„Liga a 2-a nu este ajutată cu nimic, ar trebui să ia de la Liga 1”. Propunerea lui Ploaie ca echipele din Liga 3 să-și dorească promovarea

Marius ANGHEL 03 Jun. 2014, 12:19 Liga 2

Tehnicianul formației din Liga a 3-a Sportul Vișina, Marcel Ploaie, consideră că dacă grupările din eșalonul secund ar beneficia de bani mai mulți din drepturile TV, interesul pentru promovare ar fi mult mai mare.

Sportul Vișina a avut un parcurs foarte bun în play-off-ul eșalonului terț, însă nu a fost o candidată reală la promovare. Tehnicianul formației din sudul județului, Marcel Ploaie, este de părere că dacă echipele de Liga a 2-a ar beneficia de bani mai mulți din drepturile TV, atunci interesul pentru a face saltul în eșalonul superior ar fi mai mare.

„Aș fi vrut ca echipele din Liga a 2-a să se bată mai mult pentru drepturile de televiziune, să primească cel puțin 100.000 de euro. Liga a 2-a nu este ajutată cu nimic, ar trebui să ia de la Liga 1, să ajute cumva și eșalonul secund. Ar exista un interes mai mare din partea echipelor de Liga a 3-a de a promova. Acum, că s-a înființat LPF 2, m-aș bucura să se schimbe lucrurile”, a declarat antrenorul grupării Sportul Vișina, Marcel Ploaie.

„Cred că e mai bine cu 14 echipe pe serie, fără play-off, play-out la Liga a III-a”

Tehnicianul grupării Sportul Vișina, Marcel Ploaie, consideră că eliminarea play-off-ului-play-out-ului este de bun augur, pentru că se reduce numărul partidelor, ceea ce implică costuri mai reduse.

„Cred că e mai bine cu 14 echipe pe serie, fără play-off-play-out, vor fi 13 meciuri de organizat, cheltuieli mai mici, acum să se strângă și echipe”, a precizat Marcel Ploaie vizavi de noul sistem competițional la nivelul Ligii a 3-a.

Sportul Vișina a avut obiectiv, în actualul sezon, accederea în play-off, pentru a nu avea emoții legate de retrogradare. Parcursul grupării antrenate de Marcel Ploaie a fost foarte bun, mai ales pe teren propriu, formația din eșalonul al treilea fiind neînvinsă în fața propriilor suporteri.

În ultima etapă a sezonului, Sportul Vișina va întâlni, în deplasare, Inter Clinceni. O victorie i-ar aduce locul secund în clasamentul seriei.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 03 Jun. 2014, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă