La presiunea suporterilor, Oțelul a cerut omologarea Stadionului Dunărea. „Reacția lor ne-a determinat să încercăm rămânerea în Galați”

Anunțată de către cei de la combinatul ArcelorMittal încă de pe 3 octombrie, atunci când echipa a jucat în campionat cu Ceahlăul, că nu mai poate să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu pe stadionul care îi poartă numele, Oțelul, conducerea clubului gălățean a luat la finalul săptămânii trecute o decizie controversată. A anunțat Federația Română de Fotbal variantele stadionului din comuna Liești și a celui din Brăila pentru a disputa ultimele trei partide din campionat din acest an considerate pe teren propriu, cu FC Academica Clinceni, Dacia Unirea Brăila și Rapid CFR Suceava. Asta în condițiile în care în Galați exista stadionul Dunărea, o arenă care are probleme cu gazonul, însă unde își desfășoară meciurile din Liga 3 Metalosport Galați. Totuși, reacția de nemulțumire a suporterilor echipei Oțelul i-a făcut pe conducătorii clubului să se răzgândească și să meargă pe varianta „Dunărea”.

Reacția suporterilor în mediul online i-a determinat pe cei din club să încerce rămânerea în Galați pentru disputarea ultimelor meciuri de pe teren propriu din acest an. „Alesesem Lieștiul în special din punct de vedere sportiv, cu speranța că un teren bun ne dă mai multe șanse să adunăm puncte. Însă reacția suporterilor ne-a determinat să încercăm pentru ei rămânerea în Galați. Am solicitat la FRF omologarea pentru «Dunărea», luni așteptăm să vină o comisie de la federație pentru acest lucru”, a declarat Cristian Munteanu.

Fundația Sportului Gălățean, care are în administrare stadionul Dunărea, și-a anunțat disponibilitatea de a lăsa echipa de ligă secundă să joace gratuit aici, însă cei din conducerea Oțelului au refuzat inițial, invocând starea precară a terenului. „La Stadionul Dunărea terenul este impracticabil. Avem echipă tânără, nu ne putem expune jucătorii uni risc mare de accidentări. Astfel, am fost obligați să ne orientăm pe un stadion care are suprafața de joc practicabilă. Vineri era ultima zi în care trebuia să informăm federația unde vom și am anunțat două stadioane, cel din Liești și cel de la Brăila. La Liești, care este prima noastră opțiune, nu este numărul de locuri în tribune necesar pentru omologarea la liga secundă, dar, fiind o situație de urgență, cred că sunt șanse mari să ne fie acceptat acest stadion”, spunea Munteanu.

Cei de la Metalosport, care își joacă partidele din Liga 3 pe stadionul Dunărea, spun că jumătatea de teren dinspre „sintetic” este în condiții bune, dar în cea dinspre zona Țiglina nu prea mai este gazon. Aceștia au adăugat că, udată și tăvălugită înainte de meci, și pe această porțiune de teren se poate juca în condiții acceptabile.

Meciurile Oțelului rămase de disputat în anul 2015:

Oțelul – Academica Clinceni, etapa 14, 14 noiembrie
Dunărea Călărași – Oțelul, etapa 15, 21 noiembrie
Oțelul – Dacia Unirea Brăila, etapa 16, 25 noiembrie
Bucovina Pojorâta – Oțelul, etapa 17, 28 noiembrie
Oțelul – Rapid CFR Suceava, etapa 18, 5 decembrie

*Oțelul stă în etapa a 13-a, pe 11 noiembrie.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Marius NEGRI (Viața Liberă)

Pe aceeași temă