Laszlo Balint, îngrijorat de cele două cazuri de COVID-19 descoperite la echipele din Liga 1, care au dus la anularea meciurilor: ”Ne rugăm la Dumnezeu să nu existe probleme și în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 13:45 Liga 2
Laszlo Balint, îngrijorat de cele două cazuri de COVID-19 descoperite la echipele din Liga 1, care au dus la anularea meciurilor: ”Ne rugăm la Dumnezeu să nu existe probleme și în Liga a 2-a”

Până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da un răspuns apelului depus de clubul UTA împotriva Federației Române de Fotbal, liderul Ligii 2 este foarte atent și ce se întâmplă în Liga 1, acolo unde speră să joace în următorul sezon. Cele două cazuri de COVID-19 depistate la Dinamo și FC Botoșani, care au dus la amânarea meciurilor acestor echipe din acest weekend, îl îngrijorează pe Laszlo Balint, antrenorul ”Bătrânei Doamne”. Acesta se roagă la Dumnezeu ca în eșalonul secund să nu apară astfel de situații în play-off, pentru ca promovarea să se decidă pe teren.

  • UTA cere la TAS să își primească înapoi puncte, după ce forul condus de Răzvan Burleanu a luat decizia ca promovarea din Liga 2 să se decidă într-un play-off de cinci etape între primele șase clasate în care să se intre doar cu jumătate din punctele acumulate în primele 24 de etape. O decizie favorabilă arădenilor la tribunalul din Elveția va duce la schimbarea regulilor pentru acest play-off, în cazul în care toate echipele vor avea punctajul obținut în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei. O variantă ar fi organizarea unui play-off cu meciuri tur și retur, adică în total să fie 10 etape, ceea ce ar aglomera programul echipelor, însă ar rezolva mulțumirea UTA-ei.

”Sigur că ne îngrijorează puțin situația creată în Liga 1, mai ales că urmează să jucăm și noi și să respectăm aceleași reguli. Nu putem să nu remarcăm că în alte țări, precum Germania, Spania, Italia sau Turcia, s-au înregistrat și infectări în rândul fotbaliștilor, iar echipele au continuat să joace. Sigur, jucătorii cu probleme au fost izolați, dar colegii lor au continuat să se antreneze și să joace în condiții de siguranță. Nu vrem să punem răul înainte, ne rugăm la Dumnezeu să nu existe probleme și în Liga a 2-a, așa cum am mai spus, ne dorim să terminăm acest sezon pe teren, demonstrând că merităm să promovăm”, a spus, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, după un nou test în familie la care și-a supus jucătorii.

Laszlo Balint despre înțelegerea dintre UTA și FRF în procesul de la TAS: ”La fel trebuie să muncim și dacă ne vom recupera punctele și dacă nu”

Antrenorul echipei UTA nu a dorit să comenteze faptul că UTA a căzut de acord cu FRF pentru o judecară rapidă a apelului făcut la TAS, un verdict urmând a fi dat cel târziu la data de 3 iulie, adică cu o zi înainte de startul play-off-ului.

”Pentru noi este același lucru. La fel trebuie să muncim și dacă ne vom recupera punctele și dacă nu. Mai departe, e problema conducerii și a avocaților să apere interesele clubului afectate de acea decizie, de care, personal, eu nu aș vrea să vorbesc”, a adăugat Balint pentru sursa citată.

În play-off, UTA le va întâlni pe CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid, față de care va avea un avans de cinci sau șase puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ursu-si-buhacianu-au-marcat-de-cate-doua-ori-in-cel-de-al-doilea-joc-in-familie-al-echipei-uta-alarma-si-cu-radu-crisan-19135705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-acceptat-conditiile-clubului-uta-de-judecare-a-apelului-de-la-tas-verdictul-ar-veni-cu-o-zi-inainte-de-debutul-play-off-ului-comunicatul-aradenilor-19135639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ionut-popa-mai-iubit-la-iasi-decat-la-arad-fanii-politehnicii-mesaje-emotionante-pentru-antrenorul-care-se-lupta-pentru-viata-sa-19135557

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă