Leo Grozavu, un antrenor fericit după promovarea cu Poli Iași: ”Nu a fost o partidă spectaculoasă, dar ne-a interesat în primul rând victoria.” Ieșenii au furat startul petrecerii încă de la finalul jocului cu Dinamo

Narcis POHOAȚĂ 02 May. 2023, 23:19 Liga 2

Poli Iași și-a asigurat promovarea matematică în SuperLigă cu patru etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 2, după victoria obținută în Copou, marți, 2 mai, în derby-ul moldav cu SC Oțelul Galați, scor 2-0. A fost al doilea succes consecutiv al Iașiului, al treilea în play-off în șase etape, dar primul pe propriul teren, o victorie obținută fără prea mari emoții, dar după un meci de o calitate slabă.

  • Alin Roman (45+1′) și Shayon Harrison (58′) au înscris golurile celui de-al doilea succes al Politehnicii Iași în acest play-off în fața rivalei SC Oțelul. Primul a fost cu 2-1 la Galați, după ce în sezonul regular a fost 0-0 tot la Galați.

Leo Grozavu, după victoria cu SC Oțelul în Copou: ”Nu a fost o partidă spectaculoasă, dar ne-a interesat în primul rând victoria”

La final, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, a admis că jocul a fost unul modest, dar a subliniat faptul că importantă rămâne victoria și promovarea după această partidă, mai puțin evoluția.

”Concluzii nu sunt multe, pentru că ne-am dorit în primul rând să câștigăm jocul de astăzi. Era foarte important să reușim de la prima tentativă să încheiem conturile cu promovarea, dar mai sunt patru etape și, așa cum am mai spus, îmi doresc să terminăm pe primul loc. Pentru că am muncit un an întreg sau de când sunt eu la Iași. Toată lumea care a muncit la această promovare are meritele lui, mă refer de la jucători, la staff, la conducerea administrativă. Nu aș vrea să nominalizez, pentru că mai mult ca sigur aș uita pe cineva și mi-ar părea rău să fac asta. Am fost o familie frumoasă. Sigur, publicul spectator, suporterii care au fost alături de noi în multe momente și ne-au ajutat să ajungem în această postură mai devreme decât am sperat cu toții.

Partida din seara asta nu a fost foarte spectaculoasă, dar am spus, ne-am dorit în primul rând să câștigăm. Am întâlnit o echipă pragmatică, care știm că se organizează foarte bine și le cunoșteam jocul. Ne-au atras în multe momente în jocul lor. Important este că până la urmă am reușit să câștigăm, să ne apropiem victoria, ceea ce contează. Pentru că peste o săptămână nu mai știe nimeni ce s-a întâmplat la acest meci, decât rezultatul final”, a declarat Leo Grozavu.

”Nu mă așteptam să promovez atât de repede”

Acesta a mai spus că nu se aștepta în iarnă ca echipa să promoveze matematic cu patru runde înainte de final.

”Nu mă așteptam să promovez atât de repede. Bine, pe măsură ce treceau etapele, da, mă așteptam, dar dacă mă întrebați în iarnă nu aș fi spus că o să promovăm acum. Am spus că după cinci etape putem să facem anumite calcule și aprecieri vizavi de șansele noastre la promovare. Sigur, ne-au ajutat și rezultatele indirecte, dar era de așteptat, pentru că este un play-off destul de echilibrat. Mă bucur pentru băieți, pentru că am avut o echipă fantastică, băieți disciplinați, un grup foarte bun, care în marea majoritate a antrenamentelor și jocurilor au reușit să se adapteze cerințelor mele. Știu că nu sunt un tip foarte ușor de suportat, pentru că sunt foarte pretențios, dar numai așa putem să ne ridicăn nivelul și mentalitatea, doar dacă îți propui în fiecare zi mai mult”, a spus Grozavu la conferința de presă.

Poli Iași în meciul retur cu SC Oțelul, în care a bifat promovarea matematică: Brînză – Martac, Tincu (cpt.), Katanec, Ștefanovici – Marchioni (V. Lică 87′) – Itu, A. Roman (Fr. Cristea 76′), Musi (Mogoș 87′) – Harrison (Vojtus 65′), Rob. Ion (Ant. Dumitru 65′). Rezerve neutilizate: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă, Finica.

Au furat startul petrecerii. Grozavu a părăsit ultimul corabia: ”Nu înseamnă că dacă stau mult și consum mult”

Întrebat cum va sărbători promovarea, Leo Grozavu a dezvăluit că echipa a petrecut și după victoria cu Dinamo, la București, când era clar că Poli mai poate cu greu să rateze unul din primele două locuri care duc în SuperLigă.

”Sunt un antrenor foarte bucuros acum. Din păcate, eu sunt echilibrat, nici la înfrângeri nu fac înmormântare, dar nici la victorii nu fac nuntă. Pentru că așa sunt eu. Mi-aș fi dorit și am crezut că o să mă bucur mai tare. Dar așa sunt eu, ponderat. Știu că fotbalul doar azi e bucurie, de mâine înapoi la treabă. Meciul următor iarăși ești judecat, ești de fiecare dată ceea ce se întâmplă la ultimul joc.

Cum voi sărbători? Nimic special. Nu fac aroganțe. I-am întrebat când vor să vină mâine la antrenament, pentru că poate o să prelungească petrecerea. Până la urmă, am făcut petrecere și după Dinamo. Vă spun în premieră. După ce am câștigat acolo era clar că suntem aproape de promovare, era foarte greu să recupereze acea diferență de puncte în jocurile rămase. Și acolo am petrecut. Sigur, cu măsură. Unii, în funcție de funcția pe care o au, au stat până mai târziu, alții au plecat mai devreme. Antrenorul principal? Ca de obicei, a părăsit ultimul corabia. Nu știu dacă duc (n.r. dacă a rezistat mult la petrecere), dar am măsură. Nu înseamnă că dacă stau mult și consum mult. Dar îmi place atmosfera și e normal ca la asemenea momente am plecat ultimii. În seara asta chiar nu știu dacă e ceva organizat. Poate va fi ceva ad-hoc. Dar avem timp de petrecere. Avem timp să ne relaxăm. Eu sunt așa, un om al profesionalismului și al seriozității și îmi cunosc măsura. Dacă mâine nu sunt la capacitate maximă, mai bine zic stop și plec la culcare. Jucătorilor le-am spus în vestiar că sunt mândru de ei și că îi apreciez. Și nu doar jucătorii, ci familia Poli Iași a promovat. Am avut credință cu toții, credem și în Doamne Doamne, dar chiar și așa noi trebuie să muncim, pentru că în traistă nu poate să îți bage nimeni”, a completat antrenorul Politehnicii Iași.

Grozavu a evitat să comenteze declarațiile lui Dorinel Munteanu: ”E prea frumos momentul, sunt prea bucuros pentru a intra în polemică”

Leo Grozavu a evitat să comenteze declarațiile lui Dorinel Munteanu, care a insinuat că Poli Iași ar putea să nu-și apere corect șansele în ultima etapă, cu Dinamo, pentru a-i ajuta pe ”câini” să promoveze, sau împotriva Gloriei Buzău. Munteanu a reproșat declarațiile președintelui Cornel Șfaițer cum că vrea să promoveze la braț cu Dinamo.

”Nu mă puneți în momentul ăsta să vorbesc, pentru că sunt bucuros. E prea frumos momentul. Nu vreau să intru într-o polemică acum. Chiar nu are rost să comentez. Mi-a fost coleg de echipă, a fost un mare jucător, chiar nu mai vreau să vorbesc. Fiecare e responsabil pentru ceea ce spune și își asumă”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

Legat de dreptul de promovare al Stelei, Grozavu a precizat că nu a crezut din start în această ”fumigenă”. Și că indiferent de ce se va întâmpla, echipa sa va juca în continuare pentru a câștiga play-off-ul: ”Eu vă spun sincer că nu am avut emoții în privința Stelei. Nu am crezut în acel balon aruncat în media. Nu am crezut de la început și nu cred nici acum. Am spus că vreau să rămân departe de subiectul acesta. Dacă asta se decide, am spus că jucăm pe teren și ne facem treaba, atâta tot. Dacă se decide mâine ceva, mai sunt patru meciuri de disputat. Indiferent dacă Steaua promovează sau nu, va trebui să jucăm la fel. Pentru mine nu se schimbă absolut deloc. Dar în sinea mea știu că lucrurile astea nu pot să se schimbe peste noapte, pentru că cineva a aruncat așa, o fumigenă.”

Poli Iași a promovat matematic în SuperLigă, dar încă nu și-a asigurat și locul 1 în Liga 2

Cu 52 de puncte, la 13 puncte distanță de Dinamo (locul 4), Poli Iași și-a asigură promovarea matematică în SuperLigă cu patru runde înainte de finalul play-off-ului Ligii 2. Nu este sigură și de locul 1, care îi aduce trofeul de campioană a Ligii 2 în această ediție, fiindcă are patru puncte în fața Stelei (locul 2, 48 puncte).

În etapa a 7-a, Poli Iași joacă duminică, de la ora 12:00, în deplasare la Gloria Buzău (locul 5, 38 puncte), iar în restul play-off-ului mai are meciuri cu Steaua (acasă, 10 mai, ora 19:00), Unirea Dej (deplasare) și Dinamo (acasă).

Declarațiile date de Leo Grozavu la finalul meciului Poli Iași – SC Oțelul Galați 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=94jN6yBOcmY

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Sorin Pană (Mediafax Foto) și Tudy Fotograful sportiv (Sport Pictures)

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-digerat-cu-greu-esecul-din-copou-si-aruncat-cu-acuzatii-in-adversari-poli-iasi-se-va-preda-cu-dinamo-cu-buzau-si-asa-mai-departe-a-spus-antrenorul-otelului-ara-19269153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-suporterii-au-invadat-terenul-dupa-ce-poli-iasi-a-invins-otelul-si-a-promovat-matematic-in-superliga-cronica-partidei-care-a-blocat-copoul-19269025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-leo-grozavu-poate-promova-matematic-de-astazi-19268956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-muzeul-fotbalului-ridicat-de-cornel-sfaiter-in-comuna-sa-de-bastina-am-strans-aici-amintiri-speciale-si-fiecare-colt-are-o-poveste-aparte-peretele-dedicat-lui-d-19268403

Narcis POHOAȚĂ 02 May. 2023, 23:19 Liga 2
Pe aceeași temă