Lovitură de teatru la Suceava! Barbu i-a luat locul lui Murariu: „Vreau să umplu din nou tribunele Areniului”

22 Aug. 2012, 13:28 Liga 2
Lovitură de teatru la Suceava!** Barbu i-a luat locul lui Murariu:

Ovidiu Murariu a fost înlocuit cu Marin Barbu pe banca tehnică a Rapidului în urma unei ședințe care a avut loc ieri la Consiliul Județean, la care au mai participat președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Ion Lungu, precum și cei doi conducători ai „ceferiștilor”, Gabriel Clim și Dumitru Moldovan. Murariu a fost chemat din mijlocul antrenamentului la întâlnirea respectivă și fost pus practic în fața faptului împlinit. „Mi s-a spus că Marin Barbu este un antrenor mai experimentat și ar fi mai potrivit să se ocupe de destinul Rapidului în Liga a II-a. Drept consolare, mi s-a propus să rămân să activez în cadrul clubului, ca șef al centrului de copii și juniori. Urmează să mă gândesc bine și să dau un răspuns în zilele viitoare”, a declarat deja fostul antrenor principal al Rapidului, Ovidiu Murariu.

Barbu: „Vreau să construiesc o echipă capabilă să umple din nou tribunele Areniului”

Așadar noul tehnician al grupării sucevene va fi Marin Barbu, un antrenor care a făcut senzație pe vremea când o pregătea pe Foresta și care în ultimii ani a revenit pe Areni doar în postură de adversar, cu Ceahlăul Piatra Neamț, Dunărea Giurgiu, Callatis Mangalia sau ASC Bacău, echipe pe care le-a antrenat în trecutul apropiat.

– Domnule Barbu, putem consemna așadar că sunteți din nou antrenorul unei echipe sucevene, la o distanță de 11 ani de experiența trăită cu Foresta?
– Așa este, am bătut ieri palma cu oficialii Rapidului, iar astăzi urmează să perfectăm și actele.

– Care va fi durata contractului?
– Ne-am înțeles să semnăm pentru un sezon, cu o opțiune de prelungire pe încă un an a contractului în eventualitatea în care echipa va reuși să se mențină în eșalonul al doilea.

– Cine vor fi principalii dumneavoastră colaboratori pe banca tehnică?
– Odată cu mine a venit și experimentatul Ioan Naghi, un om care în cariera sa a mai lucrat la Steaua și FC Vaslui cu Marius Lăcătuș și la FC Brașov cu Răzvan Lucescu. Din vechea echipă tehnică l-am păstrat doar pe Bogdan Tudoreanu.

– Ținând cont că în sezonul precedent ați activat la ASC Bacău, bănuiesc că nu sunteți total străin de ce se întâmplă la Rapid.
– Cunosc în mare lotul de jucători. Mai știu că situația la club nu este chiar roză, însă să știți că peste tot în țară e haos. Noi de bine de rău, contăm pe sprijinul Primăriei și al Consiliului Județean. Nu ne lăfăim în bani, însă e un lucru bun că autoritățile locale sprijină fotbalul sucevean.

– Revenind la lotul de jucători, sunteți de părere că se impune consolidarea rapidă a acestuia?
– Cred că mai avem nevoie de 2-3 fotbaliști de valoare. Unul dintre aceștia ar putea fi fostul echipier al Cetății Suceava, Cristian Cojenel, un mijlocaș cu o tehnicitate peste medie, cu care eu am colaborat bine la Dunărea Giurgiu și Callatis Mangalia.

– Ce doriți să le transmiteți iubitorilor fotbalului din Suceava, acum, la revenirea pe Areni?
– În primul rând îmi propun să fac o echipă bună, cu un joc consistent, care să aducă lumea la stadion, nu de alta, dar fotbalului e făcut pentru spectatori. În momentul în care stadionul va fi plin, atunci înseamnă că lumea va fi mulțumită, pentru că rezultatele sunt pe măsură.

Marin Barbu va lua contact cu noii săi eleve astăzi după amiază, cu prilejul meciului amical pe care Rapidul îl va susține în deplasare, cu vecinii de la FC Botoșani. „Magiun” a anunțat că nu va sta însă pe banca tehnică ci va lua loc în tribună, responsabil de acest joc urmând să fie secundul Bogdan Tudoreanu.

Hrimiuc a ajuns în curtea lui Sporting

Gruparea suceveană de Liga a III-a Sporting s-a înțeles ieri cu fundașul Cristian Hrimiuc, un fotbalist pus recent pe liber de cei de la Rapid. „Dat fiind faptul că suntem descoperiți în centrul apărării ca urmare a plecărilor lui Andronic și Ailenei, dar și a accidentării grave a lui Guriță, am considerat că este oportună aducerea unui fotbalist de valoarea lui Hrimiuc. El poate reprezenta o soluție bună pentru noi, mai ales că l-am văzut de multe ori jucând și antrenându-se la Rapid”, a declarat managerul alb-verzilor, Ciprian Anton.

Apărătorul în vârstă de 23 de ani poate debuta pentru Sporting în partida amicală pe care elevii antrenorilor Claudiu Sevaciuc și Bogdan Grosu o vor susține astăzi, în deplasare, cu Petrotub Roman.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

22 Aug. 2012, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă