La plăcinte, înainte! Costel Pantilimon a ieșit după victoria Politehnicii Timișoara cu FK Miercurea Ciuc cu un discurs de tip corporatist

Anda DELIU 03 Apr. 2023, 23:54 Liga 2
La plăcinte, înainte! Costel Pantilimon a ieșit după victoria Politehnicii Timișoara cu FK Miercurea Ciuc cu un discurs de tip corporatist

Prima victorie de după ce a preluat clubul ca manager l-a făcut pe Costel Pantilimon să își amintească despre faptul că există presă, asta după ce în ultimele săptămâni nu a răspuns apelurilor telefonice, în contrast cu deschiderea de la prezentarea oficială. Era ”război” în club, cu multe plecări, probabil, dar ”plăcinta” victoriei cu FK Miercurea Ciuc (scor 2-1) a fost probabil una foarte savuroasă și l-a făcut pe manager să își dorească din nou să comunice public.

Poezie motivațională în ”nouvorba” corporatistă

După jocul de duminică cu ciucanii, Costel Pantilimon a venit în fața presei, unde a vorbit așa cum vorbesc în acest mileniu oamenii din corporații, o limbă aproape diferită de cea uzuală, cu termeni goi de conținut, aproape de o ”nouvorbă” a romanelor orweliene.

”Mă bucur mult pentru acești băieți, mă bucur mult pentru Paul. Știu cât de mult își doreau. Știu cât de mult s-au pregătit pentru acest meci. Nu e ușor, eu am zis-o de la început. Dar mă bucur că avem copii asumați, jucători asumați, un antrenor asumat și asta pentru mine îmi dă o liniște foarte mare. E important pentru ei și tot ce se întâmplă în momentul de față al club. E important ca lucrurile să fie într-un cadru pozitiv. Nu-mi fac mari speranțe, dar în momentul în care am ajuns aici am spus că nu-mi propun lucrurile de pe azi pe mâine. Încercăm un drum lung, încercăm o treabă serioasă și mă bucur că am lângă mine oameni care pot lua frâiele și pot fi asumați. E un moment greu și în momentele grele, de obicei, poate foarte puțină lume are tăria și curajul să continue pe un drum greu. Mă bucur că oamenii care sunt în momentul de față alături de mine și de club, jucători și toată lumea care lucrează în club au din partea mea un mare respect și țin să le mulțumesc tuturor. Important e să ști că ai alături oameni care își doresc să pună umărul la reconstrucția acestui club și al viitorul unor copii care chiar merită să facă pasul ușor-ușor spre fotbalul de performanță”, a spus Pantilimon, care a tot repetat obsesiv anumite idei în declarația sa.

Managerul și antrenorul Politehnicii, declarații diferite despre Milos Sekulic

Noua conducere a renunțat la Daniel Benzar, pentru că a făcut ruptură musculară conform informațiilor noastre, și la Luka Stojanovic. Milos Sekulic încă e în Timișoara, dar nu va mai juca.

”Sekulic este. Nu a fost pe foaie”, a fost răspunsul sec al lui Pantilimon despre fundașul adus în iarnă și utilizat în trei meciuri din cele cinci din 2023. Codrea a fost mai asumat și a detaliat mai exact situația sârbului, deși pare bizar să lauzi un jucător și totuși să nu-l folosești, nici măcar neincluzându-l în lot. ”El se antrenează cu noi. Avem o înțelegere. I-am zis că nu o să mă mai bazez pe el. Probabil doar la nevoie. În principiu, o să mergem pe tinerii din academie. Dar el e un jucător foarte profesionist și un băiat de mare caracter. A înțeles situația”, a spus antrenorul Codrea.

Pantilimon nu exclude să mai fie plecări, deși nu ne aflăm în perioade de transferuri și jucătorii care pleacă rămân pe ”dinafară” până în vară, când începe un alt sezon. ”Orice e posibil. Într-un cadru în care încercăm să stabilizăm anumite lucruri, cu siguranță vor mai fi plecări și veniri. Împreună. Totul se face împreună”, a spus Pantilimon, întrebat și dacă el sau Codrea decid plecările. Asta după ce a terminat discursul despre unitate și armonie organizațională în care, iată, uneori în aprilie însă, te poți trezi dat afară de la un club.

Există strategii

Timișoarei i s-au promis în ultimii ani viziuni, iar la fotbal, iată, orașul se alege cu ”strategii”. Și Ripensia are de câțiva ani o ”strategie” și acum se poate lua cu Poli de ”mână” la retrogradare.

Pantilimon a punctat tot foarte corporatist despre strategia sa, dar fără a zice concret nimic. ”Există o strategie. Noi încercăm cumva să creăm baza sănătoasaă, așa cum noi le vedem într-un mod profeisionist. Copii să știe că au repere clare și că strategia clubului este de a ne baza pe ei și de ai crește într-un mod sănătos și corect”, a spus managerul.

Un ziarist a întrebat dacă se va ataca revenirea în Liga 2, deși deocamdată, echipa nu a retrogradat matematic. ”Strategia este de a consolida o echipă, pentru că asta ne dorim, și ne dorim performanța, și de a ataca imediat… Dar, încă o dată, mai sunt meciuri de jucat. Cu siguranță în momentul în care am venit aici și oamenii pe care i-am adus, că nu i-am adus pentru a sta la un nivel pentru a sta la un nivel decent. Am venit să facem performanță. Cu siguranță sper ca lucrurile să se miște. Dar, în momentul de față, sunt foarte bucuros de oamenii pe care îi am lângă mine. E foarte important să știu că am sprjinul lor. Își doresc să pună umărul într-un moment greu. În momentul de față e tot ceea ce pot să scot în evidență”, a punctat Pantilimon.

Discuții cu Alin Nica, dar stadionul ”Dan Păltinișanu” e tot închis

Tot cu multe vorbe fără a spune nimic, Pantilimon a spus că s-a vorbit cu președintele de Consiliu Județean, același om care în februarie 2022 a decis ca niciun meci oficial să se mai dispute pe ”Dan Păltinișanu”. Ceea ce e valabil și acum, deși Pantilimon spune că s-au pus lucruri în aplicare, de care, iată, nu știe însă nimeni nimic concret.

”Nu am avut discuții cu cei de la primărie. Am avut disucții cu cei de la Consiliul Județean și în special cu domnul Nica. Am avut anumite cereri la începutul venirii mele și lucrurile s-au pus imediat în aplicare. Ceea ce mă bucură. Sper în curând să am niște discuții cu domnul rector, să putem vorbi și cu cei de la primărie, să înțelegem exact cum ne planificăm strategia și cum ne punem la punct cu tot ce înseamnă autoritățile locale din Timișoara”, a spus Pantilimon.

Deși, deocamdată, proiectul de stadion-lego există doar pe hârtie, același ziarist cu promovarea în Liga 2 l-a întrebat pe Pantilimon dacă se va ”calcula” promovarea în Liga 1 pentru finalizarea acelei arene, care implică multe complicații, precum mutarea liniei de tramvai (În Timișoara, pentru o autoziare de prelungire a unei linii de tramvai până la al doilea mall din oraș s-a așteptat 5 ani!). Pantilimon a fost bucuros de mingea ridicată la fileu și a spus că va merge cu rectorul la primarul Fritz. Motivul? În toamnă, la evenimentul electoral în care actualul primar și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat, rectorul Politehnicii a apărut, spre surprinderea multora, pe scenă. ”Eu așa mi-aș dori. Sper ca împreună cu domnul rector să găsim soluții pentru tot ce se întâmplă cu echipa de fotbal și sportul în Timișoara”, a mai spus Pantilimon.

Liga2.ro are informații și despre alte schimbări din club, cu care va reveni zilele viitoare, în alte materiale cu dezvăluri, indiferent dacă Costel Pantilimon va binevoi să răspundă la telefon sau nu.

Foto: Valentina Sarosi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-e-nasa-celor-de-la-fc-miercurea-ciuc-indiferent-de-antrenor-paul-codrea-optimist-si-in-acelasi-timp-realist-dupa-debutul-cu-succes-pe-banca-alb-violetilor-19265329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1100-ambele-echipe-au-antrenori-noi-pe-paul-codrea-respectiv-robert-ilyes-19265197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-cinci-jocuri-au-startul-la-ora-1100-partidele-extrem-de-importante-in-privinta-evitarii-retrogradarii-au-loc-la-bucuresti-dumbravita-si-buftea-19264971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harababura-continua-la-poli-timisoara-s-a-renuntat-la-doi-jucatori-desi-are-lotul-subtire-19264862

Anda DELIU 03 Apr. 2023, 23:54 Liga 2
Pe aceeași temă