Bogoi, despre problemele de la Pandurii: „Acționarii trebuie să dea banii. Dacă nu, să plece”. Ce crede despre finanțarea clubului din sumele câștigate din transferuri

Marius ANGHEL 24 Dec. 2018, 12:13 Campionat
Bogoi, despre problemele de la Pandurii:

Pandurii a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 la mijlocul clasamentului, pe locul 10, cu 28 de puncte acumulate în 21 de etape și stă mult mai liniștită față de ediția trecută, atunci când s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci. Totuși, financiar, clubul condus din umbră de Marin Condescu nu o duce deloc bine, acționarii nu au cotizat nici acum, chiar dacă îi obligă Tribunalul, există restanțe la FRF, iar clubul nu are gaze de șase luni. Toate aceste probleme îi îngreunează activitatea.

De exemplu, antrenorul Adrian Bogoi încă nu știe cu exactitate când să-și cheme jucători la antrenamente în 2019. „Reunirea va fi între 10 și 18 ianuarie, nu avem o dată fixă. Cel mai probabil pe 14 ianuarie”, a spus, la Radio Infinit, Bogoi, care și-ar dori noi achiziții, însă stă tot la mâna banilor de care nu beneficiază momentan: „Avem o listă cu jucători, dar să vedem dacă putem să îi aducem la echipă. La capitolul plecări, ce pot să spun. Sunt câțiva jucători care s-ar putea transfera la echipe mai bune, dar, deocamdată, nu este nimic concret”.

La finalul sezonului trecut, Pandurii l-a pierdut gratis pe Gabriel Dodoi, atacant care a semnat cu CFR Cluj și ulterior a fost împrumutat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Acum, după 21 de etape, la formația gorjeană s-au făcut remarcați Nicolae Pîrvulescu și George Tudoran, mijlocași care au marcat de 12, respectiv 10 ori. Totuși, antrenorul Adrian Bogoi e de părere că echipele din Liga 2 pot supraviețui cu greu doar din banii încasați din transferuri.

„Este foarte greu să vinzi jucători în Liga a 2-a. Din Liga a 2-a jucătorii pleacă pe sume modice. Nu vedeți că se vând numai jucătorii care joacă în cupele europene, cei care evoluează la Steaua (n.r. – FCSB), la CFR. În Liga a 2-a, majoritatea jucătorilor pleacă liberi de contract, la înțelegere cu cluburile. E foarte greu”, a spus Bogoi. Acesta consideră că acționarii sunt cei care au responsabilitatea să finanțeze echipa. „Nu zic să fim aduși la zi, dar trebuia să vină niște bani în club, care nu au venit. Rezultatele au fost destul de bune. Eu cred că s-au explicat lucrurile destul de clar. Acționarii trebuie să dea banii, dacă nu, să plece din acționariat”, spune antrenorul echipei Pandurii.

Marius ANGHEL 24 Dec. 2018, 12:13 Campionat
Pe aceeași temă