LPF propune Federației: „În Liga a II-a va fi o serie de 20 de echipe, iar la Liga a III-a patru serii a câte 18 echipe”

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 16:57 Liga 2
LPF propune Federației:**

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marți, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competițional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe și cu sistem play-off și play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

Președintele Consiliului de Administrație al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat la finalul Adunării Generale Extraordinare de marți, că Liga I va crește valoric ca urmare a schimbării sistemului competițional. „Cu 14 echipe, Liga I va arăta mai bine. E o concentrare a valorilor, un număr mai mare de meciuri decât în prezent și bani mai mulți din televizare”, a spus el.

Argăseală a explicat că la finalul ediției 2014-2015 vor retrograda șase echipe, iar după trecerea la noul sistem, din sezonul 2015-2016 două. Play-off-ul se va disputa între echipele clasate la finalul sezonului regulat pe locurile 1-6, iar play-out-ul între formațiile clasate pe locurile 7-14.

Se va propune noi sisteme și pentru Liga a II-a și a III-a

LPF va propune Comitetului Executiv al FRF și schimbarea sistemelor competiționale din eșaloanele inferioare: Liga a II-a cu o serie de 20 de echipe din care promovează 2 și retrogradează 4, iar Liga a III-a cu patru serii a câte 18 echipe din care promovează 4 și retrogradează 16.

„Meciurile vor fi mult mai încinse în Liga I pentru că în sezonul următor vor retrograda șase echipe. La finalul ediției 2015-2016 vor retrograda două echipe. Noi am propus să se modifice sistemul competițional și la Liga a II-a și la Liga a III-a. Important este ca începând de la Liga a III-a să se retrogradeze în funcție de nivelul ligii superioare, respectiv Liga a II-a și Liga I. În propunerea LPF, în Liga a II-a va fi o serie de 20 de echipe, iar la Liga a III-a patru serii a câte 18 echipe. Cei de la Liga a III-a am înțeles că ar propune să se împartă aceste 72 de echipe pe criterii geografice și atunci ar vrea să fie șase serii. Dar asta le aparține lor ca decizie”, a menționat Argăseală.

În acest moment, Liga I se desfășoară după sistemul campionat cu 18 echipe. Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe, iar Liga a III-a are șase serii a câte 12 echipe.

Articol scris de Marius Țone (Mediafax)

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă