de transfer de la ultimul club la care a evoluat, Kuban Krasnodar, și poate juca pentru Rapid în partida de miercuri cu FC Clinceni.

Articol și foto de Marius Țone (Mediafax)

Marius ANGHEL 11 Mar. 2014, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă