Lupta la promovare în Liga 2. Victor Angelescu, despre principalele contracanditate ale Rapidului pentru accederea în Liga 1: ”Cu ele ne vom bate”

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 16:58 Liga 2
Lupta la promovare în Liga 2. Victor Angelescu, despre principalele contracanditate ale Rapidului pentru accederea în Liga 1: ”Cu ele ne vom bate”

Lupta pentru promovare în Liga 2 se anunță una aprigă. Diferența dintre locul 6, Universitatea Cluj, ultimul care duce în play-off, și locul 13, Turris Oltul, e de numai patru puncte. Rapid este una dintre echipele care a terminat pe primele poziții anul 2020 și are ca obiectiv declarat promovarea în Liga 1.

Victor Angelescu: ”Lupta pentru promovare o să fie teribilă” 

Principaul finanțator al giuleștenilor, Victor Angelescu, a făcut o analiză a luptei pentru accederea în prima divizie. Și-a spus părerea în privința echipelor care se vor bate cu giuleștenii la primele poziții la finalul play-off-ului. Din punctul său de vedere, cele mai grele adversare sunt U Craiova 1948 SA, Petrolul și Universitatea Cluj.

Este clar că pentru Rapid era loc și de mai bine, dar pînă la urmă am mai recuperat pe finalul acestui an, iar acum suntem la patru puncte de liderul campionatului. FC Universitatea Craiova a fost și este în continuare o nucă tare, iar primul loc pe care acestă echipă să află este obținut meritat. Craiova nu a avut nicio înfrângere în campionat, iar la Severin am pierdut meciul în fața oltenilor fără drept de apel.

Lumea trebuie să aprecieze faptul că FC Universitatea a venit din Liga 3 și nu știu câți suporteri se așteptau ca echipa lor favorită să termine anul pe primul loc în Liga 2. Sunt convins că FCU se va întări în iarnă. Vâd că deja l-au transferat pe atacantul Luboya de la Recea. Și noi ne vom întări și lucrăm deja la transferuri.

Apropo de Recea, vreau să vă spun că pe mine m-a durut poate chiar și mai tare înfrângerea pe care am suferit-o la Recea față de cea cu Craiova. Această înfrângere m-a durut teribil, deoarece nici în ruptul capului nu mă așteptam să pierdem acolo. Lupta pentru promovare o să fie teribilă, iar eu cred că Petrolul și U Cluj nu și-au spus ultimul cuvânt, chiar dacă aceste echipe nu stau prea bine în clasament. FC Universitatea, Rapid, Petrolul și U Cluj se vor bate pentru promovare”, a spus Victor Angelescu pentru Ediție.

Primele șase clasate în Liga 2 sunt distanțate de șapte puncte. Liderul U Craiova 1948 SA are 30 de puncte, iar după urmează Viitorul Pandurii, Rapid (ambele cu 26 de puncte), Dunărea Călărași, ASU Poli (ambele cu 24 de puncte) și Universitatea Cluj (23 de puncte).

Victor Angelescu vrea să preia pachetul de acțiuni deținut de Liviu Goncea 

Rapid și-a rezolvat o parte din problemele cu care s-a confruntat în ultimele săptămâni și care erau primele în ordinele priorităților conducerii, după cum au ieșit oamenii din club să declare. A urcat între primele șase echipe ale campionatului și are un nou antrenor, pe Nicolae Grigore. Potrivit acționarului majoritar Victor Angelescu, se urmărește reglarea aspectelor legate de plata salariilor restante și discuțiile finale în ceea ce privește retragerea acționarului Liviu Goncea.

Angelescu a afirmat că în perioada următoare, până la finalul anului, vor avea loc negocieri în vederea preluării pachetului majoritare de către el, de la Goncea. Sunt șanse foarte mici ca acesta din urmă să se răzgândească, după cum a accentuat Angelescu, și să investească în continuare la Rapid.

În acest caz, acționarul majoritar al giuleștenilor va prelua și procentele lui Liviu Goncea pentru o perioadă determinată cel puțin. Victor Angelescu deține 49 la sută din Rapid, dar este pregătit să preia și partea de 48 la sută a lui Goncea, după cum a declarat.

”Nu am vrut să intru într-o polemică, dar acum al doilea acționar vrea să se retragă, deși a stat o perioadă scurtă de timp. Suntem în discuții ca eu să preiau pachetul lui de acțiuni. Sutem într-o negociere și în următoarele săptămâni o să rezolvăm situația. Eu și fondul de investiții o să preluăm tot și o să rezolvăm problemele salariale”, declara Victor Angelescu la începutul lui decembrie.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-ar-putea-sa-inaugureze-noul-stadion-cu-o-echipa-de-liga-campionilor-lucian-ionescu-eu-as-vrea-sa-jucam-cu-ferencvaros-ca-o-reeditare-a-unei-finale-de-cupa-europeana-giulest-19162880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-lovitura-ar-fi-rapid-e-in-negocieri-cu-alexandru-ionita-ii-fotbalistul-astrei-si-a-dat-acordul-sa-revina-in-giulesti-exclusiv-19162876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/probleme-pentru-rapid-claudiu-florica-cere-insolventa-clubului-giulestean-in-contul-unei-mari-datorii-exclusiv-19162806

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă