Laszlo Balint nu crede că Liga 2 începe curând: ”E puțin devreme să vorbim despre reluarea campionatului.” Antrenorul echipei UTA își dorește ca ierarhia finală să fie decisă pe teren

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 19:18 Liga 2
Laszlo Balint nu crede că Liga 2 începe curând: ”E puțin devreme să vorbim despre reluarea campionatului.” Antrenorul echipei UTA își dorește ca ierarhia finală să fie decisă pe teren

Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint (41 de ani), își dorește ca sezonul din Liga 2 să se încheie pe teren, chiar dacă, în acest moment, șansele ca meciurile să se reia în viitorul apropiat sunt destul de mici. Brașoveanul ține legătura periodic cu jucătorii săi și speră ca aceștia să se mențină într-o formă fizică bună, chiar dacă mijloacele de antrenament sunt limitate.

UTA este principala favorită la promovarea în Liga 1. Se clasează pe primul loc, la o diferență mare de locul secund, 11 puncte, dar Balint speră ca altă variantă pentru stabilirea ierarhiei finale să nu fie alta decât disputarea meciurilor. În spațiul public se vorbește chiar despre posibilitatea suspendării sezonului.

”Eu zic că în momentul ăsta e puțin devreme să vorbim despre reluarea campionatului, având în vedere că această evoluție a epidemiei este îngrijorătoare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu starea de urgență. Este clar, în momentul în care va fi prelungită, nimeni nu se putea antrena normal. Personal, eu îmi doresc să jucăm și să se decidă acest sezon pe teren. Este clar că această decizie va fi influențată de evoluția epidemiei”, a spus Laszlo Balint, la DigiSport.

Laszlo Balint: ”În această perioadă este mult mai importantă sănătatea noastră, a familiilor noastre”

Stafful tehnic al arădenilor îi urmărește periodic pe jucători, să vadă dacă respectă antrenamentul personalizat trasat înaintea suspendării meciurilor.

”Nu e plăcut. Toți suntem prinși în această situație și încercăm să profităm de toate metodele de care putem profita ca să îi ținem activi pe jucători. Ținem legătura cu ei zilnic, din păcate, doar la modul virtual. Băieții înțeleg că trebuie să respecte programul trimis de preparatorul nostru. În această perioadă este mult mai importantă sănătatea noastră, a familiilor noastre și tocmai de aceea este important să fim responsabili în primul rând din acest punct de vedere.

Avem doi jucători străini. Am preferat să îi ținem la Arad. Soufiane Jebari și Simo Roumpoulakou. Sunt ok băieții, pentru Roumpoulakou este mai dificil, pentru că este căsătorit, dar soția este împreună cu familia ei în Grecia. Jebari nu e căsătorit, dar e foarte atașat de familia lui. Țin legătura mereu cu ei, clubul a sărit în ajutorul lor dacă au avut nevoie de ceva. Din punctul ăsta de vedere, și ei au înțeles situația și au înțeles că e mai bine să rămână la Arad”, a mai precizat antrenorul Laszlo Balint.

UTA e lider în Liga 2 după 24 de etape, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri, și e principala favorită la promovare. Următoarele echipe aflate pe podium sunt CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele cu câte 39 de puncte.

Foto: UTA Arad 

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă