Laszlo Balint vrea la Brașov un proiect asemănător cu cel de la Petrolul, U Cluj sau ASU Poli: „Spiritul stegar trebuie să trăiască!”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 16:37 Liga 2
Laszlo Balint vrea la Brașov un proiect asemănător cu cel de la Petrolul, U Cluj sau ASU Poli:**

Antrenorul brașovean Laszlo Balint consideră că pentru orașul Brașov ar fi o adevărată tragedie să rămână fără echipă de fotbal la nivelul primelor trei ligi. Balint spune că la Brașov ar trebui demarat un proiect după modelul lansat de „U” Cluj, ASU Poli Timișoara sau Petrolul.

„M-aș bucura enorm dacă la Brașov s-ar începe un proiect inspirat din recentele exemple ale Petrolului, U Cluj sau ASU Poli Timișoara. Brașovul este un oraș cu traditie în fotbal și ar fi o adevărată tragedie să urmeze o perioadă lungă fără echipă la nivel înalt. Sper ca suporterii să fie perseverenți în inițiativa lor, iar oamenii din oraș, din județ care au posibilitatea concretă de a ajuta, să o facă. Spiritul stegar trebuie să trăiască!”, a spus Balint.

Nerăbdător să antreneze

Rămas fără angajament după despărțirea de Academica Clinceni, Laszlo Balint nu duce lipsă de oferte. În ultima vreme numele său a fost vehiculat la mai multe echipe de Liga a 2-a , printre care Olimpia Satu Mare, Metalul Reșița și SCM Pitești.

„Este adevărat că în ultima perioadă am avut mai multe runde de discuții cu echipe de liga a doua și probabil că în zilele următoare mă voi decide și voi semna. Abia aștept să încep munca, sunt extrem de motivat și îmi doresc enorm să repet performanța de la Clinceni, unde am reușit să creez de la zero o echipă care se bătea cu șanse reale la promovarea în prima ligă. Va fi un sezon de liga a doua foarte interesant, cu multe echipe bune, iar interesul televiziunilor va fi și mai ridicat odată cu revenirea unor echipe precum Ripensia, sau revenirea în fotbalul profesionist ale unor orașe precum Pitești sau Sibiu”, a încheiat Balint.

Totul pentru Steagu”! Se caută soluții

La inițiativa fostului jucător al Brașovului, Constantin Popa, astăzi a avut loc o întâlnire la care au participat mai mulți foști jucători ai Brașovului (Ioan Naghi, Valer Șulea, Hârlab, Bucur, Marian Ivan, Vasile Gherghe), reprezentanții Prefecturii Brașov, prefectul Marian Rasaliu și subprefectul Ciprian Băncilă, consilierul local Adrian Oprică, administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița, dar și responsabilul cu bazele sportive, Dan Crainiciuc.

Scopul întâlnirii: continuarea activității fotbalistice la Brașov.

În primă fază se dorește preluarea echipei Steagu Roșu Brașov, cooptarea autorităților locale și județene, dar și a Ligii Suporterilor Stegari la această societate, dar și rezolvarea situație juridice a stadionului Tineretului. „A fost o primă întâlnire, cu siguranță vor mai fi discuții pentru că fotbalul la Brașov trebuie să continue”, spun fostele glorii ale Brașovului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă