Rrumbullaku laudă România și orașul Arad în presa din Grecia, însă are și un mesaj de avertizare: „Urmați instrucțiunile experților. Nu vă faceți de cap!”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 17:51 Diverse

Simon Rrumbullaku (28 de ani), jucătorul echipei lider în Liga 2, UTA Arad, a vorbit pentru presa din Grecia despre situația actuală din România, aflată în stare de urgență din cauza coronavirusului.

Fundalul albanezo-grec a avut numai cuvinte de laudă la adresa autorităților din România pentru modul în care gestionează criza cauzată de pandemia de coronavirus și le-a transmis un avertisment celor care subestimează puterea COVID-19.

„În Arad, oraș cu 160.000 de oameni, care se învecinează cu Ungaria și Austria, situația este una normala, de zi cu zi. Nu exista panică, deoarece nu sunt cazuri pozitive în oraș. În general, în România, numărul nu este foarte mare de cazuri pozitive și acest lucru liniștește lumea, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm cele mai bune măsuri ca cetățeni”, a decalarat Simon Rrumbullaku.

„Ne-au interzis ca să ieșim din casă. Nu vreau să risc!”

Jucătorul liderului din Liga 2 spune și ce măsuri a luat clubul său în această perioadă.

Ceea ce văd și aud aici, în România, este că se încearcă să se facă tot ceea ce este nevoie, cel puțin elementele de bază, astfel încât să nu avem prea multe cazuri pozitive și să scăpăm de coronavirus.

Nu mai facem antrenamente de vineri. Antrenorul ne-a oferit programe individuale pentru a lucra acasă cât putem, pentru că ne-au interzis să ieșim afară, pentru a ne proteja. Singurul motiv pentru a ieși din casă este acela de a merge la supermarket și a ne cumpăra necesarul. Vom vedea ce se întâmplă cu campionatul. Nu am putut să plec la Atena, dar, sincer, nici nu vreau să risc sănătatea tuturor, a mai spus jucătorul echipei UTA.

Despre când se va relua campionatul, albanezo-grecul nu știe să spună ceva concret, însă are un mesaj în această situație creată de coronavirus. „Ce se va întâmpla pe terenul de fotbal, pentru că este o parte importantă din viața noastră, vom vedea. Prin fotbal ne întreținem familiile, însă acum sănătatea tuturor este primordială. Doresc multă putere tuturor. Urmați instrucțiunile experților. Nu vă faceți de cap și totul va fi bine, a încheiat Rrumbullaku.

Simon Rrumbullaku a semnat cu UTA în această iarnă, la începutul anului 2020, iar în cele două meciuri oficiale jucate de echipa sa a fost integralist, cu  FK Csikszereda (6-0) și Ripensia (3-0).

UTA e lider în Liga 2 după 24 de etape, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri, și e principala favorită la promovare. Următoarele echipe aflate pe podium sunt CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele cu câte 39 de puncte.

UTA și-a amânat până luni, 23 martie, reluarea antrenamentelor, însă sunt șanse mari să programeze o nouă dată, pentru luna următoare, după ce, astăzi, la FRF s-a decis posibilele variante în care poate reîncepe campionatul.

Foto: UTA Arad

 

Marius ANGHEL 18 Mar. 2020, 17:51 Diverse
Pe aceeași temă