La Dorohoi se calculează modul în care se poate rămâne în Liga 2. Colban: „Dacă aduc, aduc ceva bun”

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 02 Dec. 2014, 14:21 Liga 2

După ce, în mai multe rânduri, finanțatorul echipei FCM Dorohoi, Victor Mihalachi, a anunțat că a auzit dintre FRF că în acest sezon de Liga 2 nu va retrograda nicio formație, la finalul meciului de sâmbătă cu Academica Argeș, scor 0-0, și antrenorul Vespazian Colban și-a expus varianta sa în care trupa moldoveană s-ar putea menține în cel de-al doilea eșalon.

Tehnicianul a calculat ce echipe pot veni și pleca din Liga 2, ca în final FCM Dorohoi să poată să rămână în acest campionat cu toate că nu s-ar clasa pe o poziție ce îi va asigura salvarea de la retrogradare. Totuși, Colban crede că, în urma jocului bun din ultimele etape, jucătorii săi pot să ducă echipa mai sus în clasament. 

„În momentul de față sunt 23 de echipe în Liga a II-a, mai promovează cinci de la Liga a III-a și se fac 28, pleacă două în Liga 1 și rămân 26. Din Liga 1 retrogradează șase. Astfel se ajunge ca Liga a II-a să aibă 32 de echipe ceea ce înseamnă două serii a câte 16 echipe. Riscul nostru ar fi să se facă o singură serie de Liga a II-a și să intrăm în cărțile retrogradării. Ar fi o prostie enormă să se facă o singură serie. Am luat în calcul toate variantele, dar eu sper să termin campionatul în afara locurilor retrogradabile. În ultimele etape, chiar dacă ne-au lipsit jucători, echipa a făcut jocuri bune”, a precizat Vespazian Colban, citat de btonline.ro.

Colban: „Am contacte cu jucători care vor veni și o să fie în primul 11”

Oficialii clubului din Dorohoi au început deja să se gândească la a doua parte a campionatului. Colban și-a făcut lista cu jucătorii pe care îi dorește la echipă și deja a început discuțile. El vrea să aducă în această iarnă șapte jucători pentru a avea în retur un lot echilibrat.

„Noi am avut un nucleu de 10-11-12 jucători care au jucat în toate meciurile în condițiile în care faci naveta în fiecare zi, nu ai un bazin și cu jucători care sunt debutanți la Liga a II-a. E foarte greu. Am terminat meciul cu Academica, cu vreo cu cinci jucători sub 21 de ani în teren. Vreau să întărim echipa în iarnă și să evităm retrogradarea. În vară mi-au plecat opt jucători și a venit unul singur. Ne-ar trebui șapte jucători ca să completăm lotul cu care am promovat. Vom vedea care sunt posibilitățile. Sunt interesat de câțiva jucători de Liga a II-a. Nu vreau să dau nume pentru că mai este o etapă iar jucătorii sunt pe la cluburi. Am contacte cu jucători care vor veni și o să fie în primul 11. Dacă aduc, aduc ceva bun. Dacă nu, prefer să rămân cu ce am”, a spus Vespazian Colban.

Antrenorul dorohoienilor a discutat cu patronul echipei cu privire la strategia din partea a doua a campionatului. Victor Mihalachi a promis că va asigura în această iarnă toate condițiile necesare pentru o pregătire bună. Lotul echipei se va reuni în ianuarie și va efectua un stagiu montan de pregătire la Câmpulung Moldovenesc.

Contracte mici, prime mari

Conducerea clubului FCM Dorohoi va avea aceeași politică în ceea ce privește banii oferiți jucătorilor. Fotbaliștii vor avea contracte mici, de câteva sute de euro, dar în schimb primele vor fi substanțiale. Aeastă regulă a impus-o antrenorul Vespazian Colban care încearcă să-și motiveze astfel jucătorii.

„La noi sunt niște condiții pe care alte cluburi nu le oferă. De asta se și desființează repede multe echipe. Oferă salarii mari. Nu poți să plătești la infinit un jucător cu 2000-3000 de euro. La noi e altă strategie și de aceea jucătorii se mai înfrânează până să ajungă la Dorohoi. Noi avem o altă strategie, cu salarii mici și prime mari. Ai câștigat meciul, încasezi o primă frumoasă pentru nivelul ligii a II-a. Nu știu câte echipe joacă pe asemenea prime. Este greu să aduci un jucător cu valoare. Ei sunt învățați să încaseze salarii de mii de euro”, a mai precizat Colban.

„La Voluntari nu știu dacă vom avea 13-14 jucători”

Rezultatul de egalitate obținut de FCM Dorohoi în partida cu ocupanta locului doi din eșalonul secund este unul surprizător, mai ales că Vespazian Colban nu a avut nici măcar 18 jucători la dispoziție. Tehnicianul echipei este îngrijorat în perspectiva meciului de sâmbătă de la Voluntari unde va merge cu 13-14 jucători.

„Sunt mulțumit de rezultat. Am întâlnit o echipă bună, cu pretenții la liga I. Noi suntem o echipă nou promovată, cu jucători plecați după promovare. Suntem puțini numeric. Totul se compensează cu o dăruire și cu o muncă exemplară. Păcat că am rămas pe același loc. Mai avem un meci la Voluntari în care nu știu dacă vom avea 13-14 jucători. Edi Sandu este suspendat, Grumezescu s-a accidentat. O să joace copiii care nu au jucat prea mult până acum. Astăzi nu am avut 18 jucători”, a spus Vespazian Colban.

Antrenorul echipei FCM Dorohoi a recunoscut că terenul a arătat foarte rău deoarece echipa s-a antrenat toată săptămâna pe suprafața de joc. Aceasta a fost surpriza pe care Colban le-a pregătit-o celor de la Pitești. „A fost o strategie a mea ca să arate terenul așa. La Buzău, în aceleași condiții Academica a pierdut. M-am antrenat toată săptămâna doar pe teren, în zona centrală. Am riscat un pic să stricăm terenul, dar avem încredere în domnul primar că îl reface până în martie”, a declarat Vespazian Colban.

Cât privește eliminarea lui Eduard Sandu (foto mic, în albastru) din prelungirile partidei, Vespazian Colban spune că nu poate fi vorba de vreo intenție și că elevul său este unul dintre cei mai cuminți jucători din liga a II-a. „Eliminarea lui Edi Sandu nu este justificată. Chiar m-am dus la arbitru și i-am zis că Edi e cel mai cuminte om de pe teren. Nu a lovit niciodată. Poate din săritură l-ar fi atins dar nu cred. Am vorbit cu el și mi-a spus că nu l-a lovit. De la evenimentul Mureșan se exagerează puțin la aceste faze. Din păcate nu avem ce face”, a conchis antrenorul echipei FCM Dorohoi.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Foto: Andrei BIRTA (Dorohoi News)

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 02 Dec. 2014, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă