La Ceahlăul se vrea restructurare cu antrenor și jucători italieni. Nemțenii au depus planul de reorganizare cu o datorie acceptabilă, consideră Mironaș

Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 13:39 Liga 2

După ce a renunțat la șapte jucători din lotul pe care s-a bazat în prima parte a sezonului, conducerea clubului Ceahlăul Piatra Neamț a depus la finalul săptămânii trecute și planul de reorganizare în procesul de insolvență. Ioan Mironaș, directorul executiv al FC Ceahlăul, a declarat într-o intervenție telefonică la Radio Sport Total FM că echipa din Liga 2 are o datorie de 600 de mii de euro pe care ar trebui să o achite fără mari probleme în perioada în care va fi în insolvență.

„Putem spune că am reușit zilele trecute să depunem planul de reorganizare al clubului. Este un pas important în revenirea clubului nostru. Ceahlăul are o datorie de 600.000 de euro pe care trebuie să o plătească în 4 ani. Este foarte puțin în comparație cu potențialul clubului. N-ar trebui să fie un efort deosebit pentru un club ca Ceahlăul să plătim 150.000 de euro pe an”, a spus Mironaș.

Conform ZCH News, Mironaș nu a mai pus la socoteală în cuantumul datoriilor banii pe care clubul trebuie să îi returneze Consiliului Județean Neamț, o sumă de aproximativ 54 de milioane de lei, în perioada 2008 – 2013, cu care FC Ceahlăul SA se află în litigiu și nici deconturile duble semnate de fostul director de marketing, Iuliean Boghian, care datează tot din aceeași perioadă, o sumă de aproximativ 14 milioane de lei, pe care clubul pietrean i-a decontat și la Primăria Piatra Neamț și la Consiliul Județean Neamț pe aceleași facturi, descoperite de inspectorii Curții de Conturi la controalele anuale efectuate la cele două unități administrativ-teritoriale.

Altfel, în următoarea perioadă, se va lucra la un plan de restructurare al clubului. „Vom începe și restructurarea clubului, vom lua măsuri drastice. Vrem să fim o societate care se prezintă ca o afacere. Pe lângă acest plan de organizare, lucrăm în aceste zile și la un plan de restructurare efectivă a clubului. Lucrăm pe toate segmentele: economic, marketing, judiciar. Încercăm să eficientizăm la maxim”, a declarat Mironaș.

Massone aduce un nou antrenor italian și jucători din peninsulă

Mai mult, directorul executiv al grupării nemțene a precizat că, în această iarnă, pe banca tehnică a Ceahlăului ar putea fi adus un nou antrenor italian, dar și jucători din peninsulă, ceea ce înseamnă că în partea a doua a sezonului nu se va mai continua cu Lidi Chertic și cu aproape toți juniorii de la grupa sa.

„Chiar dacă în ultimele două meciuri jucate cu echipa de juniori elită, nu înseamnă că vom apela exclusiv la ei. Vom încerca să aducem și câțiva jucători cu experiență pentru a ne ajuta să ne salvăm de la retrogradare.

În acest moment, domnul profesor Lidi Chertic este antrenorul interimar al clubului. Prin intermediul acționarului Massone, încercăm să aducem jucători din Italia care nu fac față nivelului de acolo și care ar fi dispuși să vină să se coacă aici și apoi să se întoarcă la clubul lor. Totodată, luăm în calcul și aducerea unui antrenor de acolo.

Chiar dacă i s-a ridicat dreptul de administrare (n.r. – lui Angelo Massone, finanțatorul clubului), el rămâne administratorul și acționarul majoritar și îi cerem ajutorul în continuare. Clubul este condus de echipa administrativă condusă de mine sub supravegherea administratorului judiciar. Oricine este interesat de soarta noastră și iubește Ceahlăul este binevenit să dea o mână de ajutor.

Încercăm să ne completam lotul pentru a obține rezultate bune în ultimele opt meciuri rămase de disputat. Ecartul dintre noi și celelalte echipe nu este atât de mare și sperăm în evitarea retrogradării directe”, a mai spus Ioan Mironaș în emisiunea „Fotbal la matineu”.

FC Ceahlăul a încheiat anul 2015 pe ultimul loc în Seria I a Ligii 2, 13, retrogradabil direct în Liga 3. După 16 meciuri despășurate în 18 etape, nemțenii au acumulat doar 8 puncte, cu patru mai puține față de Oțelul, care are și un meci în plus.

Marius ANGHEL 15 Dec. 2015, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă