Cazul de coronavirus de la Dinamo ar putea ”arunca în aer” tot fotbalul românesc, dar și Guvernul. Președintele ”câinilor” a fost la întâlnirea dintre FRF și LPF cu premierul Ludovic Orban și miniștii Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului. Doi conducători din Liga 2 au fost și ei prezenți

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 19:40 Liga 2

Cazul magazionerului clubului Dinamo depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 poate produce haos nu doar în fotbalul românesc, ci și la nivelul conducerii țării.

Președintele clubului din ”Ștefan cel Mare”, Bogdan Bălănescu, care a avut contact cu jucătorii lui Dinamo, care, aceștia, la rândul lor, au avut contact cu magazionerul depistat pozitiv, a făcut parte din delegația Federației Române de Fotbal care a participat astăzi dimineață, la Palatul Victoria, la discuții privind reluarea Ligii 1, prima competiție care începe în România, în timpul pandemiei, după o pauză de trei luni, cât și despre situația fotbalului românesc.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, pe de o parte, premierul Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului pe probleme legate de organizarea Euro 2020 la București, și, pe de altă parte, reprezentanții Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dacă Bălănescu va fi confirmat în urma testului COVID-19 pe care va trebui să îl efectueze după ce magazionerul clubului Dinamo a fost depistat pozitiv, atunci absolut toți cei prezenți la Palatul Victoria vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile.

Bogdan Bălănescu și Felix Grigore se uită la Răzvan Burleanu, președintele FRF, care susținea un discurs în fața premierului Ludovic Orban la Palatul Victoria, joi, 11 iunie.
  • Președintele lui Dinamo a fost în cantonamentul pe care ”câinii” l-au ținut la Săftica, cu doar câteva zile înainte ca magazinerul să fie descoperit pozitiv, atunci când lotul antrenat de Adrian Mihalcea a intrat în grevă! Magazionerul a fost transportat la Matei Balș, acolo unde va fi ținut sub observație și testat din nou.

Doi conducători din Liga 2, printre membrii FRF care au participat la ședința de la Palatul Victoria, la care a fost și dinamovistul Bălănescu

Pe lângă premierul Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Gheorghe Popescu, la întâlnire au mai participat Felix Grigore (FRF), Bogdan Bălănescu (Dinamo), Mihai Stochiță (FRF), Octavian Goga (FRF), Răzvan Burleanu (FRF), Gino Iorgulescu (LPF), Justin Ștefan (LPF), Valeriu Argăseală (FCSB), Auraș Brașoveanu (Concordia Chiajna), Marius Burcă (Metaloglobus București), dar și alte persoane.

Cu toții ar putea intra în carantină pentru 14 zile după ce au avut contact sau s-au aflat în apropiere de dinamovistul Bogdan Bălănescu.

Dintre cei enumerați se află și cei doi reprezentanți ai campionatului Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu, președintele Concordiei Chiajna, și Marius Burcă, președintele Metaloglobusului. Cele două echipe nu vor participa în play-off-ul Ligii 2.

Rapid a intrat în contact cu Dinamo la amicalul de la Săftica

Însă contact cu dinamoviștii au avut cei de la Rapid, în amicalul desfășurat săptămâna trecută chiar la Săftica. Ulterior, giuleștenii au jucat un amical cu Astra, care Astra a jucat astăzi un amical cu Petrolul.

Tot astăzi, după întâlnirea cu reprezentanții FRF și LPF, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe s-a văzut cu Gheorghe Hagi, finanțatorul și managerul clubului Viitorul.

Foto: Ministerul Tineretului și Sportului

ȘTIRI despre Dinamo și acest caz de infectare cu noul coronavirus a magazionerului ”câinilor” puteți citi pe ProSport:

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă