Lacrimile care arată ce înseamnă Oțelul pentru gălățeni! Juniorii au încheiat sezonul în liga secundă plângând în brațele suporterilor | FOTO

Lacrimile care arată ce înseamnă Oțelul pentru gălățeni!** Juniorii au încheiat sezonul în liga secundă plângând în brațele suporterilor | FOTO

Oțelul a încheiat duminică seara, în nocturnă, un sezon chinuitor. Uitată de mult timp de acționariatul condus de Dan Grigore Adamescu, care a preluat un club cu peste 5 milioane de euro în cont și l-a abandonat într-o sărăcie jignitoare, Oțelul a avut o singură variantă de a rămâne în competiție, cea de a juca cu juniorii în Liga 2 toate meciurile din acest an. Deznodământul a fost inevitabil, ultimul loc după sezonul regulat și a doua retrogradare consecutivă, acum în liga a treia, sub puternica amenințare a falimentului.

La acest ultim meci, de rămas bun sau chiar adio, au venit mulți suporteri, în jur de 3.000, care și-au cântat dragostea față de echipă și au făcut finalul meciului (0-3, cu Rapid) mai ușor de suportat de jucătorii. Au urmat clipe impresionante, adevărate monumente ale devotamentului pentru tot ce înseamnă Oțelul, cu puștii Galațiului prăbușiți pe teren, lacrimile lui Antonio Sefer (15 ani) fiind oprite cu greu de îmbrățișările suporterilor, în timp ce din tribună se scanda numele echipei pe un stadion pe care l-a inaugurat în urmă cu 34 de ani (30 martie 1982).

Durerea căpitanului Robert Ciurea era amplificată că a ratat un penalti și nu a putut oferi suporterilor măcar bucuria unui gol marcat. „A fost o decizie de moment, una greșită și îmi pare nespus de rău. Vreau să îmi cer scuze față de colegi, de suporteri, poate s-a înțeles că mi-am bătut joc, dar nu a fost așa. Știam că este ultimul meci în Liga 2, am încercat să ne adunăm și să terminăm acest meci cu bine. Nu s-a putut, vom vedea ce va fi de acum încolo. E trist că s-a ajuns într-o situație atât de dificilă”, a spus Ciurea, care la 20 de ani a fost veterenul echipei, singurul din lot dincolo de vârsta junioratului.

Antrenorul Stelian Bordieanu spera ca efortul jucătorilor să nu fi fost în zadar și Oțelul să rămână în viață. „Eu încă mă uit la nocturnă și sper până în ultimul ceas ca acest club să continue. Pentru asta am evoluat și noi, ca Oțelul să meargă înainte. Copiii noștri au jucat, s-au dăruit cât au putut. Cred că sunt de admirat, nu ne-au făcut de râs cât au jucat”, a spus tehnicianul gălățean.

FC Oțelul Galați a fost campioană în 2011, în septembrie 2012 pachetul majoritar de acțiuni a fost preluat de TNG, companie controlată de Dan Adamescu, moment în care în conturile clubului erau 5,5 milioane de euro, conform fostului administrator special Vlad Răpișcă. Peste nouă luni, acționarii au demarat procedura de insolvență, proces în care Tribunalul București a anunțat că se va pronunța miercuri, 30 martie.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă